BC

  Că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări. (2 Corinteni 5:19)

  Ştii ce înseamnă BC? Dacă foloseşti aplicaţiile de mesagerie instantanee, precum Whatsapp, BBM, Line etc., atunci probabil că acest fel de mesaj îţi este familiar. Termenul BC este o apocopă a termenului englezesc Broadcast, care înseamnă „transmisie”. Deci un BC nu este altceva decât o transmitere, un mesaj pe care îl trimiţi tuturor contactelor.

  Un BC poate fi o glumă, o veste importantă sau un mesaj pe care vrei să îl faci cunoscut tuturor celor din lista ta. Uneori, acest tip de mesaj poate fi foarte important, ca de exemplu schimbarea datelor de contact, sau dacă intervine o urgenţă şi ai nevoie să propagi un mesaj rapid în cadrul unui grup specific de persoane. Alteori, un BC poate fi enervant dacă nu conţine un mesaj important pentru tine şi îţi este trimis doar pentru că eşti în lista de contacte a emiţătorului.

  În versetul de astăzi, Pavel spune că Dumnezeu ne-a încredinţat nouă datoria de a face cunoscut lumii mesajul Său de împăcare transmis prin Hristos. A luat Pavel în serios această misiune? Dacă citeşti cartea Faptele apostolilor, ai putea participa, citind relatarea lui Luca, la înaintarea creştinismului în tot Imperiul Roman. Dacă Pavel ar fi avut la dispoziţie un telefon inteligent, fără îndoială că ar fi trimis un BC cu mesajele următoare: „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 6:23); sau : „Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus” (Romani 8:1); „dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos” (Efeseni 2:4, 5) sau chiar: „Împacă-te cu Dumnezeu”, aşa cum ne spune versetul de astăzi.

  Zelul misionar al lui Pavel a ajuns atât de puternic, încât la un moment dat a scris: „Aşa că, de la Ierusalim şi ţările dimprejur, până la Iliric, am răspândit cu prisosinţă Evanghelia lui Hristos” (Romani 15:19). Ce asigurare! Am putea noi, tu şi cu mine, să spunem la fel? Tu le împărtăşeşti Evanghelia celor din lista ta de contacte? Sper ca răspunsul tău să fie un „da” răsunător.

  #răspândeşteEvanghelia #trimiteunBCastăzi

  BC - 2017. Zelul misionar al lui Pavel a ajuns atât de puternic, încât la un moment dat a scris: „Aşa că, de la Ierusalim şi ţările dimprejur, până la Iliric, am răspândit cu prisosinţă Evanghelia lui Hristos” (Romani 15:19).

#răspândeşteEvanghelia #trimiteunBCastăzi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...