Măreţia lucrurilor mici

  Ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri. (Matei 25:23)

  În 22 iulie 1962, la NASA a avut loc prima lansare a rachetei Mariner 1. Obiectivul acelei misiuni era survolarea orbitei planetei Venus, a doua planetă a sistemului nostru solar. Totul părea să indice că operaţiunea avea să fie încoronată de succes. Dar, la scurtă vreme după lansare, oamenii de ştiinţă şi-au dat seama că racheta deviase de la culoarul de zbor şi nu putea ajunge la destinaţie. Ce s-a întâmplat?

  Problema de orientare a rachetei se datora absenţei unui cratime (,) pe care cineva a uitat să o pună în codul matematic care controla destinaţia rachetei şi această eroare minusculă a provocat pierderea definitivă a rachetei şi a celor optsprezece milioane de dolari, cât a costat lansarea rachetei în spaţiu. Cum este posibil ca lipsa unei singure cratime să ducă la distrugerea unei rachete atât de scumpe? Benjamin Franklin, politician şi savant american, declara următoarele: „Din lipsa unui cui, potcoava a fost pierdută. Din lipsa unei potcoave, calul a fost pierdut. Din lipsa unui cal, călăreţul a fost pierdut. Din lipsa unui călăreţ, bătălia a fost pierdută. Din lipsa unei bătălii, regatul a fost pierdut. Şi toate acestea din lipsa unui cui.” Un cui, o cratimă, un cuvânt, o datorie, un gest, orice poate determina destinul tău pământesc, dar şi veşnic! Deoarece avem tendinţa să uităm cât de mari sunt lucrurile mici, ar fi bine să memorăm şi să punem în practică următoarea declaraţie uimitoare a lui Ellen White: „Niciodată nu subestimaţi importanţa lucrurilor mărunte. Lucrurile mici formează disciplina vieţii. În funcţie de ele, sufletul este antrenat fie pentru a creşte în asemănarea cu Hristos, fie să poarte asemănarea cu răul” (Solii către tineret, cap. 60, p. 202).

  Fraza finală îmi place în mod special: „În funcţie de ele, sufletul este antrenat fie pentru a creşte în asemănarea cu Hristos, fie să poarte asemănarea cu răul.” Care sunt aceste lucruri mărunte? Spălatul vaselor? Aranjarea patului? Ordonarea hainelor? Spălarea podelei? Poate că ai impresia că meriţi să primeşti ceva mai important de făcut, dar dacă îndeplineşti cu eficienţă aceste îndatoriri mici care îţi revin, Dumnezeu te va folosi pentru a-ţi da „adevărata disciplină a vieţii”.

  Dacă îţi propui ca întotdeauna să faci bine lucrurile mărunte, curând Îl vei auzi pe Isus spunând: „Ai fost credincios în puţin lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău” (Matei 25:21).

  #fiicredinciosînlucrurilemici #făbinelucrurilemici

  Măreţia lucrurilor mici - 2017. Dacă îţi propui ca întotdeauna să faci bine lucrurile mărunte, curând Îl vei auzi pe Isus spunând: „Ai fost credincios în puţin lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău” (Matei 25:21). #fiicredinciosînlucrurilemici #făbinelucrurilemici
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...