Articolul precedentPuţin mai tare, va rog
  Articolul următorScapă de durerea de cap

  Roagă-te şi lucrează

  Eu m-am rugat Dumnezeului cerurilor şi am răspuns împăratului. (Neemia 2:4,5)

  Ora et labora. Această locuţiune latină înseamnă: roagă-te şi lucrează. Fără îndoială, aceste două cuvinte sunt legate unul de altul. Rugăciunea fără lucru este indolenţă, munca fără rugăciune este blasfemie. Într-un articol publicat în Review and Herald din 7 septembrie 1905, Ellen White a făcut această declaraţie puternică: „Noi trebuie să lucrăm, să ne rugăm şi să credem.” Ar fi un slogan bun pentru viaţa unui tânăr care ascunde aspiraţii mari în inima lui.

  De ce este important să lucrăm? Pentru că:

  „Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine.” (Proverbele 12:11)

  „Mâna celor harnici va stăpâni.” (Proverbele 12:24)

  „Cei harnici se satură.” (Proverbele 13:4)

  „Dulce este somnul lucrătorului.” (Eclesiastul 5:12)

  Totuşi, nimic din toate acestea nu ar avea sens dacă am uita că este de datoria noastră să „căutăm mai întâi Împărăţia cerurilor şi neprihănirea Sa” (Matei 6:33). Aceasta vrea să spună că prima mea îndatorire este să am o relaţie cu Dumnezeu. Când aceasta se realizează sunt gata să fac faţă sarcinilor zilnice.

  Un clasic al literaturii creştine exprimă aceeaşi realitate în următorii termeni: „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta. Aceasta este o lucrare ce trebuie săvârşită zilnic” (Calea către Hristos, cap. 8, p. 108).

  Reflectă bine la această declaraţie. Aceasta nu înseamnă să încetezi să mai ai planuri, ci mai degrabă să le aşezi în mâinile lui Dumnezeu. Aceasta nu înseamnă că trebuie să te opreşti din lucru bazându-te pe prezenţa divină. Daniel era un om al rugăciunii, dar el îşi îndeplinea datoria de a avea grijă de „treburile împăratului” (Daniel 8:27). Neemia era un om al rugăciunii, dar îşi îndeplinea în acelaşi timp cu credincioşie datoria de degustător al regelui (Neemia 1:2). Pavel era un om al rugăciunii şi-şi obţinea traiul zilnic lucrând la facerea de corturi (Faptele 18:3). Dacă toate aceste personaje s-au rugat şi au lucrat, tu şi cu mine putem face la fel. Deci roagă-te şi lucrează!

  #lucreazăroagă-teşicrede #roagă-teşilucrează

  Roagă-te şi lucrează - 2017. Daniel era un om al rugăciunii. Neemia era un om al rugăciunii. Pavel era un om al rugăciunii. Dacă toate aceste personaje s-au rugat şi au lucrat, tu şi cu mine putem face la fel. Deci roagă-te şi lucrează!
#lucreazăroagă-teşicrede #roagă-teşilucrează
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...