Articolul precedentEram flămând şi însetat
  Articolul următorEvitând extremele

  Recompensa lucrului

  Ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru. (Matei 20:26)

  Campusul Universităţii Azuza Pacific strălucea în mod neobişnuit. Diverse generaţii trecute erau adunate pentru a primi cu braţele deschise noii profesionişti care urmau în acea zi să-şi primească diploma în acest centru academic. Unul dintre cele mai memorabile momente ale acestei sărbători a fost intervenţia rectorului universităţii, dr. John Wallace. În timp ce-şi prezenta discursul pentru acea ocazie, dr. Wallace a îndreptat atenţia auditoriului spre trei dintre absolvenţi. Ce aveau aceşti tineri de meritau atenţia tuturor? Erau ei cei mai buni studenţi ai universităţii? Nu! Aparţineau ei unor familii influente? Nu!

  Au obţinut ei cele mai bune locuri de muncă? Nici chiar aşa! Ceea ce îi făcea speciali a fost decizia lor de a sluji în locuri extrem de sărace timp de mai mulţi ani. Marele lor interes nu era să lucreze pentru salarii mari. Scopul lor principal consta în a-i servi şi a-i ajuta pe cei mai în nevoie. După ce au fost rugaţi să urce pe scenă, rectorul s-a adresat studenţilor în următorii termeni: „Cineva pe care nu-l cunoaşteţi a auzit vorbindu-se despre proiectul vostru. El doreşte să vă uşureze slujirea în siguranţă acolo unde vă gândiţi să lucraţi. El v-a lăsat un dar, dar vrea să-şi păstreze anonimatul.” John Ortberg, care era prezent la această festivitate de absolvire, a spus că dr. Wallace l-a chemat pe primul student şi i-a spus: „Datoria ta de cinci mii de dolari este plătită.” Apoi a spus celui de-al doilea student: „Datoria ta de şaptezeci de mii de dolari este plătită.” Celui de-al treilea i-a spus: „Datoria ta de trei mii de dolari este plătită” (Persoana care vreau să fiu, p. 183).

  Este drept să studiezi pentru a primi cel mai bun loc de muncă posibil. Este lăudabil să aspiri la îmbunătăţirea condiţiei financiare. Ce onoare să prezinţi discursul de laureat al clasei în timpul absolvirii! Dar ceea ce-ţi va permite să obţii ce e mai bun din tine este să pui pregătirea pentru slujire mai presus de toate acestea, făcând-o prioritatea ta. Antoine de Saint Exupéry, autorul cărţii Micul prinţ, avea toate motivele din lume pentru a spune: „Dacă ne dorim o lume cu pace şi dreptate, este nevoie să ne punem cu fermitate inteligenţa în slujba iubirii.”

  Este ceea ce au făcut şi absolvenţii, iar aceasta le-a adus o bună recompensă.

  #trăieştepentruasluji

  Recompensa lucrului - 2017. „Dacă ne dorim o lume cu pace şi dreptate, este nevoie să ne punem cu fermitate inteligenţa în slujba iubirii.” Este ceea ce au făcut şi absolvenţii, iar aceasta le-a adus o bună recompensă.
#trăieştepentruasluji
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...