Perfecţionarea imperfecţiunilor

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. (Psalmii 139:14)

  Nu pot să nu-l admir pe Nick Vujicic. El s-a născut fără mâini şi fără picioare. Mulţi s-au gândit că Nick este exemplul viu al unei persoane care a venit pe lume ca o pedeapsă de la Dumnezeu. Oamenii îl întrebau constant dacă poate să fie fericit în ciuda tuturor limitărilor fizice, şi iată răspunsul său: „Am găsit fericirea atunci când mi-am dat seama că, aşa imperfect cum eram, eu sunt perfectul Nick Vujicic. Eu sunt creaţia lui Dumnezeu, potrivit cu planul Său pentru mine. Aceasta nu înseamnă că nu am nevoie să îmbunătăţesc anumite lucruri. Tot timpul încerc să fiu mai bun pentru a-L sluji mai bine pe El şi pe semeni!” (Viaţa fără limite).

  Nu ţi se pare un răspuns excelent? Mi-ar plăcea să subliniez o frază: „Chiar aşa imperfect, eu sunt perfectul Nick Vujicic.” În ciuda aparentei contradicţii, acest răspuns enunţă cu siguranţă un mare adevăr: tu nu eşti perfect, dar tu eşti cea mai bună versiune a ta însuţi pe care Dumnezeu a putut să o facă. În acest sens, tu eşti perfect. Asta înseamnă că tu eşti aşa cum a vrut Dumnezeu să fii.

  Este Nick Vujicic imperfect? Bineînţeles, dar el a acceptat că Dumnezeu l-a adus pe lume cu un scop precis: „Să-i inspire şi să-i ghideze pe alţii.” Limitele sale reprezintă instrumentul pe care Isus l-a folosit pentru a inspira curaj şi speranţă milioanelor de persoane care nu au niciun tip de incapacitate fizică, ci provocări emoţionale sau spirituale. Când îl văd, simt că se împlinesc cuvintele psalmistului: „Te laud că sunt o făptură aşa de minunată! Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Psalmii 139:14).

  Dumnezeu face bine tot ceea ce face, aici fiind incluse şi imperfecţiunile noastre. Odată cineva l-a întrebat pe Isus cu privire la omul născut orb. Ucenicii au vrut să ştie dacă orbirea a fost rezultatul păcatului orbului sau a părinţilor lui. Isus le-a răspuns: „N-a păcătuit nici omul acesta, nici părinţii lui, ci s-a născut aşa ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu” (Ioan 9:3).

  Întreaga ta capacitate îţi permite să manifeşti ceea ce Dumnezeu poate să facă pentru tine, în tine şi prin tine, în definitiv. Te invit să descoperi chiar astăzi că imperfecţiunile tale sunt perfecte pentru a inspira şi a ghida pe alţii.

  #perfectimperfect

  Perfecţionarea imperfecţiunilor - 2017. Întreaga ta capacitate îţi permite să manifeşti ceea ce Dumnezeu poate să facă pentru tine, în tine şi prin tine, în definitiv. Te invit să descoperi chiar astăzi că imperfecţiunile tale sunt perfecte pentru a inspira şi a ghida pe alţii.
#perfectimperfect
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...