Articolul precedentPuțin râs
  Articolul următorMori de sete?

  Un cadou extraordinar

  Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. (Psalmii 62:1)

  Efeseni 2:8 este unul dintre versetele mele preferate: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” Sunt bucuros când mă gândesc că mântuirea nu este rezultatul ascultării mele, ci trebuie să fiu sincer cu mine însumi şi să recunosc că nu întotdeauna am fost ascultător. Tocmai de aceea mântuirea este un dar pe care Dumnezeu mi-l dă prin „har”. Înţelegi semnificaţia cuvântului „har”? Relatarea următoare ne va ajuta să înţelegem mai bine. Pastorul H. M. S. Richards ne povesteşte în cartea lui, The Promises of God, [Făgăduinţele lui Dumnezeu], că băiatul unei femei a fost condamnat la moarte pentru o faptă foarte gravă. Încercând să îl salveze, mama s-a prezentat înaintea lui Napoleon şi a spus:

  – Aş vrea să îi acordaţi har fiului meu.

  – Nu pot, îi răspunse monarhul. Dreptatea cere fără întârziere moartea fiului dumneavoastră.

  – Eu nu vă cer dreptate! exclamă femeia. Eu aştept din partea dumneavoastră milă.

  – Problema este că, din cauza faptei rele a fiului dumneavoastră, îi spuse Napoleon, mila este ultimul lucru pe care îl merită.

  – Dacă ar merita-o, nu ar mai fi milă. Vă implor, fie-vă milă de fiul meu!

  Conducătorul s-a lăsat înduplecat de rugăminţile mamei şi a spus:

  – Fiul dumneavoastră este vinovat, merită să moară, dar voi da dovadă de milă faţă de el. Fiul dumneavoastră este iertat.

  Napoleon i-a acordat „har”. El i-a oferit ceva la care nu avea niciun drept. Pavel spune că mântuirea este „darul lui Dumnezeu”. Este un cadou inestimabil pe care Hristos l-a dăruit fiecărei fiinţe umane. Dar înseamnă că vom fi mântuiţi cu toţii? Din nefericire, nu! De ce? Pentru că sunt foarte multe persoane care, crezând că îşi pot câştiga mântuirea prin meritele proprii, nu au vrut să accepte că, în realitate, aceasta este un dar. Şi tu ai făcut la fel? Vrei să ajungi în cer pe baza purtării tale bune?

  Biblia îi spune fiecărui membru al rasei umane: „Să dai poporului Său cunoştinţa mântuirii, care stă în iertarea păcatelor” (Luca 1:77). Ai citit bine? „Dumnezeu ne mântuieşte.” Te rog, acceptă darul divin. Tu poţi avea mântuirea chiar acum.

  #mântuireînHristos #harşiiertare

  Un cadou extraordinar - 2017. Biblia îi spune fiecărui membru al rasei umane: „Să dai poporului Său cunoştinţa mântuirii, care stă în iertarea păcatelor” (Luca 1:77). Ai citit bine? „Dumnezeu ne mântuieşte.” Te rog, acceptă darul divin. Tu poţi avea mântuirea chiar acum. #mântuireînHristos #harşiiertare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...