Întruchiparea dragostei

  Dragostea Lui îţi va da o viaţă nouă. (Ţefania 3:17)

  Dacă ţi-am cere să găseşti ceva care, în opinia ta, să reprezinte cuvântul „dragoste”, ce ai alege? Aceasta a fost tema dată de o învăţătoare elevilor ei. Ei trebuiau să meargă în curtea şcolii pentru a găsi o astfel de imagine, după care să revină în clasă şi să prezinte răspunsul în faţa clasei. Foarte entuziasmaţi, copiii au ieşit în curte şi au început să caute o întruchipare a dragostei. La întoarcerea în sala de clasă, învăţătoarea le-a cerut să îi arate ce găsiseră.

  Primul a spus: „Am adus o floare. Este cea mai frumoasă imagine pe care am găsit-o.” Un altul a spus: „Eu am adus fluture. Toate culorile lui străluceau atunci când zbura printre flori.” „Doamna învăţătoare, spuse al treilea copil, eu am văzut un cuib de vrăbii; erau atât de drăguţi şi am adus un pui de vrăbiuţă cu mine.” Pe când se pregătea să încheie acest exerciţiu, învăţătoarea a remarcat o fetiţă care nu participase, la fel ca ceilalţi. Atunci a întrebat-o:

  – Tu nu ai găsit nimic care să te ajute să defineşti dragostea?

  Foarte timidă, ea răspunse:

  – Doamna învăţătoare, eu am văzut o floare şi i-am mirosit parfumul, dar nu am vrut să pun capăt vieţii ei. Apoi am atins un fluture şi mi-a fost îndeajuns să îi privesc culorile, eleganţa şi graţia lui, dar, pentru că părea fericit, am preferat să îl las liber. Am continuat să caut şi am găsit un cuib de vrăbii drăguţe, am fost ispitită să aduc una cu mine, dar atunci m-am gândit că mămica lor va fi foarte tristă când se va întoarce şi nu îşi va găsi puiul în cuib.

  – Ei bine, spuse învăţătoarea, dar cu ce compari tu dragostea?

  – Cu parfumul florii, cu libertatea fluturelui şi cu bucuria mamei care se întoarce la cuib. Acestea sunt imagini ale dragostei pe care le-am adunat în inima mea. Tu ştii cu ce să compari dragostea? Poate cu un sărut din partea persoanei iubite sau cu surâsul dulce al unui bebeluş; sau poate cu peisajele frumoase din natură.

  Sunt foarte multe lucruri care ar putea evoca o imagine a dragostei în sufletul nostru. Dar imaginea cea mai măreaţă, infinită şi inepuizabilă a dragostei o găsim în Dumnezeu. De ce? Pentru El este dragostea în persoană. Dragostea este prima însuşire a fiinţei Sale. Biblia Îl defineşte astfel: „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Când vei mai vedea o imagine pură a dragostei, gândeşte-te la El.

  #Dumnezeuestedragoste

  Întruchiparea dragostei - 2017. Sunt foarte multe lucruri care ar putea evoca o imagine a dragostei în sufletul nostru. Dar imaginea cea mai măreaţă, infinită şi inepuizabilă a dragostei o găsim în Dumnezeu. De ce? Pentru El este dragostea în persoană. Dragostea este prima însuşire a fiinţei Sale. #Dumnezeuestedragoste
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...