Articolul precedentScapă de durerea de cap
  Articolul următorEram flămând şi însetat

  Împărtăşeşte cu ei

  Şi dacă vii cu noi, te vom face să te bucuri de binele pe care ni-l va face Domnul.(Numeri 10:32)

  Astăzi aş vrea să vă vorbesc un pic mai mult despre reţelele de socializare şi despre impactul lor asupra vieţilor noastre. Au existat vremuri în care o ştire avea nevoie de luni bune pentru a trece de la un continent la altul. Trimiterea unei poze dintr-un oraş în altul putea să dureze zile şi săptămâni. Astăzi, cu presiunea apăsării unei clape de pian, un singur clic şi putem dezvălui o informaţie sau trimite o poză. Mă refer la ceea ce numim în mod curent „share”.

  De exemplu, Facebook are o opţiune numită „share”, datorită căreia orice material publicat de vreo persoană apare de asemenea şi pe peretele meu şi este vizibilă tuturor prietenilor mei. Pe Twitter, această opţiune se numeşte retweet şi permite de asemenea să participi la transmiterea informaţiei. Până nu de mult, Barack Obama deţinea recordul mesajului cel mai răspândit. Ştii care mesaj este cel mai împărtăşit din lume, în momentul în care scriu aceste rânduri? Celebra poză împărtăşită de Ellen DeGeneres în noaptea decernării premiilor Oscar din 2014.

  Această poză, împărtăşită de 2 300 000 de ori, o arată pe Ellen înconjurată de celebrităţi precum Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Meryl Steep, Brad Pitt, Angelina Jolie, Channing Tatum, Kevin Spacey şi Lupita Nyong’o.

  Anumite persoane împărtăşesc sau retweet toate glumele, fără distincţie, alţii tind să propage ştiri bizare şi senzaţionale. Ce împărtăşeşti tu pe reţelele de socializare? Încă şi mai important: Ce pui pe „peretele” vieţii tale. Poate îţi place să repeţi comentarii politice, tehnice, sportive sau teatrale… Acum trebuie să ştii că este un mesaj special care trebuie împărtăşit cu toată lumea un mesaj care trebuie să fie cunoscut de toţi prietenii tăi, o veste bună pe care toţi au nevoie să o retweet: dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare fiinţă umană este fără limite.

  Dar în versetul zilei, Moise i-a promis socrului său „tot binele” pe care Domnul i-l va da. Meditează un moment: „Câte lucruri bune ţi-a dat Domnul?” Vreau să te rog să nu păstrezi pentru tine aceste veşti bune, împărtăşeşte-le, dă-le retweet. Lumea are nevoie să cunoască mai mult dragostea divină, iar tu poţi fi un instrument în acest lanţ. Astăzi poţi să fii un colaborator al lui Dumnezeu, un mesager al veştii bune a mântuirii. A făcut Dumnezeu ceva măreţ în viaţa ta? Ai experimentat harul Său salvator? Atunci nu-l păstra doar pentru tine. Împărtăşeşte-l!

  #împărtăşeşteexperienţata #dăretweetexperienţeitale

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...