Iertarea care transformă

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic. (Psalmii 51:10)

  O idee importantă din relatarea de ieri este că iertarea preotului a produs o transformare permanentă în viaţa lui Jean Valjean. Deşi acolo unde păcatul abundă, harul se înmulţeşte, acest lucru nu înseamnă că noi trebuie să continuăm şi să privim cu lejeritate mila divină. Isus mă iartă, iar eu sper ca acea iertare să aibă un efect pozitiv în viaţa mea. Ellen White scria următoarele: „Dacă cel care este în comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi se depărtează de pe cale, dar o clipă nu îşi mai aţinteşte privirea spre Isus, atunci el nu păcătuieşte în mod premeditat; văzându-şi greşeala, el se întoarce şi îşi aţinteşte din nou privirea spre Isus. Faptul că a greşit nu îl face mai puţin preţios în inima lui Dumnezeu.

  El ştie că este în legătură cu Mântuitorul; când este condamnat pentru greşeala sa, el nu se îndepărtează cu îndărătnicire, plângându-se de Dumnezeu, ci el transformă greşeala în biruinţă. El învaţă o lecţie din cuvintele Învăţătorului şi este atent ca să nu mai greşească din nou” (Ye Shall Receive Power, cap. 5, p. 134).

  Da, Tatăl nostru ştie foarte bine că noi suntem vinovaţi, ştie că am căzut şi ştie că am greşit pe calea noastră spirituală, dar El nu se bucură să ne amintească din nou şi din nou de greşelile şi nelegiuirile noastre. Din contră, El doreşte ca noi să alergăm la El în rugăciune şi să îi spunem: „Curăţeşte-mă cu isop, şi voi fi curat; spală-mă, şi voi fi mai alb decât zăpada” (Psalmii 51:9). Noi putem să ne apropiem de Isus şi să aplicăm în dreptul nostru cuvintele epitafului de pe mormântul lui Copernic: „Eu nu cer bunătatea pe care a primit-o Pavel, nici harul care i-a fost acordat lui Petru. Eu cer doar, din toată inima, iertarea pe care i-ai dat-o tâlharului răstignit.”

  Aşa cum preotul l-a iertat pe Valjean şi cum Hristos l-a iertat pe tâlhar, Dumnezeu este dispus nu doar să ne ierte pe noi, ci să ne şi transforme. Trebuie doar să mergem la El şi să recunoaştem care este starea noastră adevărată. „Iertarea lui Dumnezeu nu este doar un simplu act juridic, prin care ne scapă de osândă. Nu este numai iertare de păcat, ci smulgere din păcat” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 94).

  William Shakespeare a spus odată că „nimic nu îl încurajează mai mult pe păcătos decât iertarea”. Astăzi, poţi să te simţi curajos, pentru că tu eşti un păcătos şi Dumnezeu îţi dă iertare şi transformare.

  #iertareacaretransformă

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...