Articolul precedentPuțin râs
  Articolul următorMori de sete?

  Un cadou extraordinar

  Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. (Psalmii 62:1)

  Efeseni 2:8 este unul dintre versetele mele preferate: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” Sunt bucuros când mă gândesc că mântuirea nu este rezultatul ascultării mele, ci trebuie să fiu sincer cu mine însumi şi să recunosc că nu întotdeauna am fost ascultător. Tocmai de aceea mântuirea este un dar pe care Dumnezeu mi-l dă prin „har”. Înţelegi semnificaţia cuvântului „har”? Relatarea următoare ne va ajuta să înţelegem mai bine. Pastorul H. M. S. Richards ne povesteşte în cartea lui, The Promises of God, [Făgăduinţele lui Dumnezeu], că băiatul unei femei a fost condamnat la moarte pentru o faptă foarte gravă. Încercând să îl salveze, mama s-a prezentat înaintea lui Napoleon şi a spus:

  – Aş vrea să îi acordaţi har fiului meu.

  – Nu pot, îi răspunse monarhul. Dreptatea cere fără întârziere moartea fiului dumneavoastră.

  – Eu nu vă cer dreptate! exclamă femeia. Eu aştept din partea dumneavoastră milă.

  – Problema este că, din cauza faptei rele a fiului dumneavoastră, îi spuse Napoleon, mila este ultimul lucru pe care îl merită.

  – Dacă ar merita-o, nu ar mai fi milă. Vă implor, fie-vă milă de fiul meu!

  Conducătorul s-a lăsat înduplecat de rugăminţile mamei şi a spus:

  – Fiul dumneavoastră este vinovat, merită să moară, dar voi da dovadă de milă faţă de el. Fiul dumneavoastră este iertat.

  Napoleon i-a acordat „har”. El i-a oferit ceva la care nu avea niciun drept. Pavel spune că mântuirea este „darul lui Dumnezeu”. Este un cadou inestimabil pe care Hristos l-a dăruit fiecărei fiinţe umane. Dar înseamnă că vom fi mântuiţi cu toţii? Din nefericire, nu! De ce? Pentru că sunt foarte multe persoane care, crezând că îşi pot câştiga mântuirea prin meritele proprii, nu au vrut să accepte că, în realitate, aceasta este un dar. Şi tu ai făcut la fel? Vrei să ajungi în cer pe baza purtării tale bune?

  Biblia îi spune fiecărui membru al rasei umane: „Să dai poporului Său cunoştinţa mântuirii, care stă în iertarea păcatelor” (Luca 1:77). Ai citit bine? „Dumnezeu ne mântuieşte.” Te rog, acceptă darul divin. Tu poţi avea mântuirea chiar acum.

  #mântuireînHristos #harşiiertare

  Un cadou extraordinar - 2017. Biblia îi spune fiecărui membru al rasei umane: „Să dai poporului Său cunoştinţa mântuirii, care stă în iertarea păcatelor” (Luca 1:77). Ai citit bine? „Dumnezeu ne mântuieşte.” Te rog, acceptă darul divin. Tu poţi avea mântuirea chiar acum.

#mântuireînHristos #harşiiertare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...