Iertarea care transformă

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic. (Psalmii 51:10)

  O idee importantă din relatarea de ieri este că iertarea preotului a produs o transformare permanentă în viaţa lui Jean Valjean. Deşi acolo unde păcatul abundă, harul se înmulţeşte, acest lucru nu înseamnă că noi trebuie să continuăm şi să privim cu lejeritate mila divină. Isus mă iartă, iar eu sper ca acea iertare să aibă un efect pozitiv în viaţa mea. Ellen White scria următoarele: „Dacă cel care este în comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi se depărtează de pe cale, dar o clipă nu îşi mai aţinteşte privirea spre Isus, atunci el nu păcătuieşte în mod premeditat; văzându-şi greşeala, el se întoarce şi îşi aţinteşte din nou privirea spre Isus. Faptul că a greşit nu îl face mai puţin preţios în inima lui Dumnezeu.

  El ştie că este în legătură cu Mântuitorul; când este condamnat pentru greşeala sa, el nu se îndepărtează cu îndărătnicire, plângându-se de Dumnezeu, ci el transformă greşeala în biruinţă. El învaţă o lecţie din cuvintele Învăţătorului şi este atent ca să nu mai greşească din nou” (Ye Shall Receive Power, cap. 5, p. 134).

  Da, Tatăl nostru ştie foarte bine că noi suntem vinovaţi, ştie că am căzut şi ştie că am greşit pe calea noastră spirituală, dar El nu se bucură să ne amintească din nou şi din nou de greşelile şi nelegiuirile noastre. Din contră, El doreşte ca noi să alergăm la El în rugăciune şi să îi spunem: „Curăţeşte-mă cu isop, şi voi fi curat; spală-mă, şi voi fi mai alb decât zăpada” (Psalmii 51:9). Noi putem să ne apropiem de Isus şi să aplicăm în dreptul nostru cuvintele epitafului de pe mormântul lui Copernic: „Eu nu cer bunătatea pe care a primit-o Pavel, nici harul care i-a fost acordat lui Petru. Eu cer doar, din toată inima, iertarea pe care i-ai dat-o tâlharului răstignit.”

  Aşa cum preotul l-a iertat pe Valjean şi cum Hristos l-a iertat pe tâlhar, Dumnezeu este dispus nu doar să ne ierte pe noi, ci să ne şi transforme. Trebuie doar să mergem la El şi să recunoaştem care este starea noastră adevărată. „Iertarea lui Dumnezeu nu este doar un simplu act juridic, prin care ne scapă de osândă. Nu este numai iertare de păcat, ci smulgere din păcat” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 94).

  William Shakespeare a spus odată că „nimic nu îl încurajează mai mult pe păcătos decât iertarea”. Astăzi, poţi să te simţi curajos, pentru că tu eşti un păcătos şi Dumnezeu îţi dă iertare şi transformare.

  #iertareacaretransformă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...