Articolul precedentMai buni decât păsările
  Articolul următorIsus descoperit în doctrină

  Noi trăim pentru Domnul

  Căci în El avem viaţa. (Faptele 17:28)

  În iunie 2001 am fost transferat într-un alt district pastoral. Ca pastor tânăr, cu lipsa mea de experienţă, urma să prezint „scrisoarea de acreditare” unora dintre cele mai influente personaje dintr-una din bisericile mele: fratele X şi fratele Z. Încercând să rezist cum puteam mai bine lungii veri din ţara mea, într-o seară am hotărât să le fac o vizită fratelui X şi fratelui Z, în cămaşă şi fără cravată. În vizită la fratele X, la un moment dat, în timp ce discutam, mi-a spus: „Pastore, cămaşa spune că sunteţi un om simplu, care vrea să se identifice astfel cu membrii. Sunt mulţumit să vă văd astfel, jovial, simplu şi fără acea alură de formalitate impenetrabilă a pastorilor.”

  Simţindu-mă încurajat, am plecat de la el îndreptându-mă spre locuinţa fratelui Z. Adevărul este că nu m-am simţit deloc binevenit la el. Am avut impresia că „serviciul de informaţii” al fratelui Z a aflat că l-am vizitat pe fratele X înaintea lui, şi astfel am pierdut puncte în aprecierea lui. La câteva minute după ce m-am prezentat ca fiind noul său pastor, fratele Z s-a luat de mine: „Asta este problema pastorilor de astăzi, nu mai sunt formali. Nu trebuie să vizitaţi fraţii în cămaşă cu mânecă scurtă. Trebuie să umblaţi îmbrăcat întotdeauna la sacou şi cravată, făcând astfel diferenţa între conducător şi cei guvernaţi. Care dintre ei avea dreptate? Căruia dintre cei doi trebuia să-i fiu pe plac? Fratelui X sau fratelui Z? În realitate, era de datoria lor să determine care trebuia să fie lungimea mânecii de la cămaşa mea?

  Evanghelia după Luca ne spune că oamenii îl judecau pe Ioan Botezătorul că postea prea mult şi că, în acelaşi timp, îi reproşau lui Isus că prea mânca (Luca 7:33,34). Aceasta înseamnă că vom găsi întotdeauna persoane care vor critica tot ceea ce facem sau nu facem. Ce să facem în aceste situaţii? Să ne plecăm capul pentru ca ceilalţi să-şi schimbe părerea cu privire la acest subiect? Imaginează-ţi că nici Isus nu poate face nimic !

  Mai bine să înţelegem că „niciunul din noi nu trăieşte pentru sine.[…] Dacă trăim, pentru Domnul trăim” (Romani 14:7,8). Dacă trăiesc pentru Domnul, atunci cea mai mare preocupare a mea nu trebuie să fie niciodată părerea fratelui X sau Z cu privire la cămaşa mea, ci părerea lui Hristos.

  #trăiescpentruHristos

  Noi trăim pentru Domnul - 2017. Dacă trăiesc pentru Domnul, atunci cea mai mare preocupare a mea nu trebuie să fie niciodată părerea fratelui X sau Z cu privire la cămaşa mea, ci părerea lui Hristos.
#trăiescpentruHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...