Un Tweet nu e de ajuns

  Dumnezeule, la bunătatea Ta ne gândim în mijlocul Templului Tău! (Psalmii 48:9)

  Ieri am împărtăşit cu tine proiectul întreprins de Chris Juby pentru a rezuma Biblia pe Twitter, un tweet pe zi pentru fiecare capitol. Trebuie să-ţi spun că mai mult de treizeci de mii de persoane urmăresc acest proiect pe reţelele sociale, iar canalul de ştiri CNN îl numea cel mai interesant proiect al zilei 17 august 2010.

  Când am citit despre acest proiect, am rămas mirat, dar în acelaşi timp eram şi curios cum o să rezume unele dintre cele mai importante capitole în doar 140 de caractere. După cum ştii, aceasta este limita impusă unei publicaţii pe Twitter. Un subiect m-a intrigat: dragostea lui Dumnezeu. Cum putea să rezume într-un tweet tema cea mai importantă a Bibliei. Permite-mi să împărtăşesc cu tine două rezumate pozitive ale contului @biblesummary, în care este rezumată dragostea lui Dumnezeu:

  Psalmii 136: Lăudaţi pe Dumnezeu, căci dragostea Lui ţine în veci. A întins pământul, căci dragostea lui este veşnică. A scos pe israeliţi din Egipt pentru că dragostea lui este veşnică.

  1 Ioan 4: Orice duh care mărturiseşte pe Hristos este de la Dumnezeu. Dumnezeu este dragoste. El a trimis pe Fiul Său ca jertfă pentru păcatele noastre. Dacă trăim cu dragoste, Dumnezeu trăieşte în noi.

  Deci putem exprima într-un tweet că dragostea lui Dumnezeu este veşnică, că Dumnezeu este dragoste, dar este asta tot? Nu! Dragostea lui Dumnezeu pentru tine şi pentru mine merge încă mai departe. Această dragoste a fost manifestată în toată măreţia sa la cruce, domeniul ei răspândindu-se tot mai mult în fiecare zi. Cu fiecare secundă care trece, ea transformă din ce în ce mai mult vieţile noastre, iar când marea luptă dintre bine şi rău se va sfârşi, aceasta va fi tema de studiu a celor mântuiţi de-a lungul veşniciei infinite. Cum spun şi versurile cunoscutului imn:

  Vărsaţi cerneală în valuri, schimbaţi cerul în pergament
  Daţi o pană la toată lumea, pentru ca fiecare să fie scriitor;
  Toată dragostea lui Dumnezeu va face să sece apele

  Dragostea lui Dumnezeu, atât de puternică, de tandră, este o dragoste fără sfârşit: Aşa este cântecul pe care-l ascultă îngerii şi sfinţii.

  Noi nu putem rezuma dragostea lui Dumnezeu într-un mesaj pe Twitter sau într-o publicaţie pe Facebook, dar cu siguranţă putem să o împărtăşim cu cei care au nevoie: astăzi poate fi ziua în care să-L prezinţi pe Mântuitorul Isus prietenilor tăi.

  #dragosteinepuizabilă #untweetnuajunge

  Un Tweet nu e de ajuns - 2017. Noi nu putem rezuma dragostea lui Dumnezeu într-un mesaj pe Twitter sau într-o publicaţie pe Facebook, dar cu siguranţă putem să o împărtăşim cu cei care au nevoie: astăzi poate fi ziua în care să-L prezinţi pe Mântuitorul Isus prietenilor tăi.
#dragosteinepuizabilă #untweetnuajunge
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...