E mai bine să dai decât să primeşti

  Este mai ferice să dai decât să primeşti. (Faptele 20:35)

  Te-ai întrebat vreodată care este personajul cel mai bogat care a trăit vreodată pe pământ? Potrivit New York Times, este vorba despre John D. Rockeffeler.

  Încă de tânăr, Rocheffeler şi-a stabilit filosofia de viaţă: „Să nu lucrezi pentru bani, ci să faci ca banul să lucreze pentru tine.” La douăzeci şi trei de ani era deja milionar. La cincizeci de ani era miliardar, cunoscut precum „omul cel mai bogat din lume”. A ajuns să controleze cele nouăzeci de procente din extracţii, rafinare, transport şi distribuţie a petrolului din Statele Unite.

  Şi totuşi, în alergarea după bogăţii şi succes, şi-a sacrificat sănătatea. La 53 de ani era atât de bolnav, încât medicii nu-i mai dădeau decât un an de trăit. Problema sa de sănătate avea la origine stilul său de viaţă. Voia să strângă tot, fără să împartă cu alţii. Sloganul lui în afaceri era: „Concurenţa în afaceri este un păcat, de aceea vrem să-l eliminăm.” Pofta aceasta înrăită l-a distrus. În timpul acestei crize, Rockeffeler a început să îşi reevalueze viaţa. Atunci a decis să dea o parte din bogăţia sa altora. A început să doneze bisericilor, spitalelor, să sponsorizeze cercetări medicale. A fondat Universitatea Chicago şi Universitatea Rockefeller din New York. Multe descoperiri importante ale medicinii moderne sunt rezultatul contribuţiilor financiare ale Fundaţiei Rockefeller.

  Cea mai semnificativă dintre toate a fost impactul acestei noi atitudini în viaţa lui Rockefeller. Când s-a consacrat mai mult datului decât primitului, sănătatea sa a început să se îmbunătăţească într-un mod surprinzător. Generozitatea sa s-a dovedit a fi un tratament. John D. Rockefeller a trăit până la vârsta de 97 de ani.

  Cuvintele lui Hristos au şi astăzi aceeaşi valoare ca şi în ziua în care le-a spus: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” Trăirea unei vieţi de slujire dezinteresată face bine nu numai celuilalt, ci şi nouă înşine. Este de dorit ca, încă din tinereţe, hotărârea să împarţi cu ceilalţi să fie un aspect fundamental în felul tău de vieţuire. Dărnicia este benefică. Dragostea lui Dumnezeu pentru noi s-a arătat prin darul unicului Său Fiu pentru scăparea noastră.

  #estemaibinesădaidecâtsăprimeşti

  E mai bine să dai decât să primeşti - 2017. Este de dorit ca, încă din tinereţe, hotărârea să împarţi cu ceilalţi să fie un aspect fundamental în felul tău de vieţuire. Dărnicia este benefică. Dragostea lui Dumnezeu pentru noi s-a arătat prin darul unicului Său Fiu pentru scăparea noastră.
#estemaibinesădaidecâtsăprimeşti
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...