Oameni de etaj superior sau de subsol?

  De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc… (Isaia 43:4)

  Potrivit autorului Joice Landorf Heatherly, în lume sunt două tipuri de persoane. Tu şi cu mine facem parte dintr-una din aceste categorii: oameni de etaj superior şi oameni de subsol. Ştii ce înseamnă aceste expresii?

  Prima, oameni de etaj superior, se referă la cei care te sprijină, te motivează, îţi recunosc întotdeauna succesul, se bucură de victoriile tale şi sunt dispuşi să te ajute să-ţi atingi obiectivele. Oamenii de etaj superior stau cu o ureche atentă la problemele tale şi încearcă să te ajute să găseşti o soluţie. Aceştia sunt cei care îşi doresc să te vadă că urci la etaje superioare.

  Celălalt grup, cei de la subsol, se caracterizează prin lipsa de dispoziţie, oricine ai fi, având întotdeauna cuvinte de reproş pe buze, spunându-ţi că nu vei reuşi niciodată, îşi bat joc de visele tale, consideră că nu vei ajunge prea departe, îţi spun că este imposibil sau foarte dificil, sau că nimeni nu a reuşit aşa ceva niciodată… În fine, aceştia sunt cei care într-un fel sau altul te descurajează sau seamănă îndoiala în sufletul tău.

  Cunoşti persoane din ambele grupe, nu-i aşa? Îţi sugerez să faci o listă cu cei din viaţa ta care sunt oameni de etaj superior. Sună-i! Mulţumeşte-le! Arată-ţi recunoştinţa pentru că te-au ajutat în felul acesta prin sfaturile lor preţioase. Fă-i să ştie că sunt preţioşi pentru tine. Aceasta va face din tine o persoană de etaj superior pentru ei.

  Vei vrea probabil să mă întrebi: „Ce să fac cu oamenii de subsol?” Nu fi ca ei. Eu mă bucur să ştiu că Isus este cea mai bună persoană de etaj superior pe care o cunosc. El mă iubeşte, mă consideră preţios în ochii săi şi demn de onoare. În ciuda slăbiciunilor mele, Mântuitorul are întotdeauna pentru mine cuvinte de încurajare. Când mă simt slab, gata să mă rostogolesc la subsol, îl aud spunând: „Tu, pe care te-am luat de la marginile pământului şi pe care te-am chemat dintr-o ţară depărtată, căruia ţi-am zis: «Tu eşti robul Meu, te aleg şi nu te lepăd! Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare»” (Isaia 41:9,10).

  #oamenideetajsuperior

  Oameni de etaj superior sau de subsol? - 2017. Mă bucur să ştiu că Isus este cea mai bună persoană de etaj superior pe care o cunosc. El mă iubeşte, mă consideră preţios în ochii săi şi demn de onoare. În ciuda slăbiciunilor mele, Mântuitorul are întotdeauna pentru mine cuvinte de încurajare.
#oamenideetajsuperior
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.