Nimeni nu poate trăi pentru sine

  Fiecare din voi să nu se uite la foloasele lui, ci la foloasele altora. (Filipeni 2:4)

  Într-o ocazie, omul de ştiinţă elveţian Louis Agassiz şi fratele lui mai mic trebuiau să îi aducă ceva tatălui lor. Dar, pentru a asculta de porunca tatălui lor, ei trebuiau să traverseze un lac îngheţat. După ce au analizat situaţia, ei au hotărât să se aventureze pe gheaţă, sub privirea protectoare a mamei lor. Aproape că reuşiseră să traverseze pe partea cealaltă când mama a observat o fisură în gheaţa pe care stăteau. Pentru Louis nu a fost greu să sară peste spărtură, dar fratele lui mai mic nu a mai putut să treacă peste crăpătură cu aceeaşi uşurinţă ca fratele lui mai mare. Mama, văzând ce se întâmplă, a început să strige: „Cel mic va cădea în apă şi se va îneca. El nu poate să sară atât de departe!”

  Apoi s-a întâmplat un lucru neaşteptat, Luis s-a întins peste spărtură, punându-şi mâinile pe marginea cealaltă, unde era fratele lui mai mic şi cu corpul lui a făcut un pod pentru acesta, ca să treacă peste apele îngheţate (Samuel Vila, Enciclopedia de anécdotas et ilustraciones, p. 60).

  Fără îndoială că Louis a fost un exemplu nobil de altruism. Ce înseamnă acest cuvânt? Dicţionarul Larousse îl defineşte astfel: „preocupare dezinteresată pentru binele celuilalt” şi, aş adăuga eu, chiar în detrimentul binelui propriu. Pentru majoritatea dintre noi nu este o problemă să facem bine celorlalţi; dar, dacă a-l ajuta pe celălalt constituie un risc pentru propria noastră siguranţă, am fi dispuşi să mergem să îl ajutăm? Asta a făcut Louis. El a avut în vedere binele fratelui său atunci când a încercat să evite ca acesta să cadă în lac; făcând acest lucru, el a riscat să cadă în apă.

  Pentru a fi altruişti, trebuie să sfărâmăm puterea „eului”. Trebuie să acceptăm şi să punem în practică învăţătura biblică: „Niciunul nu trăieşte pentru sine” (Romani 14:7). Aceasta este o declaraţie tranşantă, absolută şi foarte clară. Nu tu trebuie să fii în centrul existenţei tale. Astăzi şi în fiecare zi, încearcă să fii un exemplu viu de altruism, aşa cum a fost Isus.

  #altruism #valori

  Nimeni nu poate trăi pentru sine - 2017. „Niciunul nu trăieşte pentru sine” (Romani 14:7). Aceasta este o declaraţie tranşantă, absolută şi foarte clară. Nu tu trebuie să fii în centrul existenţei tale. Astăzi şi în fiecare zi, încearcă să fii un exemplu viu de altruism, aşa cum a fost Isus. #altruism #valori
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...