Ce crede Dumnezeu despre mine

  Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. (Coloseni 3:3)

  Recent, am văzut pe pagina de Facebook a unui prieten bun o serie de imagini revelatoare, în care erau un bărbat, o femeie, un copil şi un măgar. În primul cadru, oamenii spuneau: „Uite cum îşi bat joc de bietul animal, s-au suit toţi trei pe el.” Pentru a evita criticile oamenilor, ei au hotărât să îl lase doar pe copil pe spinarea măgarului. În al doilea cadru, oamenii spuneau: „Ce copil fără respect! S-a suit el pe măgar în loc să o lase pe mama lui.” Auzind aceste comentarii, ei au hotărât să îl dea jos pe copil şi astfel mama s-a urcat în locul lui.

  Dar acum trecătorii spuneau: „Ce femeie inconştientă! Bietul om a lucrat toată ziua şi acum el trebuie să meargă pe jos pentru ca ea să troneze cu maiestate.” Din nou, pentru a le face pe plac oamenilor, ei au hotărât ca bărbatul să urce pe spinarea măgarului, ceea ce i-a făcut pe oameni să spună: „Ce persoană prost crescută, îl lasă pe bietul copil şi pe sărmana femeie să meargă pe jos, iar el se plimbă pe măgar.” În cele din urmă au hotărât să nu urce niciunul pe măgar. Ce au spus oamenii? „Ce oameni proşti, ei plimbă măgarul în loc să se urce pe el.”

  Ideea esenţială din această poveste este următoarea: nu te îngrijora de opinia celorlalţi. Gura lumii întotdeauna va avea cuvinte de spus împotriva ta. Pentru că nu vei putea să îi mulţumeşti pe toţi, atitudinea cea mai înţeleaptă ar fi să trăieşti încercând să-I faci pe plac doar lui Dumnezeu, fără să te gândeşti ce crede Dumnezeu despre tine. De ce? Să medităm puţin la declaraţia inspirată scrisă de Ellen White: „Nu trebuie să fim preocupaţi cu privire la ce gândesc Hristos şi Dumnezeu despre noi, ci cu privire la ce gândeşte Dumnezeu despre Hristos, Înlocuitorul nostru. Voi sunteţi primiţi în Cel Preaiubit. Domnul îi arată celui pocăit şi încrezător că Hristos acceptă predarea sufletului spre a fi modelat după chipul şi asemănarea Sa” (Solii alese, vol. 2, p. 36).

  Dacă ţi-ai predat viaţa lui Isus, Dumnezeu va crede despre tine exact ce crede despre Hristos, fără a ţine cont de ce spun ceilalţi. Nu este uimitor?

  #cecredeDumnezeudespremine #copiiiailuiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...