Articolul precedent„Mâncând” pâinea vieții
  Articolul următorPrețios în ochii Săi

  140 de caractere

  Voi păzi Legea Ta necurmat, totdeauna şi pe vecie. (Psalmii 119:44)

  Foarte probabil utilizezi sau cel puţin ai auzit vorbindu-se despre faimoasa reţea de socializare Twitter; dacă nu, îl vei folosi probabil cu etichetele din această carte care te vor încuraja să încerci asta. Cu Twitter, ai ocazia să împărtăşeşti tot ceea ce vrei, oricând, iar când o faci, foloseşti mai puţin de 140 de caractere. Această cantitate de litere şi de spaţii ar părea nesemnificativă, dar permite-mi să-ţi spun că a fost suficientă pentru a declanşa evenimente aşa de măreţe precum Revoluţia egipteană din 2011, protestele electorale din Iran şi manifestaţiile din Moldova în 2009. După cum poţi să vezi, o reţea de socializare poate schimba lumea. Am putea şi noi, creştinii, să profităm, de Twitter pentru a răspândi Evanghelia? Recent, am avut un acces de râs, atunci când ventrilocul şi comediantul creştin Taylor Mason a spus, printr-una din marionetele sale, că va rezuma toată Biblia printr-un tweet. Când comediantul a întrebat marioneta cum ar rezuma cele Zece Porunci, ea a răspuns printr-un singur cuvânt: „Nu.” Când o întreba cum ar rezuma Apocalipsa, a spus că o va rezuma în două cuvinte: „Oh, oh”.

  Poate râzi, dar dă-mi voie să-ţi confirm că cineva a rezumat efectiv Biblia pe Twitter. Vorbesc despre Chris Juby. Acest twetter cu numele @biblesummary a rezumat Biblia în 1 189 de tweeturi, unul pentru fiecare capitol. Permite-mi să-ţi împărtăşesc câteva.

  Geneza 1: Dumnezeu a creat cerul, pământul şi tot ceea ce se găseşte acolo. L-a creat pe om după Chipul Său şi i-a dat lumea în stăpânire.

  Geneza 20: Eu sunt Domnul Dumnezeul tău. Onorează-L pe Domnul mai presus de toate, păzeşte Sabatul, cinsteşte pe părinţi şi nu face rău aproapelui.

  Romani 8: Legea Duhului ne-a eliberat. Noi suntem copii ai lui Dumnezeu şi moştenitori cu Hristos. Nimic nu ne poate despărţi de dragostea lui Dumnezeu.

  Apocalipsa 22: Râul vieţii iese din tronul lui Dumnezeu. „Iată, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse!

  Din fericire, Dumnezeu nu este limitat la 140 de caractere. Noi avem Biblia şi întregul mesaj de speranţă, de iertare şi de mântuire. Tu poţi precum psalmistul să pui în practică acest mesaj sau să-l împărtăşeşti, precum Chris Juby, în 140 de caractere sau mai mult. Ce aştepţi?

  #împărtăşeşteCuvântul

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...