Articolul precedentSoluția la problema păcatului
  Articolul următorPuțin râs

  Prieteni de nedespărţit

  Când vei veni, adu-mi […] cărţile. (2 Timotei 4:13)

  Nicholas Morosoff este un personaj demn de admiraţia noastră. El a fost redactorul revistei revoluţionare ruse, Land and Liberty [Ţară şi libertate], când, în ianuarie 1881, a fost arestat şi acuzat de conspiraţie împotriva regimului rus. După ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă, el a fost trimis la închisoarea Sclüsselburg. Nicholas a fost poet, veşnic îndrăgostit de literatură.

  Ce putea face un om ca el cu restul vieţii sale, într-o celulă? A trecut de la poezie la ştiinţă. Cum s-a întâmplat acest lucru? Ei bine, fiind într-o celulă, pentru că nu avea multe lucruri de făcut pentru a-şi ocupa timpul, el îi chema pe paznicii închisorii şi îi ruga să îi facă o mare favoare, să îi aducă nişte cărţi, pe care mai apoi le citea în linişte. Neţinând cont de cariera lui în domeniul literelor, ei îi aduceau doar cărţi de fizică, matematică şi astronomie. Nicholas ar fi putut să se supere sau să simtă frustrare, să îi acuze pe paznici că sunt nedrepţi, dar el a citit cu atenţie cărţile. În toţi aceşti ani, el şi-a îmbogăţit foarte mult cunoştinţele în domeniul astronomiei, până când, fiind în închisoare, el a scris cartea Astronomical Interpretation of the Apocalypse [Interpretarea astronomică a Apocalipsei].

  După Revoluţie, în 1905, el a fost absolvit de acuzaţiile aduse împotriva lui şi, când a ieşit din închisoare, el a fost numit director al Observatorului spaţial. El nu s-a oprit niciodată din citit şi rezultatele perseverenţei sale au fost vizibile. Nicholas este un exemplu viu al zicalei: „Dacă viaţa îţi dă lămâi, învaţă să faci o limonadă.” Cu alte cuvinte, trebuie să scoatem tot ce e mai bun din circumstanţele cu care ne confruntăm. Noi nu putem ignora faptul că Nicholas şi-a îmbunătăţit viitorul cu ajutorul lecturii. Cărţile l-au însoţit în viaţă înainte de a fi închis, în timp ce era în închisoare şi după ce a fost eliberat. Fără îndoială că lectura l-a ajutat să aibă forţa necesară pentru a rezista în toţi acei ani petrecuţi în închisoare. Rubén Darío, un celebru poet nicaraguan, spunea: „Cartea este o sursă de forţă, de putere, de hrănire, torţa gândului şi fântâna dragostei.” Tocmai de aceea cartea este un tovarăş atât de bun! Pe bună dreptate apostolul Pavel, deşi era condamnat la moarte, i-a cerut tânărului Timotei: „Când vei veni, adu‑mi […] cărţile, mai ales pe cele de piele” (1 Timotei 4:13). Să urmăm exemplul lui Pavel şi al lui Nicholas Morosoff: cărţile să ne fie tovarăşi de nedespărţit.

  #prietencucărţile #lecturăşisucces

  Prieteni de nedespărţit - 2017. „Cartea este o sursă de forţă, de putere, de hrănire, torţa gândului şi fântâna dragostei.” Tocmai de aceea cartea este un tovarăş atât de bun! #prietencucărţile #lecturăşisucces
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...