Ce crede Dumnezeu despre mine

  Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. (Coloseni 3:3)

  Recent, am văzut pe pagina de Facebook a unui prieten bun o serie de imagini revelatoare, în care erau un bărbat, o femeie, un copil şi un măgar. În primul cadru, oamenii spuneau: „Uite cum îşi bat joc de bietul animal, s-au suit toţi trei pe el.” Pentru a evita criticile oamenilor, ei au hotărât să îl lase doar pe copil pe spinarea măgarului. În al doilea cadru, oamenii spuneau: „Ce copil fără respect! S-a suit el pe măgar în loc să o lase pe mama lui.” Auzind aceste comentarii, ei au hotărât să îl dea jos pe copil şi astfel mama s-a urcat în locul lui.

  Dar acum trecătorii spuneau: „Ce femeie inconştientă! Bietul om a lucrat toată ziua şi acum el trebuie să meargă pe jos pentru ca ea să troneze cu maiestate.” Din nou, pentru a le face pe plac oamenilor, ei au hotărât ca bărbatul să urce pe spinarea măgarului, ceea ce i-a făcut pe oameni să spună: „Ce persoană prost crescută, îl lasă pe bietul copil şi pe sărmana femeie să meargă pe jos, iar el se plimbă pe măgar.” În cele din urmă au hotărât să nu urce niciunul pe măgar. Ce au spus oamenii? „Ce oameni proşti, ei plimbă măgarul în loc să se urce pe el.”

  Ideea esenţială din această poveste este următoarea: nu te îngrijora de opinia celorlalţi. Gura lumii întotdeauna va avea cuvinte de spus împotriva ta. Pentru că nu vei putea să îi mulţumeşti pe toţi, atitudinea cea mai înţeleaptă ar fi să trăieşti încercând să-I faci pe plac doar lui Dumnezeu, fără să te gândeşti ce crede Dumnezeu despre tine. De ce? Să medităm puţin la declaraţia inspirată scrisă de Ellen White: „Nu trebuie să fim preocupaţi cu privire la ce gândesc Hristos şi Dumnezeu despre noi, ci cu privire la ce gândeşte Dumnezeu despre Hristos, Înlocuitorul nostru. Voi sunteţi primiţi în Cel Preaiubit. Domnul îi arată celui pocăit şi încrezător că Hristos acceptă predarea sufletului spre a fi modelat după chipul şi asemănarea Sa” (Solii alese, vol. 2, p. 36).

  Dacă ţi-ai predat viaţa lui Isus, Dumnezeu va crede despre tine exact ce crede despre Hristos, fără a ţine cont de ce spun ceilalţi. Nu este uimitor?

  #cecredeDumnezeudespremine #copiiiailuiDumnezeu

  Ce crede Dumnezeu despre mine - 2017. Nu trebuie să fim preocupaţi cu privire la ce gândesc Hristos şi Dumnezeu despre noi, ci cu privire la ce gândeşte Dumnezeu despre Hristos, Înlocuitorul nostru. Voi sunteţi primiţi în Cel Preaiubit. Domnul îi arată celui pocăit şi încrezător că Hristos acceptă predarea sufletului spre a fi modelat. #cecredeDumnezeudespremine #copiiiailuiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...