Un Tweet nu e de ajuns

  Dumnezeule, la bunătatea Ta ne gândim în mijlocul Templului Tău! (Psalmii 48:9)

  Ieri am împărtăşit cu tine proiectul întreprins de Chris Juby pentru a rezuma Biblia pe Twitter, un tweet pe zi pentru fiecare capitol. Trebuie să-ţi spun că mai mult de treizeci de mii de persoane urmăresc acest proiect pe reţelele sociale, iar canalul de ştiri CNN îl numea cel mai interesant proiect al zilei 17 august 2010.

  Când am citit despre acest proiect, am rămas mirat, dar în acelaşi timp eram şi curios cum o să rezume unele dintre cele mai importante capitole în doar 140 de caractere. După cum ştii, aceasta este limita impusă unei publicaţii pe Twitter. Un subiect m-a intrigat: dragostea lui Dumnezeu. Cum putea să rezume într-un tweet tema cea mai importantă a Bibliei. Permite-mi să împărtăşesc cu tine două rezumate pozitive ale contului @biblesummary, în care este rezumată dragostea lui Dumnezeu:

  Psalmii 136: Lăudaţi pe Dumnezeu, căci dragostea Lui ţine în veci. A întins pământul, căci dragostea lui este veşnică. A scos pe israeliţi din Egipt pentru că dragostea lui este veşnică.

  1 Ioan 4: Orice duh care mărturiseşte pe Hristos este de la Dumnezeu. Dumnezeu este dragoste. El a trimis pe Fiul Său ca jertfă pentru păcatele noastre. Dacă trăim cu dragoste, Dumnezeu trăieşte în noi.

  Deci putem exprima într-un tweet că dragostea lui Dumnezeu este veşnică, că Dumnezeu este dragoste, dar este asta tot? Nu! Dragostea lui Dumnezeu pentru tine şi pentru mine merge încă mai departe. Această dragoste a fost manifestată în toată măreţia sa la cruce, domeniul ei răspândindu-se tot mai mult în fiecare zi. Cu fiecare secundă care trece, ea transformă din ce în ce mai mult vieţile noastre, iar când marea luptă dintre bine şi rău se va sfârşi, aceasta va fi tema de studiu a celor mântuiţi de-a lungul veşniciei infinite. Cum spun şi versurile cunoscutului imn:

  Vărsaţi cerneală în valuri, schimbaţi cerul în pergament
  Daţi o pană la toată lumea, pentru ca fiecare să fie scriitor;
  Toată dragostea lui Dumnezeu va face să sece apele

  Dragostea lui Dumnezeu, atât de puternică, de tandră, este o dragoste fără sfârşit: Aşa este cântecul pe care-l ascultă îngerii şi sfinţii.

  Noi nu putem rezuma dragostea lui Dumnezeu într-un mesaj pe Twitter sau într-o publicaţie pe Facebook, dar cu siguranţă putem să o împărtăşim cu cei care au nevoie: astăzi poate fi ziua în care să-L prezinţi pe Mântuitorul Isus prietenilor tăi.

  #dragosteinepuizabilă #untweetnuajunge

  Un Tweet nu e de ajuns - 2017. Noi nu putem rezuma dragostea lui Dumnezeu într-un mesaj pe Twitter sau într-o publicaţie pe Facebook, dar cu siguranţă putem să o împărtăşim cu cei care au nevoie: astăzi poate fi ziua în care să-L prezinţi pe Mântuitorul Isus prietenilor tăi.
#dragosteinepuizabilă #untweetnuajunge
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...