Perfecţionarea imperfecţiunilor

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. (Psalmii 139:14)

  Nu pot să nu-l admir pe Nick Vujicic. El s-a născut fără mâini şi fără picioare. Mulţi s-au gândit că Nick este exemplul viu al unei persoane care a venit pe lume ca o pedeapsă de la Dumnezeu. Oamenii îl întrebau constant dacă poate să fie fericit în ciuda tuturor limitărilor fizice, şi iată răspunsul său: „Am găsit fericirea atunci când mi-am dat seama că, aşa imperfect cum eram, eu sunt perfectul Nick Vujicic. Eu sunt creaţia lui Dumnezeu, potrivit cu planul Său pentru mine. Aceasta nu înseamnă că nu am nevoie să îmbunătăţesc anumite lucruri. Tot timpul încerc să fiu mai bun pentru a-L sluji mai bine pe El şi pe semeni!” (Viaţa fără limite).

  Nu ţi se pare un răspuns excelent? Mi-ar plăcea să subliniez o frază: „Chiar aşa imperfect, eu sunt perfectul Nick Vujicic.” În ciuda aparentei contradicţii, acest răspuns enunţă cu siguranţă un mare adevăr: tu nu eşti perfect, dar tu eşti cea mai bună versiune a ta însuţi pe care Dumnezeu a putut să o facă. În acest sens, tu eşti perfect. Asta înseamnă că tu eşti aşa cum a vrut Dumnezeu să fii.

  Este Nick Vujicic imperfect? Bineînţeles, dar el a acceptat că Dumnezeu l-a adus pe lume cu un scop precis: „Să-i inspire şi să-i ghideze pe alţii.” Limitele sale reprezintă instrumentul pe care Isus l-a folosit pentru a inspira curaj şi speranţă milioanelor de persoane care nu au niciun tip de incapacitate fizică, ci provocări emoţionale sau spirituale. Când îl văd, simt că se împlinesc cuvintele psalmistului: „Te laud că sunt o făptură aşa de minunată! Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Psalmii 139:14).

  Dumnezeu face bine tot ceea ce face, aici fiind incluse şi imperfecţiunile noastre. Odată cineva l-a întrebat pe Isus cu privire la omul născut orb. Ucenicii au vrut să ştie dacă orbirea a fost rezultatul păcatului orbului sau a părinţilor lui. Isus le-a răspuns: „N-a păcătuit nici omul acesta, nici părinţii lui, ci s-a născut aşa ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu” (Ioan 9:3).

  Întreaga ta capacitate îţi permite să manifeşti ceea ce Dumnezeu poate să facă pentru tine, în tine şi prin tine, în definitiv. Te invit să descoperi chiar astăzi că imperfecţiunile tale sunt perfecte pentru a inspira şi a ghida pe alţii.

  #perfectimperfect

  Perfecţionarea imperfecţiunilor - 2017. Întreaga ta capacitate îţi permite să manifeşti ceea ce Dumnezeu poate să facă pentru tine, în tine şi prin tine, în definitiv. Te invit să descoperi chiar astăzi că imperfecţiunile tale sunt perfecte pentru a inspira şi a ghida pe alţii.
#perfectimperfect
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...