Întruchiparea dragostei

  Dragostea Lui îţi va da o viaţă nouă. (Ţefania 3:17)

  Dacă ţi-am cere să găseşti ceva care, în opinia ta, să reprezinte cuvântul „dragoste”, ce ai alege? Aceasta a fost tema dată de o învăţătoare elevilor ei. Ei trebuiau să meargă în curtea şcolii pentru a găsi o astfel de imagine, după care să revină în clasă şi să prezinte răspunsul în faţa clasei. Foarte entuziasmaţi, copiii au ieşit în curte şi au început să caute o întruchipare a dragostei. La întoarcerea în sala de clasă, învăţătoarea le-a cerut să îi arate ce găsiseră.

  Primul a spus: „Am adus o floare. Este cea mai frumoasă imagine pe care am găsit-o.” Un altul a spus: „Eu am adus fluture. Toate culorile lui străluceau atunci când zbura printre flori.” „Doamna învăţătoare, spuse al treilea copil, eu am văzut un cuib de vrăbii; erau atât de drăguţi şi am adus un pui de vrăbiuţă cu mine.” Pe când se pregătea să încheie acest exerciţiu, învăţătoarea a remarcat o fetiţă care nu participase, la fel ca ceilalţi. Atunci a întrebat-o:

  – Tu nu ai găsit nimic care să te ajute să defineşti dragostea?

  Foarte timidă, ea răspunse:

  – Doamna învăţătoare, eu am văzut o floare şi i-am mirosit parfumul, dar nu am vrut să pun capăt vieţii ei. Apoi am atins un fluture şi mi-a fost îndeajuns să îi privesc culorile, eleganţa şi graţia lui, dar, pentru că părea fericit, am preferat să îl las liber. Am continuat să caut şi am găsit un cuib de vrăbii drăguţe, am fost ispitită să aduc una cu mine, dar atunci m-am gândit că mămica lor va fi foarte tristă când se va întoarce şi nu îşi va găsi puiul în cuib.

  – Ei bine, spuse învăţătoarea, dar cu ce compari tu dragostea?

  – Cu parfumul florii, cu libertatea fluturelui şi cu bucuria mamei care se întoarce la cuib. Acestea sunt imagini ale dragostei pe care le-am adunat în inima mea. Tu ştii cu ce să compari dragostea? Poate cu un sărut din partea persoanei iubite sau cu surâsul dulce al unui bebeluş; sau poate cu peisajele frumoase din natură.

  Sunt foarte multe lucruri care ar putea evoca o imagine a dragostei în sufletul nostru. Dar imaginea cea mai măreaţă, infinită şi inepuizabilă a dragostei o găsim în Dumnezeu. De ce? Pentru El este dragostea în persoană. Dragostea este prima însuşire a fiinţei Sale. Biblia Îl defineşte astfel: „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Când vei mai vedea o imagine pură a dragostei, gândeşte-te la El.

  #Dumnezeuestedragoste

  Întruchiparea dragostei - 2017. Sunt foarte multe lucruri care ar putea evoca o imagine a dragostei în sufletul nostru. Dar imaginea cea mai măreaţă, infinită şi inepuizabilă a dragostei o găsim în Dumnezeu. De ce? Pentru El este dragostea în persoană. Dragostea este prima însuşire a fiinţei Sale.

#Dumnezeuestedragoste
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...