Lumina vieţii

  Eu sunt Lumina lumii. (Ioan 8:12)

  Pe 20 decembrie 2013, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în timpul celei de-a 68-a Sesiuni, a adoptat rezoluţia prin care a declarat 2015 Anul Internaţional al luminii. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), „lumina joacă un rol central în activităţile umane. La nivelul cel mai fundamental, prin intermediul fotosintezei, lumina este chiar la originea vieţii însăşi, iar numeroasele aplicaţii ale luminii au revoluţionat societatea prin medicină, comunicaţii, timp liber, artă şi cultură.”

  Bineînţeles, UNESCO se concentrează pe beneficiile aduse de lumina generată de aştrii cereşti şi prin tehnologia umană. Totuşi există o lumină, sursa tuturor luminilor, care nu doar că este capabilă să lumineze şi să influenţeze mediul material, ci şi domeniul spiritual.

  Într-o zi, pe când trăia în această lume plină de întuneric fizic şi spiritual, Isus, Învăţătorul din Galileea, vorbea despre Sine în termenii următori: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” Proclamându-se „Lumina lumii”, Hristos a pus în evidenţă natura Sa divină, ştiindu-se faptul că lumina este simbol prin excelenţă atribuit lui Dumnezeu. Versete precum Psalmii 21:1, Isaia 60:19 şi Mica 7:8 sunt doar câteva pasaje în care Dumnezeu se prezintă pe Sine prin imaginea luminii.

  Chiar dacă lumina reflectată de Hristos „luminează toată omenirea” (Ioan 1:9), noi nu putem ignora că cei care se hotărăsc să-L urmeze pe Mântuitorul vor avea „lumina care dă viaţă” (Ioan 8:12). Cuvântul grecesc folosit de Ioan pentru a vorbi despre „cine mă urmează” este akoluthein. Grecii aveau obiceiul să folosească această expresie pentru a se referi la un soldat care ascultă de ordinele date de căpitan. A-l urma pe Hristos înseamnă a decide să-L ascultăm şi să facem din El guvernatorul vieţilor noastre. El este lumina cerului care va ghida paşii noştri aici jos, pe pământ.

  Suntem noi în întuneric? Petru ne spune că a sosit ceasul „Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată” (1 Petru 2:9).

  #Isusestelumina

  Lumina vieţii - 2017. A-l urma pe Hristos înseamnă a decide să-L ascultăm şi să facem din El guvernatorul vieţilor noastre. El este lumina cerului care va ghida paşii noştri aici jos, pe pământ.
#Isusestelumina
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...