Articolul precedentOdihnă în însemnătate
  Articolul următorDrept înainte

  Titlu

  Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac! (Romani 7:19)

  Nu te cuprinde frustrarea atunci când un creştin începe să facă lucruri contrare a ceea ce el pare a crede? Îmi amintesc de faţa unei tinere fete, studentă la Universitatea din Linda Vista, Mexic, când mi-a spus că niciodată nu se va căsători cu un teolog. Când am întrebat-o de ce, ea mi-a răspuns: „Teologii fac lucruri pe care nu ar trebui să le facă.” Atunci i-am spus că noi, fiinţele umane, facem lucruri pe care nu ar trebui să le facem. Cu toţii suntem înclinaţi să ne dezminţim cuvintele spuse prin acţiunile noastre. Cred că Lewis Smedes ne-a definit foarte bine când a afirmat că noi suntem „un conglomerat de contradicţii ambulante” (Shame and Grace [Ruşine şi har], p. 98).

  Meditează puţin: oare există o contradicţie mai mare decât faptul că Adam, un om care a fost creat şi s-a spus despre el „este foarte bun” (Geneza 1:31), a cedat totuşi în faţa păcatului? Experienţa lui Adam nu este un caz izolat. Noe, un om drept şi integru, care întotdeauna asculta de Dumnezeu (vezi Geneza 6:9), s-a îmbătat şi s-a culcat gol în mijlocul cortului. David, un tânăr după inima Domnului (vezi 1 Samuel 13:14), a comis adulter şi crimă. Petru, după ce petrecuse trei ani la picioarele Învăţătorului, a continuat totuşi să aibă probleme grave de caracter şi a ajuns chiar să îi taie urechea unui soldat. Luther, părintele Reformei, deşi acuza Roma că îi hăituia pe adevăraţii creştini, el a fost un persecutor înrăit al evreilor. Adevărul este că eroii noştri spirituali au şi ei momentele lor de întuneric. Ştii de ce? Şi ei au fost oameni cu o natură ca a noastră! Cu alte cuvinte, ei au fost simpli muritori care purtau în corpul lor gena păcatului. Pavel a făcut o afirmaţie cu două mii de ani în urmă pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine aceste contradicţii: „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac” (Romani 7:18).

  Din cauza imperfecţiunii noastre, este mai natural ca oamenii, şi aici sunt incluşi şi cei pe care îi considerăm oameni de bine, să facă lucruri rele. Din acest motiv, noi trebuie să ne îndreptăm privirea înspre Singurul care a putut armoniza complet cuvintele cu acţiunile Sale: Isus Hristos. El nu ne va dezamăgi niciodată. În El nu sunt contradicţii.

  #Isusnutevadezamăginiciodată

  Titlu - 2017. Eroii noştri spirituali au avut şi ei momentele lor de întuneric. Ştii de ce? Şi ei au fost oameni cu o natură ca a noastră! Cu alte cuvinte, ei au fost simpli muritori care purtau în corpul lor gena păcatului. #Isusnutevadezamăginiciodată
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...