Măreţia lucrurilor mici

  Ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri. (Matei 25:23)

  În 22 iulie 1962, la NASA a avut loc prima lansare a rachetei Mariner 1. Obiectivul acelei misiuni era survolarea orbitei planetei Venus, a doua planetă a sistemului nostru solar. Totul părea să indice că operaţiunea avea să fie încoronată de succes. Dar, la scurtă vreme după lansare, oamenii de ştiinţă şi-au dat seama că racheta deviase de la culoarul de zbor şi nu putea ajunge la destinaţie. Ce s-a întâmplat?

  Problema de orientare a rachetei se datora absenţei unui cratime (,) pe care cineva a uitat să o pună în codul matematic care controla destinaţia rachetei şi această eroare minusculă a provocat pierderea definitivă a rachetei şi a celor optsprezece milioane de dolari, cât a costat lansarea rachetei în spaţiu. Cum este posibil ca lipsa unei singure cratime să ducă la distrugerea unei rachete atât de scumpe? Benjamin Franklin, politician şi savant american, declara următoarele: „Din lipsa unui cui, potcoava a fost pierdută. Din lipsa unei potcoave, calul a fost pierdut. Din lipsa unui cal, călăreţul a fost pierdut. Din lipsa unui călăreţ, bătălia a fost pierdută. Din lipsa unei bătălii, regatul a fost pierdut. Şi toate acestea din lipsa unui cui.” Un cui, o cratimă, un cuvânt, o datorie, un gest, orice poate determina destinul tău pământesc, dar şi veşnic! Deoarece avem tendinţa să uităm cât de mari sunt lucrurile mici, ar fi bine să memorăm şi să punem în practică următoarea declaraţie uimitoare a lui Ellen White: „Niciodată nu subestimaţi importanţa lucrurilor mărunte. Lucrurile mici formează disciplina vieţii. În funcţie de ele, sufletul este antrenat fie pentru a creşte în asemănarea cu Hristos, fie să poarte asemănarea cu răul” (Solii către tineret, cap. 60, p. 202).

  Fraza finală îmi place în mod special: „În funcţie de ele, sufletul este antrenat fie pentru a creşte în asemănarea cu Hristos, fie să poarte asemănarea cu răul.” Care sunt aceste lucruri mărunte? Spălatul vaselor? Aranjarea patului? Ordonarea hainelor? Spălarea podelei? Poate că ai impresia că meriţi să primeşti ceva mai important de făcut, dar dacă îndeplineşti cu eficienţă aceste îndatoriri mici care îţi revin, Dumnezeu te va folosi pentru a-ţi da „adevărata disciplină a vieţii”.

  Dacă îţi propui ca întotdeauna să faci bine lucrurile mărunte, curând Îl vei auzi pe Isus spunând: „Ai fost credincios în puţin lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău” (Matei 25:21).

  #fiicredinciosînlucrurilemici #făbinelucrurilemici

  Măreţia lucrurilor mici - 2017. Dacă îţi propui ca întotdeauna să faci bine lucrurile mărunte, curând Îl vei auzi pe Isus spunând: „Ai fost credincios în puţin lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău” (Matei 25:21).

#fiicredinciosînlucrurilemici #făbinelucrurilemici
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...