Articolul precedentMori de sete?
  Articolul următorSabatul, o piatră kilometrică în timp

  Un Dumnezeu care iartă

  Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, […] îndurător şi bogat în bunătate. (Neemia 9:17)

  În opera sa, Mizerabilii, Victor Hugo ne relatează povestea lui Jean Valjean, un bărbat care a fost condamnat la nouăsprezece ani de închisoare pentru că a furat o bucată de pâine. După eliberarea lui, nimeni nu dorea să îl ajute, pentru că fusese în închisoare. Apoi a întâlnit un preot căruia i s-a făcut milă de el. Povestea ne spune că preotul i-a oferit un pat unde să se adăpostească. Dar dormitul era lucru cel mai neimportant pentru Valjean.

  După ce s-a asigurat că preotul şi sora lui dormeau, Valjean se sculă tiptil şi fură argintăria. Dimineaţa următoare, prima care şi-a dat seama de acest lucru a fost doamna Magloire, care a fugit să îi spună preotului. Magloire nici nu termină bine de vorbit când la uşa parohiei apărură trei jandarmi împreună cu Valjean. Când preotul ieşi la poartă, toţi au fost surprinşi să audă următoarele cuvinte:

  – Ah, aici erai! strigă el la vederea lui Jean Valjean. Mă bucur mult să te văd. Ba mai mult, ţi-aş fi dat şi sfeşnicele, care sunt tot de argint ca şi celelalte, pentru a putea obţine două sute de franci. De ce nu le-aţi adus împreună cu tacâmurile?

  Jean Valjean a holbat ochii şi a privit spre venerabilul preot cu o expresie pe care niciun limbaj nu ar putea să o redea.

  – Domnule, spuse sergentul de poliţie, deci este adevărat ce spunea acest om? Noi l-am întâlnit pe stradă. Arăta ca un om al străzii. L-am arestat. Avea la el această argintărie…

  – Iar el v-a spus, îi întrerupse preotul zâmbind, că un bătrân preot cumsecade i-a dat-o, unde a şi petrecut noaptea? Acum înţeleg. Voi l-aţi adus înapoi aici? Este o neînţelegere.

  – Deci, spuse poliţistul, putem să îi dăm drumul?

  – Fără îndoială, răspunse preotul.

  În acea dimineaţă, Valjean a avut o întâlnire personală cu iertarea. Hoţul fusese tratat ca şi cum nu era hoţ. El a păstrat acele lucruri ca o amintire a bunătăţii bătrânului, şi apoi şi-a consacrat toată viaţa ajutorării celor nevoiaşi. Iertarea l-a transformat. Ce s-ar alege de noi dacă Dumnezeu ne-ar trata aşa cum merităm din cauza păcatelor noastre? Eu nu ştiu ce vrei să faci, dar, astăzi, eu aş vrea să mă bucur de următoarele cuvinte: „Domnul este îndelung răbdător şi milostiv […] Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepseşte după fărădelegile noaste” (Psalmii 103:8-11).

  #iertarealuiDumnezeu #transformatdeiertare

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...