Să reglăm conturile

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)

Pe 5 octombrie 1789, cu cinci luni înainte de încheierea mandatului său prezidenţial, George Washington a vizitat New York Library Society şi a împrumutat volumul 12 al cărţii The Law of Nation [Legea naţiunii], scrisă de Emmerich de Vattel. Trebuia să returneze cartea pe 2 noiembrie în acelaşi an, dar Washington nu a mai înapoiat niciodată bibliotecii această carte. Cine ar fi îndrăznit să-i spună să o aducă? La urma urmelor, era un erou naţional, tatăl patriei, primul preşedinte al naţiunii. Poate că din cauza multelor ocupaţii, să fi uitat pur şi simplu. Timp de mai bine de două sute de ani, cartea a rămas în casa lui, astăzi un muzeu în Mount Vermont.

Ştii la ce sumă s-a ridicat datoria pentru că a păstrat cartea toţi aceşti ani? La trei sute de mii de dolari. Aceasta era penalitatea de plătit pentru eroarea preşedintelui. Totuşi Mark Barlett, directorul bibliotecii, a spus că erau dispuşi să şteargă datoria dacă le era înapoiată cartea la New York. În faţa acestei oferte de iertare, ce crezi că a făcut personalul de la Mount Vermont? Au restituit opera şi au reglat conturile cu biblioteca.

La fel şi Dumnezeu face apel de mai bine de trei mii de ani: „Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna” (Isaia 1:18).

Nu ţi-ar plăcea să clarifici lucrurile între tine şi Dumnezeu? El te invită să „vii” să te întâlneşti cu El. Puţin contează ceea ce ai făcut şi la ce adâncime te-ai coborât, nici chiar de când gemi sub povara celui mai josnic păcat, Dumnezeu vrea azi, chiar acum, să facă pace cu tine. Vino! El nu va ţine seama de vinovăţia ta; mai mult, îţi va ierta toate păcatele.

La cât se ridică datoria produsă de păcatele tale? Nu ştiu. Dar ce ştiu este că Dumnezeu a plătit chiar El preţul infinit, sângele lui Isus, pentru ca astăzi tu să fii iertat pe deplin şi să poţi să te bucuri de o nouă experienţă relaţională cu El.

#paceacuDumnezeu #iertaredivină

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video