Articolul precedentOperațiunea planeta pământ
  Articolul următorStăpânindu-ți pornirile

  Eroul anonim de la Midway

  Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe. (1 Petru 5:6)

  După atacul japonezilor împotriva bazei de la Pearl Harbor, Joe Rochefort a reuşit să descifreze codurile de comunicare ale armatei nipone. Fiind într-o bază de informaţii de la Oahu, Joe a reuşit să afle că japonezii urmau să atace atolul Midway, în 3 iunie 1942. Datorită decodărilor lui, Statele Unite au învins armata japoneză pentru prima dată în trei sute cincizeci de ani. Japonia a pierdut patru portavioane, un crucişător, două mii cinci sute de oameni, trei sute douăzeci de avioane şi cei mai buni piloţi.

  Cel mai ciudat lucru este că Rochefort nu a primit nicio recunoaştere pentru munca sa impresionantă. De fapt, anumite persoane cu influenţă de la Washington au falsificat rapoartele şi şi-au însuşit meritele care îi reveneau lui Rochefort. Guvernul a clasificat cazul în patruzeci de ani şi Rochefort nu a primit niciodată recunoştinţa pe care o merita. El a fost transferat de la serviciul de informaţii şi a fost repartizat pe un baraj plutitor în San Francisco.

  În cartea Day of Deceit: The Truth about FDR and Pearl Harbor [Înşelăciunea de la Pearl Harbor], Ken Landis, Rex Gunn şi Robert Andrade citează de pe biletul lăsat de Rochefort pe biroul său: „Vom putea realiza ceva doar atunci când nimeni nu se va mai îngrijora să primească răsplata pentru ce a făcut.” Autorii mai adăugau: „Aceasta a fost atitudinea care a făcut posibilă victoria din bătălia în Midway.” În 1985, Rochefort a fost decorat post-mortem cu Medalia pentru Servicii Navale distinse, în 1986 a primit Medalia Prezidenţială pentru Libertate şi în anul 2000 a fost inclus în templul celor renumiţi la Agenţia Naţională de Securitate.

  Dacă nici tu nu ai primit recunoştinţa pe care o meritai, nu te descuraja. Îţi aminteşti ce s-a întâmplat cu Mardoheu? Atunci când a descoperit uneltirea lui Bigtan şi Tereş (vezi Estera 2:19-23), nimeni nu i-a recunoscut munca. La mult timp după aceea, datorită lucrurilor uimitoare care li se întâmplă copiilor lui Dumnezeu, împăratul a aflat ce se întâmplase şi, în cele din urmă, Mardoheu a primit răsplata cuvenită (Estera 6:1-14). Dumnezeu ştie de ce îngăduie anumite lucruri. Pentru că nu există nicio garanţie că vom primi în această viaţă toate meritele pentru faptele noastre, să ne plănuim viaţa în aşa fel încât, la întoarcerea lui Isus, să putem primi o răsplată mai bună, viaţa veşnică.

  #eroianonimi

  Eroul anonim de la Midway - 2017. Dumnezeu ştie de ce îngăduie anumite lucruri. Pentru că nu există nicio garanţie că vom primi în această viaţă toate meritele pentru faptele noastre, să ne plănuim viaţa în aşa fel încât, la întoarcerea lui Isus, să putem primi o răsplată mai bună, viaţa veşnică. #eroianonimi
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...