Nu aştepta după Google

  Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

  Google a făcut foarte multe pentru noi. Scrie doar două-trei cuvinte pe tastatură şi în faţa ochilor va apărea o cantitate enormă de informaţie. Gmail ne oferă un serviciu de mesagerie cu o capacitate mare de înmagazinare. Google Maps ne explică pas cu pas cum să ajungem oriunde, la orice destinaţie. Cu ajutorul lui Google Earth, putem face o călătorie virtuală în jurul lumii şi putem admira imaginile superbe din satelit, peisaje şi edificii. Avem acces chiar şi la un ghid turistic al minunilor naturii şi a monumentelor celebre. Sunt sigur că nu doar o dată Google Translate ţi-a dat o mână de ajutor. Capacitatea inovatoare a Google-ului se pare că este practic nelimitată. Deja se fac teste ale programului Self-Driving Cars [Maşini care se conduc singure], pentru ca maşinile să poată funcţiona fără şofer.

  Dar, luând numărul din septembrie 2013 al revistei Time, am fost de-a dreptul surprins când am citit titlul de pe copertă: Poate Google să rezolve problema morţii? Curiozitatea mi-a fost stârnită şi am început de îndată să citesc articolul. În opinia lui Larry Page, co-fondator al Google, compania face eforturi susţinute pentru a prelungi durata vieţii omului. Tocmai de aceea, ei au creat Calico, o companie dedicată exclusiv subiectului sănătăţii şi înaintării în vârstă. Într-o scrisoare publicată pe Google+, Page afirmă următoarele: „Bolile şi înaintarea în vârstă ne afectează familiile. Cu ajutorul cercetărilor noastre în domeniul sănătăţii şi al biotehnologiei, credem că foarte curând, vom putea îmbunătăţi viaţa a milioane de oameni.” Acest „foarte curând” va fi peste zece-douăzeci de ani.

  Mi se pare lăudabil că Google se preocupă de calitatea vieţii noastre. Dar, în privinţa acestui „foarte curând,” eu îţi recomand să profiţi de timp şi să iei în considerare declaraţia următoare, dacă într-adevăr doreşti să adaugi ani vieţii tale: „Aerul curat, soarele, temperanţa, apa, odihna, exerciţiul fizic, o alimentaţie sănătoasă şi încrederea în Dumnezeu, acestea sunt adevăratele remedii” (Divina vindecare, p. 102). Dacă foloseşti în mod corect aceste opt resurse, vei adăuga ani vieţii tale şi viaţă anilor tăi. Tu nu trebuie să aştepţi după Google; poţi începe chiar astăzi să pui în practică ce ai citit.

  #trăieştemaibine #sănătateşibunăstare

  Nu aştepta după Google - 2017. Dacă foloseşti în mod corect aceste opt resurse, vei adăuga ani vieţii tale şi viaţă anilor tăi. Tu nu trebuie să aştepţi după Google; poţi începe chiar astăzi să pui în practică ce ai citit. #trăieştemaibine #sănătateşibunăstare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...