Cea mai bună răzbunare

  Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri! (Romani 12:19)

  Ca şi cum ar fi ignorat că era ora plecării, un bătrânel se apropia încet de uşa trenului. Văzându-l mergând sprijinit de baston, cu o geantă în mână, tânărul controlor a vociferat:

  – Hei! Hei! Bătrâne! Grăbeşte-te, dacă nu, te asigur că rămâi pe peron.

  Câteva minute mai târziu, tânărul a început să controleze biletele fiecărui pasager. Ajuns în dreptul bătrânului, acesta i-a spus:

  – Tinere, eu nu plătesc când călătoresc cu această companie.

  – Cum? Nu plătiţi? Drept cine vă credeţi?

  – Prietene, a răspuns el, eu nu trebuie să plătesc.

  Fără nicio consideraţie, băiatul a continuat:

  – Atunci o să trebuiască să coborâţi la următoarea oprire, în acest tren nimeni nu călătoreşte gratis.

  În timp ce continua să verifice biletele, unul dintre ei l-a întrebat pe băiat:

  – Îl cunoşti pe acest domn care merge cu un baston în mână, pe care l-ai numit atât de nepoliticos „bătrâne”.

  – Nu ştiu cine este şi nu mă interesează, a răspuns tânărul.

  – Dacă aş fi în locul tău, a spus pasagerul, m-ar interesa să ştiu, deoarece acest bătrân, cum îl numeşti, este Peter Warburton.

  Când a auzit acest nume, genunchii acestui lăudăros au început să tremure precum gelatina. Confuz, s-a apropiat de domnul Warburton, i-a înmânat carnetul de controlor şi i-a spus cu ruşine că îşi dă demisia. Omul în vârstă l-a privit cu calm şi compasiune şi i-a răspuns:

  – Aşază-te tinere. Nu e nevoie să demisionezi, eu nu mă răzbun chiar dacă m-ai tratat cu asprime. Chiar dacă pot să te concediez în orice moment, prefer să-ţi dau o lecţie ca să înveţi să fii politicos cu toţi pasagerii. Nu uita că orice fiinţă omenească, indiferent de aparenţe, merită respectul tău. Toţi merită să fie trataţi cu bunătate.

  Când am citit această povestire, mi-am adus aminte de cuvintele lui Pavel: „Dimpotrivă, dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui” (Romani 12:20). Lecţia este clară: dacă vrei să te răzbuni pe cineva, tratează-l cu bunătate.

  #ceamaibunărăzbunare

  Cea mai bună răzbunare - 2017. „Dimpotrivă, dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui” (Romani 12:20). Lecţia este clară: dacă vrei să te răzbuni pe cineva, tratează-l cu bunătate.
#ceamaibunărăzbunare
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...