Articolul precedentAlcoolul tocește mintea
  Articolul următorDate despre fitochimicale

  Lupta lui Jennifer

  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. (Ioan 14:27)

  Aş vrea să mărturisesc admiraţia mea profundă pentru Jennifer Lawrence și nu cred că sunt singurul! Dacă acest nume nu îţi este foarte cunoscut, îţi voi povesti puţin despre cariera lui Lawrence. În 2011, ea a interpretat rolul lui Mystique în X-men: Începuturi şi a câştigat un Oscar pentru rolul său ca protagonistă în filmul Silver lining playbook (2012). Poate o cunoşti datorită rolului ei, Katniss Everdeen, în faimoasa franciză cinematografică, Hunger games. Este cea mai tânără actriţă care a obţinut trei nominalizări la Oscar şi a doua cea mai tânără care a câştigat un Oscar pentru cea mai bună actriţă. Ea nu are decât 27 de ani!

  O frumuseţe exotică şi exuberantă, cu mult talent, tinereţe, avere, celebritate. Ce ar putea să îi lipsească lui Jennifer Lawrence? Ştiai că acum ea are şi un câine? Dar chiar şi aşa, având tot ce şi-ar putea dori un tânăr, viaţa lui Lawrence este departe de a fi perfectă. Jennifer, încă din copilărie, a dus o luptă cruntă împotriva anxietăţii şi nesiguranţei.

  Într-un interviu din 2014, ea declara: „Când eram la şcoală, am cedat presiunii colegilor mei de clasă. Ei mă judecau; nu eşti niciodată suficient de bună pentru ei, niciodată nu eşti pe gustul lor şi niciodată nu spun ce aşteaptă de la tine. Fiind tânără, voiam să le fac tuturor pe plac. Oare cine nu a trecut prin această experienţă? Apoi creşti, devii celebru şi îţi dai seama că situaţia este aceeaşi, doar că de un miliard de ori mai rău.” Jennifer povesteşte că văzându-se pe ea la un program de televiziune, a avut o criză de panică: „Dintr-odată, m-am simţit ca lovită şi călcată de tren, dându-mi seama cât de mulţi oameni mă văd.” Eşti şi tu cuprins de panică? Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci tu şi Jennifer Lawrence aveţi nevoie de pace, o pace care trece dincolo de temeri şi simţăminte de nesiguranţă, o pace diferită de cea pe care o oferă lumea. Cu alte cuvinte, tu ai nevoie de Hristos. Vestea bună este că El doreşte să îţi dea pacea Sa. Mesajul Lui pentru tine astăzi este: „Să nu îţi fie teamă, nu te îngrijora, Eu sunt cu tine.” Să ai o zi în care să îţi laşi viaţa în compania lui Hristos.

  #pacealuiHristos

  Lupta lui Jennifer - 2017. Tu ai nevoie de Hristos. Vestea bună este că El doreşte să îţi dea pacea Sa. Mesajul Lui pentru tine astăzi este: „Să nu îţi fie teamă, nu te îngrijora, Eu sunt cu tine.” Să ai o zi în care să îţi laşi viaţa în compania lui Hristos. #pacealuiHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...