Spre infinit şi mai presus de acesta

  Pe toţi cei ce poartă Numele Meu şi pe care i-am făcut spre slava Mea. (Isaia 43:7)

  Ai văzut filmul animat Toy Story? Acest film constituie un eveniment cinematografic, deoarece aceasta a fost prima bandă desenată cu efecte speciale numerice tridimensionale din istoria cinematografiei. Bineînţeles, totul era făcut pe calculator, şi nu e de mirare că Steve Jobs, fondatorul Pixar, firma care a dezvoltat programul folosit în film, a jucat un rol fundamental în această nouă etapă a cinematografiei animate.

  Toy Story se desfăşoară în jurul a două personaje principale, cowboy-ul Woody, care simte că rolul lui de jucărie preferată a unui copil este în pericol după sosirea astronautului Buzz L’Éclair. În biografia lui Jobs, scrisă de Walter Isaacson, trauma principală este rezumată astfel: „Toată lumea a trecut prin traumatica experienţă în copilărie de a fi pierdut o jucărie. Povestea noastră începe cu punctul de vedere al jucăriei care pierde şi încearcă să recupereze unicul lucru care are importanţă: copiii să se joace cu această jucărie. Acest raţionament este la baza existenţei tuturor jucăriilor” (Steve Jobs, p. 362). Îmi place acest concept: jucăria este fericită când joacă rolul pentru care a fost creată, adică atunci când copilul se joacă cu ea. Aceasta este esenţa oricărei jucării. Este aspiraţia oricărei jucării şi după aceasta suspină jucăriile din povestea noastră.

  Orice obiect creat are o funcţie specifică. Maşina de spălat este utilă atunci când spală. Creionul joacă rolul pentru care a fost creat atunci când scrie. În fine, orice obiect, oricât de simplu ar fi, cunoaşte împlinirea făcând munca pentru care a fost fabricat.

  Thomas Carlyle a spus: „Un om fără scop este ca o barcă fără cârmă, un suflu, un nimic, şi nu un om.” Care este motivul pentru care ne-a creat Dumnezeu? „I-am făcut spre slava Mea, pe care i-am întocmit şi i-am alcătuit” (Isaia 43:7). Bineînţeles că aceasta nu înseamnă să stai şi să cânţi toată ziua în biserică, ci în tot ceea ce faci să-L onorezi şi să-L glorifici pe Creator. Vei fi fericit atunci când vei îndeplini acest scop. Ce vei câştiga în plus dacă vei realiza lucrarea pentru care ai fost creat? Vei simţi că vei putea să ajungi, precum Buzz L’Éclair, „spre infinit…” sau chiar mai sus.

  #creatcuunscop #închinareCreatorului

  Spre infinit şi mai presus de acesta - 2017. În tot ceea ce faci să-L onorezi şi să-L glorifici pe Creator. Vei fi fericit atunci când vei îndeplini acest scop. Ce vei câştiga în plus dacă vei realiza lucrarea pentru care ai fost creat? Vei simţi că vei putea să ajungi, precum Buzz L’Éclair, „spre infinit...” sau chiar mai sus.
#creatcuunscop #închinareCreatorului
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...