140 de caractere

Voi păzi Legea Ta necurmat, totdeauna şi pe vecie. (Psalmii 119:44)

Foarte probabil utilizezi sau cel puţin ai auzit vorbindu-se despre faimoasa reţea de socializare Twitter; dacă nu, îl vei folosi probabil cu etichetele din această carte care te vor încuraja să încerci asta. Cu Twitter, ai ocazia să împărtăşeşti tot ceea ce vrei, oricând, iar când o faci, foloseşti mai puţin de 140 de caractere. Această cantitate de litere şi de spaţii ar părea nesemnificativă, dar permite-mi să-ţi spun că a fost suficientă pentru a declanşa evenimente aşa de măreţe precum Revoluţia egipteană din 2011, protestele electorale din Iran şi manifestaţiile din Moldova în 2009. După cum poţi să vezi, o reţea de socializare poate schimba lumea. Am putea şi noi, creştinii, să profităm, de Twitter pentru a răspândi Evanghelia? Recent, am avut un acces de râs, atunci când ventrilocul şi comediantul creştin Taylor Mason a spus, printr-una din marionetele sale, că va rezuma toată Biblia printr-un tweet. Când comediantul a întrebat marioneta cum ar rezuma cele Zece Porunci, ea a răspuns printr-un singur cuvânt: „Nu.” Când o întreba cum ar rezuma Apocalipsa, a spus că o va rezuma în două cuvinte: „Oh, oh”.

Poate râzi, dar dă-mi voie să-ţi confirm că cineva a rezumat efectiv Biblia pe Twitter. Vorbesc despre Chris Juby. Acest twetter cu numele @biblesummary a rezumat Biblia în 1 189 de tweeturi, unul pentru fiecare capitol. Permite-mi să-ţi împărtăşesc câteva.

Geneza 1: Dumnezeu a creat cerul, pământul şi tot ceea ce se găseşte acolo. L-a creat pe om după Chipul Său şi i-a dat lumea în stăpânire.

Geneza 20: Eu sunt Domnul Dumnezeul tău. Onorează-L pe Domnul mai presus de toate, păzeşte Sabatul, cinsteşte pe părinţi şi nu face rău aproapelui.

Romani 8: Legea Duhului ne-a eliberat. Noi suntem copii ai lui Dumnezeu şi moştenitori cu Hristos. Nimic nu ne poate despărţi de dragostea lui Dumnezeu.

Apocalipsa 22: Râul vieţii iese din tronul lui Dumnezeu. „Iată, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse!

Din fericire, Dumnezeu nu este limitat la 140 de caractere. Noi avem Biblia şi întregul mesaj de speranţă, de iertare şi de mântuire. Tu poţi precum psalmistul să pui în practică acest mesaj sau să-l împărtăşeşti, precum Chris Juby, în 140 de caractere sau mai mult. Ce aştepţi?

#împărtăşeşteCuvântul

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor