Articolul precedentDrept înainte
  Articolul următorDeschizând zăgazurile cerului

  Jonglerul neatent

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile. (Evrei 4:7)

  După o viaţă de muncă, un jongler a hotărât să renunţe la ocupaţia lui. El a vândut tot ce avea, şi-a strâns toate economiile, a cumpărat un diamant foarte frumos şi a pornit cu vaporul spre oraşul său natal. În timpul călătoriei, grija lui a fost să îşi protejeze preţiosul diamant. Dar, într-un moment de lene, el a hotărât să îl înveţe pe un copil câteva trucuri şi a început să facă jonglerii cu mere. În timp ce el îşi etala abilităţile, în jurul lui au început să se strângă tot mai mulţi oameni. De peste tot se auzeau aplaude. Pentru că era momentul oportun să ridice nivelul spectacolului, el a mers în cabina lui, a căutat diamantul şi apoi a început să facă jonglerii cu preţioasa bijuterie. La un moment dat, el a aruncat diamantul atât de departe, încât mulţimea a rămas fără respiraţie; dar giuvaierul s-a întors în mâinile jonglerului expert. Acesta a fost un truc foarte riscant şi oamenii l-au rugat să nu îl mai facă. Cu toate acestea, ignorând cererea lor, bărbatul aruncă din nou înspre cer diamantul, în văzul mulţimii înmărmurite, care apoi s-a întors tot la el. Din nou, unii dintre spectatori l-au rugat să se oprească, pentru că îi convinsese de talentul lui impresionant.

  Ce crezi că s-a întâmplat? Jonglerul a aruncat din nou diamantul, dar de această dată l-a aruncat atât de departe, încât literalmente l-a pierdut din ochi într-o clipă. Când bijuteria şi-a început coborârea, vaporul a făcut o mişcare bruscă şi piatra preţioasă a căzut în mare, unde s-a pierdut pentru totdeauna.

  Meditând asupra acestei întâmplări, Billy Graham scria: „La fel ca bărbatul din poveste, unii dintre noi, jonglăm cu sufletul nostru. […] În jurul nostru sunt multe persoane care ne imploră să ne oprim din a ne mai asuma riscuri, pentru că ei recunosc valoarea sufletului nostru. Dar noi continuăm să ne jucăm cu el încă o dată… fără să ştim că vaporul îşi va schimba direcţia şi că noi vom pierde ocazia respectivă pentru totdeauna” (More Stories for the Heart [Mai multe relatări pentru suflet]). Cel care crede că are suficient timp şi poate continua să se joace cu „diamantul” vieţii sale, în clipa în care se aşteaptă cel mai puţin, va primi mesajul: „Nebunule! Chiar în noaptea asta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?” (Luca 12:20). Nu jongla cu viaţa ta. Acest joc te poate costa foarte mult.

  #aigrijădeviaţata #predă-teluiIsus

  Jonglerul neatent - 2017. Cel care crede că are suficient timp şi poate continua să se joace cu „diamantul” vieţii sale, în clipa în care se aşteaptă cel mai puţin, va primi mesajul: „Nebunule! Chiar în noaptea asta ţi se va cere înapoi sufletul.” Luca 12:20

#aigrijădeviaţata #predă-teluiIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...