E mai bine să dai decât să primeşti

  Este mai ferice să dai decât să primeşti. (Faptele 20:35)

  Te-ai întrebat vreodată care este personajul cel mai bogat care a trăit vreodată pe pământ? Potrivit New York Times, este vorba despre John D. Rockeffeler.

  Încă de tânăr, Rocheffeler şi-a stabilit filosofia de viaţă: „Să nu lucrezi pentru bani, ci să faci ca banul să lucreze pentru tine.” La douăzeci şi trei de ani era deja milionar. La cincizeci de ani era miliardar, cunoscut precum „omul cel mai bogat din lume”. A ajuns să controleze cele nouăzeci de procente din extracţii, rafinare, transport şi distribuţie a petrolului din Statele Unite.

  Şi totuşi, în alergarea după bogăţii şi succes, şi-a sacrificat sănătatea. La 53 de ani era atât de bolnav, încât medicii nu-i mai dădeau decât un an de trăit. Problema sa de sănătate avea la origine stilul său de viaţă. Voia să strângă tot, fără să împartă cu alţii. Sloganul lui în afaceri era: „Concurenţa în afaceri este un păcat, de aceea vrem să-l eliminăm.” Pofta aceasta înrăită l-a distrus. În timpul acestei crize, Rockeffeler a început să îşi reevalueze viaţa. Atunci a decis să dea o parte din bogăţia sa altora. A început să doneze bisericilor, spitalelor, să sponsorizeze cercetări medicale. A fondat Universitatea Chicago şi Universitatea Rockefeller din New York. Multe descoperiri importante ale medicinii moderne sunt rezultatul contribuţiilor financiare ale Fundaţiei Rockefeller.

  Cea mai semnificativă dintre toate a fost impactul acestei noi atitudini în viaţa lui Rockefeller. Când s-a consacrat mai mult datului decât primitului, sănătatea sa a început să se îmbunătăţească într-un mod surprinzător. Generozitatea sa s-a dovedit a fi un tratament. John D. Rockefeller a trăit până la vârsta de 97 de ani.

  Cuvintele lui Hristos au şi astăzi aceeaşi valoare ca şi în ziua în care le-a spus: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” Trăirea unei vieţi de slujire dezinteresată face bine nu numai celuilalt, ci şi nouă înşine. Este de dorit ca, încă din tinereţe, hotărârea să împarţi cu ceilalţi să fie un aspect fundamental în felul tău de vieţuire. Dărnicia este benefică. Dragostea lui Dumnezeu pentru noi s-a arătat prin darul unicului Său Fiu pentru scăparea noastră.

  #estemaibinesădaidecâtsăprimeşti

  E mai bine să dai decât să primeşti - 2017. Este de dorit ca, încă din tinereţe, hotărârea să împarţi cu ceilalţi să fie un aspect fundamental în felul tău de vieţuire. Dărnicia este benefică. Dragostea lui Dumnezeu pentru noi s-a arătat prin darul unicului Său Fiu pentru scăparea noastră.
#estemaibinesădaidecâtsăprimeşti
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...