Jonglerul neatent

Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile. (Evrei 4:7)

După o viaţă de muncă, un jongler a hotărât să renunţe la ocupaţia lui. El a vândut tot ce avea, şi-a strâns toate economiile, a cumpărat un diamant foarte frumos şi a pornit cu vaporul spre oraşul său natal. În timpul călătoriei, grija lui a fost să îşi protejeze preţiosul diamant. Dar, într-un moment de lene, el a hotărât să îl înveţe pe un copil câteva trucuri şi a început să facă jonglerii cu mere. În timp ce el îşi etala abilităţile, în jurul lui au început să se strângă tot mai mulţi oameni. De peste tot se auzeau aplaude. Pentru că era momentul oportun să ridice nivelul spectacolului, el a mers în cabina lui, a căutat diamantul şi apoi a început să facă jonglerii cu preţioasa bijuterie. La un moment dat, el a aruncat diamantul atât de departe, încât mulţimea a rămas fără respiraţie; dar giuvaierul s-a întors în mâinile jonglerului expert. Acesta a fost un truc foarte riscant şi oamenii l-au rugat să nu îl mai facă. Cu toate acestea, ignorând cererea lor, bărbatul aruncă din nou înspre cer diamantul, în văzul mulţimii înmărmurite, care apoi s-a întors tot la el. Din nou, unii dintre spectatori l-au rugat să se oprească, pentru că îi convinsese de talentul lui impresionant.

Ce crezi că s-a întâmplat? Jonglerul a aruncat din nou diamantul, dar de această dată l-a aruncat atât de departe, încât literalmente l-a pierdut din ochi într-o clipă. Când bijuteria şi-a început coborârea, vaporul a făcut o mişcare bruscă şi piatra preţioasă a căzut în mare, unde s-a pierdut pentru totdeauna.

Meditând asupra acestei întâmplări, Billy Graham scria: „La fel ca bărbatul din poveste, unii dintre noi, jonglăm cu sufletul nostru. […] În jurul nostru sunt multe persoane care ne imploră să ne oprim din a ne mai asuma riscuri, pentru că ei recunosc valoarea sufletului nostru. Dar noi continuăm să ne jucăm cu el încă o dată… fără să ştim că vaporul îşi va schimba direcţia şi că noi vom pierde ocazia respectivă pentru totdeauna” (More Stories for the Heart [Mai multe relatări pentru suflet]). Cel care crede că are suficient timp şi poate continua să se joace cu „diamantul” vieţii sale, în clipa în care se aşteaptă cel mai puţin, va primi mesajul: „Nebunule! Chiar în noaptea asta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?” (Luca 12:20). Nu jongla cu viaţa ta. Acest joc te poate costa foarte mult.

#aigrijădeviaţata #predă-teluiIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor