Lumina vieţii

  Eu sunt Lumina lumii. (Ioan 8:12)

  Pe 20 decembrie 2013, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în timpul celei de-a 68-a Sesiuni, a adoptat rezoluţia prin care a declarat 2015 Anul Internaţional al luminii. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), „lumina joacă un rol central în activităţile umane. La nivelul cel mai fundamental, prin intermediul fotosintezei, lumina este chiar la originea vieţii însăşi, iar numeroasele aplicaţii ale luminii au revoluţionat societatea prin medicină, comunicaţii, timp liber, artă şi cultură.”

  Bineînţeles, UNESCO se concentrează pe beneficiile aduse de lumina generată de aştrii cereşti şi prin tehnologia umană. Totuşi există o lumină, sursa tuturor luminilor, care nu doar că este capabilă să lumineze şi să influenţeze mediul material, ci şi domeniul spiritual.

  Într-o zi, pe când trăia în această lume plină de întuneric fizic şi spiritual, Isus, Învăţătorul din Galileea, vorbea despre Sine în termenii următori: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” Proclamându-se „Lumina lumii”, Hristos a pus în evidenţă natura Sa divină, ştiindu-se faptul că lumina este simbol prin excelenţă atribuit lui Dumnezeu. Versete precum Psalmii 21:1, Isaia 60:19 şi Mica 7:8 sunt doar câteva pasaje în care Dumnezeu se prezintă pe Sine prin imaginea luminii.

  Chiar dacă lumina reflectată de Hristos „luminează toată omenirea” (Ioan 1:9), noi nu putem ignora că cei care se hotărăsc să-L urmeze pe Mântuitorul vor avea „lumina care dă viaţă” (Ioan 8:12). Cuvântul grecesc folosit de Ioan pentru a vorbi despre „cine mă urmează” este akoluthein. Grecii aveau obiceiul să folosească această expresie pentru a se referi la un soldat care ascultă de ordinele date de căpitan. A-l urma pe Hristos înseamnă a decide să-L ascultăm şi să facem din El guvernatorul vieţilor noastre. El este lumina cerului care va ghida paşii noştri aici jos, pe pământ.

  Suntem noi în întuneric? Petru ne spune că a sosit ceasul „Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată” (1 Petru 2:9).

  #Isusestelumina

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...