Spre infinit şi mai presus de acesta

  Pe toţi cei ce poartă Numele Meu şi pe care i-am făcut spre slava Mea. (Isaia 43:7)

  Ai văzut filmul animat Toy Story? Acest film constituie un eveniment cinematografic, deoarece aceasta a fost prima bandă desenată cu efecte speciale numerice tridimensionale din istoria cinematografiei. Bineînţeles, totul era făcut pe calculator, şi nu e de mirare că Steve Jobs, fondatorul Pixar, firma care a dezvoltat programul folosit în film, a jucat un rol fundamental în această nouă etapă a cinematografiei animate.

  Toy Story se desfăşoară în jurul a două personaje principale, cowboy-ul Woody, care simte că rolul lui de jucărie preferată a unui copil este în pericol după sosirea astronautului Buzz L’Éclair. În biografia lui Jobs, scrisă de Walter Isaacson, trauma principală este rezumată astfel: „Toată lumea a trecut prin traumatica experienţă în copilărie de a fi pierdut o jucărie. Povestea noastră începe cu punctul de vedere al jucăriei care pierde şi încearcă să recupereze unicul lucru care are importanţă: copiii să se joace cu această jucărie. Acest raţionament este la baza existenţei tuturor jucăriilor” (Steve Jobs, p. 362). Îmi place acest concept: jucăria este fericită când joacă rolul pentru care a fost creată, adică atunci când copilul se joacă cu ea. Aceasta este esenţa oricărei jucării. Este aspiraţia oricărei jucării şi după aceasta suspină jucăriile din povestea noastră.

  Orice obiect creat are o funcţie specifică. Maşina de spălat este utilă atunci când spală. Creionul joacă rolul pentru care a fost creat atunci când scrie. În fine, orice obiect, oricât de simplu ar fi, cunoaşte împlinirea făcând munca pentru care a fost fabricat.

  Thomas Carlyle a spus: „Un om fără scop este ca o barcă fără cârmă, un suflu, un nimic, şi nu un om.” Care este motivul pentru care ne-a creat Dumnezeu? „I-am făcut spre slava Mea, pe care i-am întocmit şi i-am alcătuit” (Isaia 43:7). Bineînţeles că aceasta nu înseamnă să stai şi să cânţi toată ziua în biserică, ci în tot ceea ce faci să-L onorezi şi să-L glorifici pe Creator. Vei fi fericit atunci când vei îndeplini acest scop. Ce vei câştiga în plus dacă vei realiza lucrarea pentru care ai fost creat? Vei simţi că vei putea să ajungi, precum Buzz L’Éclair, „spre infinit…” sau chiar mai sus.

  #creatcuunscop #închinareCreatorului

  Spre infinit şi mai presus de acesta - 2017. În tot ceea ce faci să-L onorezi şi să-L glorifici pe Creator. Vei fi fericit atunci când vei îndeplini acest scop. Ce vei câştiga în plus dacă vei realiza lucrarea pentru care ai fost creat? Vei simţi că vei putea să ajungi, precum Buzz L’Éclair, „spre infinit...” sau chiar mai sus.
#creatcuunscop #închinareCreatorului
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...