Ce crede Dumnezeu despre mine

  Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. (Coloseni 3:3)

  Recent, am văzut pe pagina de Facebook a unui prieten bun o serie de imagini revelatoare, în care erau un bărbat, o femeie, un copil şi un măgar. În primul cadru, oamenii spuneau: „Uite cum îşi bat joc de bietul animal, s-au suit toţi trei pe el.” Pentru a evita criticile oamenilor, ei au hotărât să îl lase doar pe copil pe spinarea măgarului. În al doilea cadru, oamenii spuneau: „Ce copil fără respect! S-a suit el pe măgar în loc să o lase pe mama lui.” Auzind aceste comentarii, ei au hotărât să îl dea jos pe copil şi astfel mama s-a urcat în locul lui.

  Dar acum trecătorii spuneau: „Ce femeie inconştientă! Bietul om a lucrat toată ziua şi acum el trebuie să meargă pe jos pentru ca ea să troneze cu maiestate.” Din nou, pentru a le face pe plac oamenilor, ei au hotărât ca bărbatul să urce pe spinarea măgarului, ceea ce i-a făcut pe oameni să spună: „Ce persoană prost crescută, îl lasă pe bietul copil şi pe sărmana femeie să meargă pe jos, iar el se plimbă pe măgar.” În cele din urmă au hotărât să nu urce niciunul pe măgar. Ce au spus oamenii? „Ce oameni proşti, ei plimbă măgarul în loc să se urce pe el.”

  Ideea esenţială din această poveste este următoarea: nu te îngrijora de opinia celorlalţi. Gura lumii întotdeauna va avea cuvinte de spus împotriva ta. Pentru că nu vei putea să îi mulţumeşti pe toţi, atitudinea cea mai înţeleaptă ar fi să trăieşti încercând să-I faci pe plac doar lui Dumnezeu, fără să te gândeşti ce crede Dumnezeu despre tine. De ce? Să medităm puţin la declaraţia inspirată scrisă de Ellen White: „Nu trebuie să fim preocupaţi cu privire la ce gândesc Hristos şi Dumnezeu despre noi, ci cu privire la ce gândeşte Dumnezeu despre Hristos, Înlocuitorul nostru. Voi sunteţi primiţi în Cel Preaiubit. Domnul îi arată celui pocăit şi încrezător că Hristos acceptă predarea sufletului spre a fi modelat după chipul şi asemănarea Sa” (Solii alese, vol. 2, p. 36).

  Dacă ţi-ai predat viaţa lui Isus, Dumnezeu va crede despre tine exact ce crede despre Hristos, fără a ţine cont de ce spun ceilalţi. Nu este uimitor?

  #cecredeDumnezeudespremine #copiiiailuiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...