Articolul precedentDrept înainte
  Articolul următorDeschizând zăgazurile cerului

  Jonglerul neatent

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile. (Evrei 4:7)

  După o viaţă de muncă, un jongler a hotărât să renunţe la ocupaţia lui. El a vândut tot ce avea, şi-a strâns toate economiile, a cumpărat un diamant foarte frumos şi a pornit cu vaporul spre oraşul său natal. În timpul călătoriei, grija lui a fost să îşi protejeze preţiosul diamant. Dar, într-un moment de lene, el a hotărât să îl înveţe pe un copil câteva trucuri şi a început să facă jonglerii cu mere. În timp ce el îşi etala abilităţile, în jurul lui au început să se strângă tot mai mulţi oameni. De peste tot se auzeau aplaude. Pentru că era momentul oportun să ridice nivelul spectacolului, el a mers în cabina lui, a căutat diamantul şi apoi a început să facă jonglerii cu preţioasa bijuterie. La un moment dat, el a aruncat diamantul atât de departe, încât mulţimea a rămas fără respiraţie; dar giuvaierul s-a întors în mâinile jonglerului expert. Acesta a fost un truc foarte riscant şi oamenii l-au rugat să nu îl mai facă. Cu toate acestea, ignorând cererea lor, bărbatul aruncă din nou înspre cer diamantul, în văzul mulţimii înmărmurite, care apoi s-a întors tot la el. Din nou, unii dintre spectatori l-au rugat să se oprească, pentru că îi convinsese de talentul lui impresionant.

  Ce crezi că s-a întâmplat? Jonglerul a aruncat din nou diamantul, dar de această dată l-a aruncat atât de departe, încât literalmente l-a pierdut din ochi într-o clipă. Când bijuteria şi-a început coborârea, vaporul a făcut o mişcare bruscă şi piatra preţioasă a căzut în mare, unde s-a pierdut pentru totdeauna.

  Meditând asupra acestei întâmplări, Billy Graham scria: „La fel ca bărbatul din poveste, unii dintre noi, jonglăm cu sufletul nostru. […] În jurul nostru sunt multe persoane care ne imploră să ne oprim din a ne mai asuma riscuri, pentru că ei recunosc valoarea sufletului nostru. Dar noi continuăm să ne jucăm cu el încă o dată… fără să ştim că vaporul îşi va schimba direcţia şi că noi vom pierde ocazia respectivă pentru totdeauna” (More Stories for the Heart [Mai multe relatări pentru suflet]). Cel care crede că are suficient timp şi poate continua să se joace cu „diamantul” vieţii sale, în clipa în care se aşteaptă cel mai puţin, va primi mesajul: „Nebunule! Chiar în noaptea asta ţi se va cere înapoi sufletul; şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?” (Luca 12:20). Nu jongla cu viaţa ta. Acest joc te poate costa foarte mult.

  #aigrijădeviaţata #predă-teluiIsus

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...