Articolul precedentMori de sete?
  Articolul următorSabatul, o piatră kilometrică în timp

  Un Dumnezeu care iartă

  Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, […] îndurător şi bogat în bunătate. (Neemia 9:17)

  În opera sa, Mizerabilii, Victor Hugo ne relatează povestea lui Jean Valjean, un bărbat care a fost condamnat la nouăsprezece ani de închisoare pentru că a furat o bucată de pâine. După eliberarea lui, nimeni nu dorea să îl ajute, pentru că fusese în închisoare. Apoi a întâlnit un preot căruia i s-a făcut milă de el. Povestea ne spune că preotul i-a oferit un pat unde să se adăpostească. Dar dormitul era lucru cel mai neimportant pentru Valjean.

  După ce s-a asigurat că preotul şi sora lui dormeau, Valjean se sculă tiptil şi fură argintăria. Dimineaţa următoare, prima care şi-a dat seama de acest lucru a fost doamna Magloire, care a fugit să îi spună preotului. Magloire nici nu termină bine de vorbit când la uşa parohiei apărură trei jandarmi împreună cu Valjean. Când preotul ieşi la poartă, toţi au fost surprinşi să audă următoarele cuvinte:

  – Ah, aici erai! strigă el la vederea lui Jean Valjean. Mă bucur mult să te văd. Ba mai mult, ţi-aş fi dat şi sfeşnicele, care sunt tot de argint ca şi celelalte, pentru a putea obţine două sute de franci. De ce nu le-aţi adus împreună cu tacâmurile?

  Jean Valjean a holbat ochii şi a privit spre venerabilul preot cu o expresie pe care niciun limbaj nu ar putea să o redea.

  – Domnule, spuse sergentul de poliţie, deci este adevărat ce spunea acest om? Noi l-am întâlnit pe stradă. Arăta ca un om al străzii. L-am arestat. Avea la el această argintărie…

  – Iar el v-a spus, îi întrerupse preotul zâmbind, că un bătrân preot cumsecade i-a dat-o, unde a şi petrecut noaptea? Acum înţeleg. Voi l-aţi adus înapoi aici? Este o neînţelegere.

  – Deci, spuse poliţistul, putem să îi dăm drumul?

  – Fără îndoială, răspunse preotul.

  În acea dimineaţă, Valjean a avut o întâlnire personală cu iertarea. Hoţul fusese tratat ca şi cum nu era hoţ. El a păstrat acele lucruri ca o amintire a bunătăţii bătrânului, şi apoi şi-a consacrat toată viaţa ajutorării celor nevoiaşi. Iertarea l-a transformat. Ce s-ar alege de noi dacă Dumnezeu ne-ar trata aşa cum merităm din cauza păcatelor noastre? Eu nu ştiu ce vrei să faci, dar, astăzi, eu aş vrea să mă bucur de următoarele cuvinte: „Domnul este îndelung răbdător şi milostiv […] Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepseşte după fărădelegile noaste” (Psalmii 103:8-11).

  #iertarealuiDumnezeu #transformatdeiertare

  Un Dumnezeu care iartă - 2017. Ce s-ar alege de noi dacă Dumnezeu ne-ar trata aşa cum merităm din cauza păcatelor noastre? Eu nu ştiu ce vrei să faci, dar, astăzi, eu aş vrea să mă bucur de următoarele cuvinte: „Domnul este îndelung răbdător şi milostiv. Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepseşte după fărădelegile noaste” (Psalmii 103:8-11). #iertarealuiDumnezeu #transformatdeiertare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...