Articolul precedentOperațiunea planeta pământ
  Articolul următorStăpânindu-ți pornirile

  Eroul anonim de la Midway

  Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe. (1 Petru 5:6)

  După atacul japonezilor împotriva bazei de la Pearl Harbor, Joe Rochefort a reuşit să descifreze codurile de comunicare ale armatei nipone. Fiind într-o bază de informaţii de la Oahu, Joe a reuşit să afle că japonezii urmau să atace atolul Midway, în 3 iunie 1942. Datorită decodărilor lui, Statele Unite au învins armata japoneză pentru prima dată în trei sute cincizeci de ani. Japonia a pierdut patru portavioane, un crucişător, două mii cinci sute de oameni, trei sute douăzeci de avioane şi cei mai buni piloţi.

  Cel mai ciudat lucru este că Rochefort nu a primit nicio recunoaştere pentru munca sa impresionantă. De fapt, anumite persoane cu influenţă de la Washington au falsificat rapoartele şi şi-au însuşit meritele care îi reveneau lui Rochefort. Guvernul a clasificat cazul în patruzeci de ani şi Rochefort nu a primit niciodată recunoştinţa pe care o merita. El a fost transferat de la serviciul de informaţii şi a fost repartizat pe un baraj plutitor în San Francisco.

  În cartea Day of Deceit: The Truth about FDR and Pearl Harbor [Înşelăciunea de la Pearl Harbor], Ken Landis, Rex Gunn şi Robert Andrade citează de pe biletul lăsat de Rochefort pe biroul său: „Vom putea realiza ceva doar atunci când nimeni nu se va mai îngrijora să primească răsplata pentru ce a făcut.” Autorii mai adăugau: „Aceasta a fost atitudinea care a făcut posibilă victoria din bătălia în Midway.” În 1985, Rochefort a fost decorat post-mortem cu Medalia pentru Servicii Navale distinse, în 1986 a primit Medalia Prezidenţială pentru Libertate şi în anul 2000 a fost inclus în templul celor renumiţi la Agenţia Naţională de Securitate.

  Dacă nici tu nu ai primit recunoştinţa pe care o meritai, nu te descuraja. Îţi aminteşti ce s-a întâmplat cu Mardoheu? Atunci când a descoperit uneltirea lui Bigtan şi Tereş (vezi Estera 2:19-23), nimeni nu i-a recunoscut munca. La mult timp după aceea, datorită lucrurilor uimitoare care li se întâmplă copiilor lui Dumnezeu, împăratul a aflat ce se întâmplase şi, în cele din urmă, Mardoheu a primit răsplata cuvenită (Estera 6:1-14). Dumnezeu ştie de ce îngăduie anumite lucruri. Pentru că nu există nicio garanţie că vom primi în această viaţă toate meritele pentru faptele noastre, să ne plănuim viaţa în aşa fel încât, la întoarcerea lui Isus, să putem primi o răsplată mai bună, viaţa veşnică.

  #eroianonimi

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...