Mulţumit cu ce am

  Dacă avem dar cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns.(1 Timotei 6:8)

  La fel ca majoritatea oamenilor din această epocă, Jean nu era mulţumit cu profesia sa de spărgător de piatră. Salariul lui nu era foarte mare, casa lui nu era foarte spaţioasă şi nici măcar maşină nu avea. El trăia nefericit, invidiind fără încetare situaţia celorlalţi. Într-o noapte i-a apărut în vis Ambiţia şi i-a spus: „Jean, îţi voi da tot ce îţi doreşti, trebuie doar să ceri.” Fără să fie prost sau leneş, spărgătorul de piatră spuse: „Aş vrea să fiu ca un rege.” Într-o clipă, dorinţa lui se împlini şi se trezi într-un palat somptuos.

  Într-o seară, în timp ce se plimba prin grădinile splendide din palatul regal, razele soarelui au strălucit peste el foarte puternic. Jean a chemat Ambiţia şi i-a spus: „Aş vrea să fiu ca soarele.” De îndată, el s-a transformat într-un astru-rege. Dar, văzând că un nor îi bloca razele, Jean s-a întristat şi i-a mai cerut un lucru Ambiţiei: „Pentru că norii pot bloca razele soarelui, aş vrea să fiu un nor imens.”

  La scurtă vreme după aceea, norul se risipi şi ploaia a căzut pe o piatră mare. Jean, uimit de forţa pietrii, i-a cerut Ambiţiei să îl transforme într-o piatră imensă. Ambiţia i-a ascultat cererea şi l-a transformat pe Jean într-o piatră mare. Totul mergea aşa cum dorea el şi acum se simţi mulţumit cu el însuşi. După câteva ore a venit un spărgător de piatră şi a început să lovească piatra. Bietul Jean strigă disperat: „Vreau să fiu un spărgător de pietre!” După aceea, niciodată nu s-a mai plâns de situaţia lui.

  Jean nu avea nevoie să aspire la a fi ceva mai bun, ci mai degrabă să înveţe să fie mulţumit cu ce avea. Uneori, din dorinţa noastră îndreptăţită de a fi mai mult decât suntem acum, noi nu ne bucurăm de ceea ce avem. Eu cred că ar fi mai bine să aplicăm sfatul biblic: „M-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11).

  William Barclay povesteşte că cineva s-a apropiat de regele al Henry al VI‑lea şi i-a cerut coroana lui. Atunci regele i-a răspuns: „Coroana mea este în inima mea, nu pe capul meu; ea nu are diamante sau pietre preţioase aduse din India; nu o poţi vedea; coroana mea se numeşte mulţumire” (New Daily Study Bible: 17 vol.). Ai şi tu această coroană? Dacă da, atunci foloseşte-o!

  #suntmulţumitcuceam

  Mulţumit cu ce am - 2017. Uneori, din dorinţa noastră îndreptăţită de a fi mai mult decât suntem acum, noi nu ne bucurăm de ceea ce avem. Eu cred că ar fi mai bine să aplicăm sfatul biblic: „M-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă” (Filipeni 4:11).

#suntmulţumitcuceam
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...