Articolul precedentSoluția la problema păcatului
  Articolul următorPuțin râs

  Prieteni de nedespărţit

  Când vei veni, adu-mi […] cărţile. (2 Timotei 4:13)

  Nicholas Morosoff este un personaj demn de admiraţia noastră. El a fost redactorul revistei revoluţionare ruse, Land and Liberty [Ţară şi libertate], când, în ianuarie 1881, a fost arestat şi acuzat de conspiraţie împotriva regimului rus. După ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă, el a fost trimis la închisoarea Sclüsselburg. Nicholas a fost poet, veşnic îndrăgostit de literatură.

  Ce putea face un om ca el cu restul vieţii sale, într-o celulă? A trecut de la poezie la ştiinţă. Cum s-a întâmplat acest lucru? Ei bine, fiind într-o celulă, pentru că nu avea multe lucruri de făcut pentru a-şi ocupa timpul, el îi chema pe paznicii închisorii şi îi ruga să îi facă o mare favoare, să îi aducă nişte cărţi, pe care mai apoi le citea în linişte. Neţinând cont de cariera lui în domeniul literelor, ei îi aduceau doar cărţi de fizică, matematică şi astronomie. Nicholas ar fi putut să se supere sau să simtă frustrare, să îi acuze pe paznici că sunt nedrepţi, dar el a citit cu atenţie cărţile. În toţi aceşti ani, el şi-a îmbogăţit foarte mult cunoştinţele în domeniul astronomiei, până când, fiind în închisoare, el a scris cartea Astronomical Interpretation of the Apocalypse [Interpretarea astronomică a Apocalipsei].

  După Revoluţie, în 1905, el a fost absolvit de acuzaţiile aduse împotriva lui şi, când a ieşit din închisoare, el a fost numit director al Observatorului spaţial. El nu s-a oprit niciodată din citit şi rezultatele perseverenţei sale au fost vizibile. Nicholas este un exemplu viu al zicalei: „Dacă viaţa îţi dă lămâi, învaţă să faci o limonadă.” Cu alte cuvinte, trebuie să scoatem tot ce e mai bun din circumstanţele cu care ne confruntăm. Noi nu putem ignora faptul că Nicholas şi-a îmbunătăţit viitorul cu ajutorul lecturii. Cărţile l-au însoţit în viaţă înainte de a fi închis, în timp ce era în închisoare şi după ce a fost eliberat. Fără îndoială că lectura l-a ajutat să aibă forţa necesară pentru a rezista în toţi acei ani petrecuţi în închisoare. Rubén Darío, un celebru poet nicaraguan, spunea: „Cartea este o sursă de forţă, de putere, de hrănire, torţa gândului şi fântâna dragostei.” Tocmai de aceea cartea este un tovarăş atât de bun! Pe bună dreptate apostolul Pavel, deşi era condamnat la moarte, i-a cerut tânărului Timotei: „Când vei veni, adu‑mi […] cărţile, mai ales pe cele de piele” (1 Timotei 4:13). Să urmăm exemplul lui Pavel şi al lui Nicholas Morosoff: cărţile să ne fie tovarăşi de nedespărţit.

  #prietencucărţile #lecturăşisucces

  Prieteni de nedespărţit - 2017. „Cartea este o sursă de forţă, de putere, de hrănire, torţa gândului şi fântâna dragostei.” Tocmai de aceea cartea este un tovarăş atât de bun!

#prietencucărţile #lecturăşisucces
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...