Articolul precedentPuţin mai tare, va rog
  Articolul următorScapă de durerea de cap

  Roagă-te şi lucrează

  Eu m-am rugat Dumnezeului cerurilor şi am răspuns împăratului. (Neemia 2:4,5)

  Ora et labora. Această locuţiune latină înseamnă: roagă-te şi lucrează. Fără îndoială, aceste două cuvinte sunt legate unul de altul. Rugăciunea fără lucru este indolenţă, munca fără rugăciune este blasfemie. Într-un articol publicat în Review and Herald din 7 septembrie 1905, Ellen White a făcut această declaraţie puternică: „Noi trebuie să lucrăm, să ne rugăm şi să credem.” Ar fi un slogan bun pentru viaţa unui tânăr care ascunde aspiraţii mari în inima lui.

  De ce este important să lucrăm? Pentru că:

  „Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine.” (Proverbele 12:11)

  „Mâna celor harnici va stăpâni.” (Proverbele 12:24)

  „Cei harnici se satură.” (Proverbele 13:4)

  „Dulce este somnul lucrătorului.” (Eclesiastul 5:12)

  Totuşi, nimic din toate acestea nu ar avea sens dacă am uita că este de datoria noastră să „căutăm mai întâi Împărăţia cerurilor şi neprihănirea Sa” (Matei 6:33). Aceasta vrea să spună că prima mea îndatorire este să am o relaţie cu Dumnezeu. Când aceasta se realizează sunt gata să fac faţă sarcinilor zilnice.

  Un clasic al literaturii creştine exprimă aceeaşi realitate în următorii termeni: „Consacră-te lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă; fă din aceasta prima ta lucrare! Rugăciunea ta să fie: O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul al Tău. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta. Aceasta este o lucrare ce trebuie săvârşită zilnic” (Calea către Hristos, cap. 8, p. 108).

  Reflectă bine la această declaraţie. Aceasta nu înseamnă să încetezi să mai ai planuri, ci mai degrabă să le aşezi în mâinile lui Dumnezeu. Aceasta nu înseamnă că trebuie să te opreşti din lucru bazându-te pe prezenţa divină. Daniel era un om al rugăciunii, dar el îşi îndeplinea datoria de a avea grijă de „treburile împăratului” (Daniel 8:27). Neemia era un om al rugăciunii, dar îşi îndeplinea în acelaşi timp cu credincioşie datoria de degustător al regelui (Neemia 1:2). Pavel era un om al rugăciunii şi-şi obţinea traiul zilnic lucrând la facerea de corturi (Faptele 18:3). Dacă toate aceste personaje s-au rugat şi au lucrat, tu şi cu mine putem face la fel. Deci roagă-te şi lucrează!

  #lucreazăroagă-teşicrede #roagă-teşilucrează

  Roagă-te şi lucrează - 2017. Daniel era un om al rugăciunii. Neemia era un om al rugăciunii. Pavel era un om al rugăciunii. Dacă toate aceste personaje s-au rugat şi au lucrat, tu şi cu mine putem face la fel. Deci roagă-te şi lucrează!
#lucreazăroagă-teşicrede #roagă-teşilucrează
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...