Mulţumit cu ce am

  Dacă avem dar cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns.(1 Timotei 6:8)

  La fel ca majoritatea oamenilor din această epocă, Jean nu era mulţumit cu profesia sa de spărgător de piatră. Salariul lui nu era foarte mare, casa lui nu era foarte spaţioasă şi nici măcar maşină nu avea. El trăia nefericit, invidiind fără încetare situaţia celorlalţi. Într-o noapte i-a apărut în vis Ambiţia şi i-a spus: „Jean, îţi voi da tot ce îţi doreşti, trebuie doar să ceri.” Fără să fie prost sau leneş, spărgătorul de piatră spuse: „Aş vrea să fiu ca un rege.” Într-o clipă, dorinţa lui se împlini şi se trezi într-un palat somptuos.

  Într-o seară, în timp ce se plimba prin grădinile splendide din palatul regal, razele soarelui au strălucit peste el foarte puternic. Jean a chemat Ambiţia şi i-a spus: „Aş vrea să fiu ca soarele.” De îndată, el s-a transformat într-un astru-rege. Dar, văzând că un nor îi bloca razele, Jean s-a întristat şi i-a mai cerut un lucru Ambiţiei: „Pentru că norii pot bloca razele soarelui, aş vrea să fiu un nor imens.”

  La scurtă vreme după aceea, norul se risipi şi ploaia a căzut pe o piatră mare. Jean, uimit de forţa pietrii, i-a cerut Ambiţiei să îl transforme într-o piatră imensă. Ambiţia i-a ascultat cererea şi l-a transformat pe Jean într-o piatră mare. Totul mergea aşa cum dorea el şi acum se simţi mulţumit cu el însuşi. După câteva ore a venit un spărgător de piatră şi a început să lovească piatra. Bietul Jean strigă disperat: „Vreau să fiu un spărgător de pietre!” După aceea, niciodată nu s-a mai plâns de situaţia lui.

  Jean nu avea nevoie să aspire la a fi ceva mai bun, ci mai degrabă să înveţe să fie mulţumit cu ce avea. Uneori, din dorinţa noastră îndreptăţită de a fi mai mult decât suntem acum, noi nu ne bucurăm de ceea ce avem. Eu cred că ar fi mai bine să aplicăm sfatul biblic: „M-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11).

  William Barclay povesteşte că cineva s-a apropiat de regele al Henry al VI‑lea şi i-a cerut coroana lui. Atunci regele i-a răspuns: „Coroana mea este în inima mea, nu pe capul meu; ea nu are diamante sau pietre preţioase aduse din India; nu o poţi vedea; coroana mea se numeşte mulţumire” (New Daily Study Bible: 17 vol.). Ai şi tu această coroană? Dacă da, atunci foloseşte-o!

  #suntmulţumitcuceam

  Mulţumit cu ce am - 2017. Uneori, din dorinţa noastră îndreptăţită de a fi mai mult decât suntem acum, noi nu ne bucurăm de ceea ce avem. Eu cred că ar fi mai bine să aplicăm sfatul biblic: „M-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11). #suntmulţumitcuceam
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...