Articolul precedentPuţin mai tare, va rog
  Articolul următorScapă de durerea de cap

  Roagă-te şi lucrează

  Eu m-am rugat Dumnezeului cerurilor şi am răspuns împăratului. (Neemia 2:4,5)

  Ora et labora. Această locuţiune latină înseamnă: roagă-te şi lucrează. Fără îndoială, aceste două cuvinte sunt legate unul de altul. Rugăciunea fără lucru este indolenţă, munca fără rugăciune este blasfemie. Într-un articol publicat în Review and Herald din 7 septembrie 1905, Ellen White a făcut această declaraţie puternică: „Noi trebuie să lucrăm, să ne rugăm şi să credem.” Ar fi un slogan bun pentru viaţa unui tânăr care ascunde aspiraţii mari în inima lui.

  De ce este important să lucrăm? Pentru că:

  „Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine.” (Proverbele 12:11)

  „Mâna celor harnici va stăpâni.” (Proverbele 12:24)

  „Cei harnici se satură.” (Proverbele 13:4)

  „Dulce este somnul lucrătorului.” (Eclesiastul 5:12)

  Totuşi, nimic din toate acestea nu ar avea sens dacă am uita că este de datoria noastră să „căutăm mai întâi Împărăţia cerurilor şi neprihănirea Sa” (Matei 6:33). Aceasta vrea să spună că prima mea îndatorire este să am o relaţie cu Dumnezeu. Când aceasta se realizează sunt gata să fac faţă sarcinilor zilnice.

  Un clasic al literaturii creştine exprimă aceeaşi realitate în următorii termeni: „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta. Aceasta este o lucrare ce trebuie săvârşită zilnic” (Calea către Hristos, cap. 8, p. 108).

  Reflectă bine la această declaraţie. Aceasta nu înseamnă să încetezi să mai ai planuri, ci mai degrabă să le aşezi în mâinile lui Dumnezeu. Aceasta nu înseamnă că trebuie să te opreşti din lucru bazându-te pe prezenţa divină. Daniel era un om al rugăciunii, dar el îşi îndeplinea datoria de a avea grijă de „treburile împăratului” (Daniel 8:27). Neemia era un om al rugăciunii, dar îşi îndeplinea în acelaşi timp cu credincioşie datoria de degustător al regelui (Neemia 1:2). Pavel era un om al rugăciunii şi-şi obţinea traiul zilnic lucrând la facerea de corturi (Faptele 18:3). Dacă toate aceste personaje s-au rugat şi au lucrat, tu şi cu mine putem face la fel. Deci roagă-te şi lucrează!

  #lucreazăroagă-teşicrede #roagă-teşilucrează

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...