Articolul precedentDrept înainte
  Articolul următorDeschizând zăgazurile cerului

  Jonglerul neatent

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile. (Evrei 4:7)

  După o viaţă de muncă, un jongler a hotărât să renunţe la ocupaţia lui. El a vândut tot ce avea, şi-a strâns toate economiile, a cumpărat un diamant foarte frumos şi a pornit cu vaporul spre oraşul său natal. În timpul călătoriei, grija lui a fost să îşi protejeze preţiosul diamant. Dar, într-un moment de lene, el a hotărât să îl înveţe pe un copil câteva trucuri şi a început să facă jonglerii cu mere. În timp ce el îşi etala abilităţile, în jurul lui au început să se strângă tot mai mulţi oameni. De peste tot se auzeau aplaude. Pentru că era momentul oportun să ridice nivelul spectacolului, el a mers în cabina lui, a căutat diamantul şi apoi a început să facă jonglerii cu preţioasa bijuterie. La un moment dat, el a aruncat diamantul atât de departe, încât mulţimea a rămas fără respiraţie; dar giuvaierul s-a întors în mâinile jonglerului expert. Acesta a fost un truc foarte riscant şi oamenii l-au rugat să nu îl mai facă. Cu toate acestea, ignorând cererea lor, bărbatul aruncă din nou înspre cer diamantul, în văzul mulţimii înmărmurite, care apoi s-a întors tot la el. Din nou, unii dintre spectatori l-au rugat să se oprească, pentru că îi convinsese de talentul lui impresionant.

  Ce crezi că s-a întâmplat? Jonglerul a aruncat din nou diamantul, dar de această dată l-a aruncat atât de departe, încât literalmente l-a pierdut din ochi într-o clipă. Când bijuteria şi-a început coborârea, vaporul a făcut o mişcare bruscă şi piatra preţioasă a căzut în mare, unde s-a pierdut pentru totdeauna.

  Meditând asupra acestei întâmplări, Billy Graham scria: „La fel ca bărbatul din poveste, unii dintre noi, jonglăm cu sufletul nostru. […] În jurul nostru sunt multe persoane care ne imploră să ne oprim din a ne mai asuma riscuri, pentru că ei recunosc valoarea sufletului nostru. Dar noi continuăm să ne jucăm cu el încă o dată… fără să ştim că vaporul îşi va schimba direcţia şi că noi vom pierde ocazia respectivă pentru totdeauna” (More Stories for the Heart [Mai multe relatări pentru suflet]). Cel care crede că are suficient timp şi poate continua să se joace cu „diamantul” vieţii sale, în clipa în care se aşteaptă cel mai puţin, va primi mesajul: „Nebunule! Chiar în noaptea asta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?” (Luca 12:20). Nu jongla cu viaţa ta. Acest joc te poate costa foarte mult.

  #aigrijădeviaţata #predă-teluiIsus

  Jonglerul neatent - 2017. Cel care crede că are suficient timp şi poate continua să se joace cu „diamantul” vieţii sale, în clipa în care se aşteaptă cel mai puţin, va primi mesajul: „Nebunule! Chiar în noaptea asta ţi se va cere înapoi sufletul.” Luca 12:20 #aigrijădeviaţata #predă-teluiIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...