Spre infinit şi mai presus de acesta

  Pe toţi cei ce poartă Numele Meu şi pe care i-am făcut spre slava Mea. (Isaia 43:7)

  Ai văzut filmul animat Toy Story? Acest film constituie un eveniment cinematografic, deoarece aceasta a fost prima bandă desenată cu efecte speciale numerice tridimensionale din istoria cinematografiei. Bineînţeles, totul era făcut pe calculator, şi nu e de mirare că Steve Jobs, fondatorul Pixar, firma care a dezvoltat programul folosit în film, a jucat un rol fundamental în această nouă etapă a cinematografiei animate.

  Toy Story se desfăşoară în jurul a două personaje principale, cowboy-ul Woody, care simte că rolul lui de jucărie preferată a unui copil este în pericol după sosirea astronautului Buzz L’Éclair. În biografia lui Jobs, scrisă de Walter Isaacson, trauma principală este rezumată astfel: „Toată lumea a trecut prin traumatica experienţă în copilărie de a fi pierdut o jucărie. Povestea noastră începe cu punctul de vedere al jucăriei care pierde şi încearcă să recupereze unicul lucru care are importanţă: copiii să se joace cu această jucărie. Acest raţionament este la baza existenţei tuturor jucăriilor” (Steve Jobs, p. 362). Îmi place acest concept: jucăria este fericită când joacă rolul pentru care a fost creată, adică atunci când copilul se joacă cu ea. Aceasta este esenţa oricărei jucării. Este aspiraţia oricărei jucării şi după aceasta suspină jucăriile din povestea noastră.

  Orice obiect creat are o funcţie specifică. Maşina de spălat este utilă atunci când spală. Creionul joacă rolul pentru care a fost creat atunci când scrie. În fine, orice obiect, oricât de simplu ar fi, cunoaşte împlinirea făcând munca pentru care a fost fabricat.

  Thomas Carlyle a spus: „Un om fără scop este ca o barcă fără cârmă, un suflu, un nimic, şi nu un om.” Care este motivul pentru care ne-a creat Dumnezeu? „I-am făcut spre slava Mea, pe care i-am întocmit şi i-am alcătuit” (Isaia 43:7). Bineînţeles că aceasta nu înseamnă să stai şi să cânţi toată ziua în biserică, ci în tot ceea ce faci să-L onorezi şi să-L glorifici pe Creator. Vei fi fericit atunci când vei îndeplini acest scop. Ce vei câştiga în plus dacă vei realiza lucrarea pentru care ai fost creat? Vei simţi că vei putea să ajungi, precum Buzz L’Éclair, „spre infinit…” sau chiar mai sus.

  #creatcuunscop #închinareCreatorului

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...