Care este pasiunea ta în viaţă?

  Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. (Iosua 1:9)

  Încă de la cea mai fragedă vârstă, William Carey s-a hotărât care era pasiunea vieţii sale: să ducă Evanghelia naţiunilor care nu-L cunoşteau pe Isus. De fapt, era pe deplin convins că voia lui Dumnezeu era ca el să meargă să evanghelizeze naţiunile păgâne.

  Când cineva îl auzea vorbind de nevoia de a merge în teritorii îndepărtate pentru a duce mesajul lui Hristos, acea persoană îl privea drept în ochi şi-i spunea: „Fiule, potoleşte-te, stai locului! Nu putem să nu vedem marele tău entuziasm, dar când îi va plăcea lui Dumnezeu să-i pocăiască pe păgâni, va trebui să o facă fără să ne consulte pe mine sau pe tine.” Totuşi Carey credea cu tărie în această chemare de a fi un conlucrător al lui Dumnezeu. Motivat de simţul lui ascuţit pentru misiune, a scris în 1792 cartea intitulată: O cercetare cu privire la datoria creştinilor de a folosi mijloacele pentru convertirea păgânilor. În 1793 a plecat spre India, în ciuda poziţiei oficiale a autorităţilor acestei ţări care interzicea intrarea misionarilor. A lucrat mai bine de patruzeci de ani în Orientul Extrem şi a ajutat la traducerea Bibliei în peste treizeci de limbi.

  Bineînţeles, această muncă imensă a fost rezultatul multor ani de pregătire. La vârsta de doisprezece ani, William Carey a învăţat latina, la paisprezece ani cunoştea deja greaca şi stăpânea ebraica. Toate acestea făceau parte din pregătirea pentru marea lucrare de traducere încredinţată de Domnul. Cum spune Bill Bradley: „Pasiunea reuşitei este calea succesului. Perseverenţa este vehiculul care vă duce acolo.” William avea o pasiune, dar a dat dovadă şi de o mare perseverenţă.

  Crezi că i-a fost uşor lui Carey să ajungă la pasiunea vieţii lui? Deloc! Dar, în ciuda adversităţilor, nu s-a descurajat. În faţa dificultăţii unei sarcini grele, Dumnezeu i-a spus lui Iosua: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te.” David a dat acelaşi sfat într-un mesaj către Solomon: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te, nu te teme şi nu te înspăimânta” (1 Cronici 22:13). Ştii tu de ce Iosua, Solomon şi William Carey nu şi-au pierdut niciodată curajul în îndeplinirea sarcinilor?

  Pentru că Dumnezeu era cu ei. Iar dacă îţi doreşti astăzi, Îl poţi avea pe Dumnezeu cu tine.

  #curajşifermitate #Dumnezeuestecumine #pasiuneavieţiimele

  Care este pasiunea ta în viaţă? - 2017. Ştii tu de ce Iosua, Solomon şi William Carey nu şi-au pierdut niciodată curajul în îndeplinirea sarcinilor? Pentru că Dumnezeu era cu ei. Iar dacă îţi doreşti astăzi, Îl poţi avea pe Dumnezeu cu tine.
#curajşifermitate #Dumnezeuestecumine #pasiuneavieţiimele
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...