Iertarea care transformă

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic. (Psalmii 51:10)

  O idee importantă din relatarea de ieri este că iertarea preotului a produs o transformare permanentă în viaţa lui Jean Valjean. Deşi acolo unde păcatul abundă, harul se înmulţeşte, acest lucru nu înseamnă că noi trebuie să continuăm şi să privim cu lejeritate mila divină. Isus mă iartă, iar eu sper ca acea iertare să aibă un efect pozitiv în viaţa mea. Ellen White scria următoarele: „Dacă cel care este în comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi se depărtează de pe cale, dar o clipă nu îşi mai aţinteşte privirea spre Isus, atunci el nu păcătuieşte în mod premeditat; văzându-şi greşeala, el se întoarce şi îşi aţinteşte din nou privirea spre Isus. Faptul că a greşit nu îl face mai puţin preţios în inima lui Dumnezeu.

  El ştie că este în legătură cu Mântuitorul; când este condamnat pentru greşeala sa, el nu se îndepărtează cu îndărătnicire, plângându-se de Dumnezeu, ci el transformă greşeala în biruinţă. El învaţă o lecţie din cuvintele Învăţătorului şi este atent ca să nu mai greşească din nou” (Ye Shall Receive Power, cap. 5, p. 134).

  Da, Tatăl nostru ştie foarte bine că noi suntem vinovaţi, ştie că am căzut şi ştie că am greşit pe calea noastră spirituală, dar El nu se bucură să ne amintească din nou şi din nou de greşelile şi nelegiuirile noastre. Din contră, El doreşte ca noi să alergăm la El în rugăciune şi să îi spunem: „Curăţeşte-mă cu isop, şi voi fi curat; spală-mă, şi voi fi mai alb decât zăpada” (Psalmii 51:9). Noi putem să ne apropiem de Isus şi să aplicăm în dreptul nostru cuvintele epitafului de pe mormântul lui Copernic: „Eu nu cer bunătatea pe care a primit-o Pavel, nici harul care i-a fost acordat lui Petru. Eu cer doar, din toată inima, iertarea pe care i-ai dat-o tâlharului răstignit.”

  Aşa cum preotul l-a iertat pe Valjean şi cum Hristos l-a iertat pe tâlhar, Dumnezeu este dispus nu doar să ne ierte pe noi, ci să ne şi transforme. Trebuie doar să mergem la El şi să recunoaştem care este starea noastră adevărată. „Iertarea lui Dumnezeu nu este doar un simplu act juridic, prin care ne scapă de osândă. Nu este numai iertare de păcat, ci smulgere din păcat” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 94).

  William Shakespeare a spus odată că „nimic nu îl încurajează mai mult pe păcătos decât iertarea”. Astăzi, poţi să te simţi curajos, pentru că tu eşti un păcătos şi Dumnezeu îţi dă iertare şi transformare.

  #iertareacaretransformă

  Iertarea care transformă - 2017. William Shakespeare a spus odată că „nimic nu îl încurajează mai mult pe păcătos decât iertarea”. Astăzi, poţi să te simţi curajos, pentru că tu eşti un păcătos şi Dumnezeu îţi dă iertare şi transformare. #iertareacaretransformă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...