Oameni de etaj superior sau de subsol?

  De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc… (Isaia 43:4)

  Potrivit autorului Joice Landorf Heatherly, în lume sunt două tipuri de persoane. Tu şi cu mine facem parte dintr-una din aceste categorii: oameni de etaj superior şi oameni de subsol. Ştii ce înseamnă aceste expresii?

  Prima, oameni de etaj superior, se referă la cei care te sprijină, te motivează, îţi recunosc întotdeauna succesul, se bucură de victoriile tale şi sunt dispuşi să te ajute să-ţi atingi obiectivele. Oamenii de etaj superior stau cu o ureche atentă la problemele tale şi încearcă să te ajute să găseşti o soluţie. Aceştia sunt cei care îşi doresc să te vadă că urci la etaje superioare.

  Celălalt grup, cei de la subsol, se caracterizează prin lipsa de dispoziţie, oricine ai fi, având întotdeauna cuvinte de reproş pe buze, spunându-ţi că nu vei reuşi niciodată, îşi bat joc de visele tale, consideră că nu vei ajunge prea departe, îţi spun că este imposibil sau foarte dificil, sau că nimeni nu a reuşit aşa ceva niciodată… În fine, aceştia sunt cei care într-un fel sau altul te descurajează sau seamănă îndoiala în sufletul tău.

  Cunoşti persoane din ambele grupe, nu-i aşa? Îţi sugerez să faci o listă cu cei din viaţa ta care sunt oameni de etaj superior. Sună-i! Mulţumeşte-le! Arată-ţi recunoştinţa pentru că te-au ajutat în felul acesta prin sfaturile lor preţioase. Fă-i să ştie că sunt preţioşi pentru tine. Aceasta va face din tine o persoană de etaj superior pentru ei.

  Vei vrea probabil să mă întrebi: „Ce să fac cu oamenii de subsol?” Nu fi ca ei. Eu mă bucur să ştiu că Isus este cea mai bună persoană de etaj superior pe care o cunosc. El mă iubeşte, mă consideră preţios în ochii săi şi demn de onoare. În ciuda slăbiciunilor mele, Mântuitorul are întotdeauna pentru mine cuvinte de încurajare. Când mă simt slab, gata să mă rostogolesc la subsol, îl aud spunând: „Tu, pe care te-am luat de la marginile pământului şi pe care te-am chemat dintr-o ţară depărtată, căruia ţi-am zis: «Tu eşti robul Meu, te aleg şi nu te lepăd! Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare»” (Isaia 41:9,10).

  #oamenideetajsuperior

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...