Articolul precedentOdihnă în însemnătate
  Articolul următorDrept înainte

  Titlu

  Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac! (Romani 7:19)

  Nu te cuprinde frustrarea atunci când un creştin începe să facă lucruri contrare a ceea ce el pare a crede? Îmi amintesc de faţa unei tinere fete, studentă la Universitatea din Linda Vista, Mexic, când mi-a spus că niciodată nu se va căsători cu un teolog. Când am întrebat-o de ce, ea mi-a răspuns: „Teologii fac lucruri pe care nu ar trebui să le facă.” Atunci i-am spus că noi, fiinţele umane, facem lucruri pe care nu ar trebui să le facem. Cu toţii suntem înclinaţi să ne dezminţim cuvintele spuse prin acţiunile noastre. Cred că Lewis Smedes ne-a definit foarte bine când a afirmat că noi suntem „un conglomerat de contradicţii ambulante” (Shame and Grace [Ruşine şi har], p. 98).

  Meditează puţin: oare există o contradicţie mai mare decât faptul că Adam, un om care a fost creat şi s-a spus despre el „este foarte bun” (Geneza 1:31), a cedat totuşi în faţa păcatului? Experienţa lui Adam nu este un caz izolat. Noe, un om drept şi integru, care întotdeauna asculta de Dumnezeu (vezi Geneza 6:9), s-a îmbătat şi s-a culcat gol în mijlocul cortului. David, un tânăr după inima Domnului (vezi 1 Samuel 13:14), a comis adulter şi crimă. Petru, după ce petrecuse trei ani la picioarele Învăţătorului, a continuat totuşi să aibă probleme grave de caracter şi a ajuns chiar să îi taie urechea unui soldat. Luther, părintele Reformei, deşi acuza Roma că îi hăituia pe adevăraţii creştini, el a fost un persecutor înrăit al evreilor. Adevărul este că eroii noştri spirituali au şi ei momentele lor de întuneric. Ştii de ce? Şi ei au fost oameni cu o natură ca a noastră! Cu alte cuvinte, ei au fost simpli muritori care purtau în corpul lor gena păcatului. Pavel a făcut o afirmaţie cu două mii de ani în urmă pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine aceste contradicţii: „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac” (Romani 7:18).

  Din cauza imperfecţiunii noastre, este mai natural ca oamenii, şi aici sunt incluşi şi cei pe care îi considerăm oameni de bine, să facă lucruri rele. Din acest motiv, noi trebuie să ne îndreptăm privirea înspre Singurul care a putut armoniza complet cuvintele cu acţiunile Sale: Isus Hristos. El nu ne va dezamăgi niciodată. În El nu sunt contradicţii.

  #Isusnutevadezamăginiciodată

  Titlu - 2017. Eroii noştri spirituali au avut şi ei momentele lor de întuneric. Ştii de ce? Şi ei au fost oameni cu o natură ca a noastră! Cu alte cuvinte, ei au fost simpli muritori care purtau în corpul lor gena păcatului.

#Isusnutevadezamăginiciodată
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...