Să reglăm conturile

  Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)

  Pe 5 octombrie 1789, cu cinci luni înainte de încheierea mandatului său prezidenţial, George Washington a vizitat New York Library Society şi a împrumutat volumul 12 al cărţii The Law of Nation [Legea naţiunii], scrisă de Emmerich de Vattel. Trebuia să returneze cartea pe 2 noiembrie în acelaşi an, dar Washington nu a mai înapoiat niciodată bibliotecii această carte. Cine ar fi îndrăznit să-i spună să o aducă? La urma urmelor, era un erou naţional, tatăl patriei, primul preşedinte al naţiunii. Poate că din cauza multelor ocupaţii, să fi uitat pur şi simplu. Timp de mai bine de două sute de ani, cartea a rămas în casa lui, astăzi un muzeu în Mount Vermont.

  Ştii la ce sumă s-a ridicat datoria pentru că a păstrat cartea toţi aceşti ani? La trei sute de mii de dolari. Aceasta era penalitatea de plătit pentru eroarea preşedintelui. Totuşi Mark Barlett, directorul bibliotecii, a spus că erau dispuşi să şteargă datoria dacă le era înapoiată cartea la New York. În faţa acestei oferte de iertare, ce crezi că a făcut personalul de la Mount Vermont? Au restituit opera şi au reglat conturile cu biblioteca.

  La fel şi Dumnezeu face apel de mai bine de trei mii de ani: „Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna” (Isaia 1:18).

  Nu ţi-ar plăcea să clarifici lucrurile între tine şi Dumnezeu? El te invită să „vii” să te întâlneşti cu El. Puţin contează ceea ce ai făcut şi la ce adâncime te-ai coborât, nici chiar de când gemi sub povara celui mai josnic păcat, Dumnezeu vrea azi, chiar acum, să facă pace cu tine. Vino! El nu va ţine seama de vinovăţia ta; mai mult, îţi va ierta toate păcatele.

  La cât se ridică datoria produsă de păcatele tale? Nu ştiu. Dar ce ştiu este că Dumnezeu a plătit chiar El preţul infinit, sângele lui Isus, pentru ca astăzi tu să fii iertat pe deplin şi să poţi să te bucuri de o nouă experienţă relaţională cu El.

  #paceacuDumnezeu #iertaredivină

  Să reglăm conturile - 2017. La cât se ridică datoria produsă de păcatele tale? Nu ştiu. Dar ce ştiu este că Dumnezeu a plătit chiar El preţul infinit, sângele lui Isus, pentru ca astăzi tu să fii iertat pe deplin şi să poţi să te bucuri de o nouă experienţă relaţională cu El.
#paceacuDumnezeu #iertaredivină
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...