Scrisoarea lui Lincoln

  Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău şi nu lepăda îndrumările mamei tale! (Proverbele 1:8)

  Pe internet a circulat o scrisoare care i-a fost atribuită lui Abraham Lincoln, al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Autenticitatea acestei scrisori care se presupune că a trimis-o învăţătorului fiului lui este contestată, pentru că ea nu apare în registrele oficiale ale fostului preşedinte. Dar, fie că a fost scrisă sau nu de Lincoln, conţinutul scrisorii ne va pune pe gânduri:

  „Dragă domnule profesor: Fiul meu va trebui să înveţe că nu toţi oamenii sunt sinceri şi oneşti, dar, vă rog, spuneţi-i că, pentru fiecare răufăcător, este un erou, pentru fiecare egoist, este un lider dedicat. Învăţaţi-l că, pentru fiecare vrăjmaş, există un prieten. Învăţaţi-l că este mai bine să obţii ceva prin sudoarea frunţii tale decât printr-o avere obţinută nefast sau prin hoţie. Învăţaţi-l cum să piardă, dar şi cum să se bucure de victorie; vorbiţi-i despre invidie, dar ţineţi-l departe de calea ei, ajutaţi-l să cunoască bucuria profundă a unui surâs mut şi să iubească cărţile, dar lăsaţi-l să înveţe şi despre cer, flori, munţi şi văi. În micile plăceri, în compania prietenilor lui, explicaţi-i că o înfrângere onorabilă este mai bună decât o victorie ruşinoasă. Învăţaţi-l să creadă în el, chiar dacă va trebui să înfrunte lumea de unul singur. Învăţaţi-l… să nu urce niciodată într-un tren doar pentru că ceilalţi au urcat. Învăţaţi-l să-i asculte pe toţi oamenii, dar să hotărască singur ce este adevărat; învăţaţi-l să râdă când este trist şi explicaţi-i că, uneori, şi bărbaţii plâng. Învăţaţi-l să ignore mulţimile avide de sânge şi să lupte singur pentru ceea ce crede că este drept. Purtaţi-vă bine cu el, dar nu-l protejaţi; doar focul întăreşte oţelul. Lăsaţi-l să aibă curaj când este nerăbdător şi când este răbdător. Transmiteţi-i o încredere sublimă în Creator, credinţă în el însuşi, pentru că doar aşa, el va putea avea încredere în oameni. Ştiu că vă cer mult, dar, dragule profesor, faceţi tot ce puteţi face.”

  Câte fraze importante în această scrisoare! Puţin contează cine a fost autorul, trebuie să ţinem cont că valorile care sunt transmise ne vor duce pe drumul excelenţei şi vor face din această lume un loc mai bun pentru noi toţi.

  #valori

  Scrisoarea lui Lincoln - 2017. Învăţaţi-l pe copil că este mai bine să obţii ceva prin sudoarea frunţii tale decât printr-o avere obţinută nefast sau prin hoţie. Învăţaţi-l cum să piardă, dar şi cum să se bucure de victorie; vorbiţi-i despre invidie, dar ţineţi-l departe de calea ei.

#valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...