Articolul precedentEram flămând şi însetat
  Articolul următorEvitând extremele

  Recompensa lucrului

  Ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru. (Matei 20:26)

  Campusul Universităţii Azuza Pacific strălucea în mod neobişnuit. Diverse generaţii trecute erau adunate pentru a primi cu braţele deschise noii profesionişti care urmau în acea zi să-şi primească diploma în acest centru academic. Unul dintre cele mai memorabile momente ale acestei sărbători a fost intervenţia rectorului universităţii, dr. John Wallace. În timp ce-şi prezenta discursul pentru acea ocazie, dr. Wallace a îndreptat atenţia auditoriului spre trei dintre absolvenţi. Ce aveau aceşti tineri de meritau atenţia tuturor? Erau ei cei mai buni studenţi ai universităţii? Nu! Aparţineau ei unor familii influente? Nu!

  Au obţinut ei cele mai bune locuri de muncă? Nici chiar aşa! Ceea ce îi făcea speciali a fost decizia lor de a sluji în locuri extrem de sărace timp de mai mulţi ani. Marele lor interes nu era să lucreze pentru salarii mari. Scopul lor principal consta în a-i servi şi a-i ajuta pe cei mai în nevoie. După ce au fost rugaţi să urce pe scenă, rectorul s-a adresat studenţilor în următorii termeni: „Cineva pe care nu-l cunoaşteţi a auzit vorbindu-se despre proiectul vostru. El doreşte să vă uşureze slujirea în siguranţă acolo unde vă gândiţi să lucraţi. El v-a lăsat un dar, dar vrea să-şi păstreze anonimatul.” John Ortberg, care era prezent la această festivitate de absolvire, a spus că dr. Wallace l-a chemat pe primul student şi i-a spus: „Datoria ta de cinci mii de dolari este plătită.” Apoi a spus celui de-al doilea student: „Datoria ta de şaptezeci de mii de dolari este plătită.” Celui de-al treilea i-a spus: „Datoria ta de trei mii de dolari este plătită” (Persoana care vreau să fiu, p. 183).

  Este drept să studiezi pentru a primi cel mai bun loc de muncă posibil. Este lăudabil să aspiri la îmbunătăţirea condiţiei financiare. Ce onoare să prezinţi discursul de laureat al clasei în timpul absolvirii! Dar ceea ce-ţi va permite să obţii ce e mai bun din tine este să pui pregătirea pentru slujire mai presus de toate acestea, făcând-o prioritatea ta. Antoine de Saint Exupéry, autorul cărţii Micul prinţ, avea toate motivele din lume pentru a spune: „Dacă ne dorim o lume cu pace şi dreptate, este nevoie să ne punem cu fermitate inteligenţa în slujba iubirii.”

  Este ceea ce au făcut şi absolvenţii, iar aceasta le-a adus o bună recompensă.

  #trăieştepentruasluji

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...