Articolul precedentEram flămând şi însetat
  Articolul următorEvitând extremele

  Recompensa lucrului

  Ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru. (Matei 20:26)

  Campusul Universităţii Azuza Pacific strălucea în mod neobişnuit. Diverse generaţii trecute erau adunate pentru a primi cu braţele deschise noii profesionişti care urmau în acea zi să-şi primească diploma în acest centru academic. Unul dintre cele mai memorabile momente ale acestei sărbători a fost intervenţia rectorului universităţii, dr. John Wallace. În timp ce-şi prezenta discursul pentru acea ocazie, dr. Wallace a îndreptat atenţia auditoriului spre trei dintre absolvenţi. Ce aveau aceşti tineri de meritau atenţia tuturor? Erau ei cei mai buni studenţi ai universităţii? Nu! Aparţineau ei unor familii influente? Nu!

  Au obţinut ei cele mai bune locuri de muncă? Nici chiar aşa! Ceea ce îi făcea speciali a fost decizia lor de a sluji în locuri extrem de sărace timp de mai mulţi ani. Marele lor interes nu era să lucreze pentru salarii mari. Scopul lor principal consta în a-i servi şi a-i ajuta pe cei mai în nevoie. După ce au fost rugaţi să urce pe scenă, rectorul s-a adresat studenţilor în următorii termeni: „Cineva pe care nu-l cunoaşteţi a auzit vorbindu-se despre proiectul vostru. El doreşte să vă uşureze slujirea în siguranţă acolo unde vă gândiţi să lucraţi. El v-a lăsat un dar, dar vrea să-şi păstreze anonimatul.” John Ortberg, care era prezent la această festivitate de absolvire, a spus că dr. Wallace l-a chemat pe primul student şi i-a spus: „Datoria ta de cinci mii de dolari este plătită.” Apoi a spus celui de-al doilea student: „Datoria ta de şaptezeci de mii de dolari este plătită.” Celui de-al treilea i-a spus: „Datoria ta de trei mii de dolari este plătită” (Persoana care vreau să fiu, p. 183).

  Este drept să studiezi pentru a primi cel mai bun loc de muncă posibil. Este lăudabil să aspiri la îmbunătăţirea condiţiei financiare. Ce onoare să prezinţi discursul de laureat al clasei în timpul absolvirii! Dar ceea ce-ţi va permite să obţii ce e mai bun din tine este să pui pregătirea pentru slujire mai presus de toate acestea, făcând-o prioritatea ta. Antoine de Saint Exupéry, autorul cărţii Micul prinţ, avea toate motivele din lume pentru a spune: „Dacă ne dorim o lume cu pace şi dreptate, este nevoie să ne punem cu fermitate inteligenţa în slujba iubirii.”

  Este ceea ce au făcut şi absolvenţii, iar aceasta le-a adus o bună recompensă.

  #trăieştepentruasluji

  Recompensa lucrului - 2017. „Dacă ne dorim o lume cu pace şi dreptate, este nevoie să ne punem cu fermitate inteligenţa în slujba iubirii.” Este ceea ce au făcut şi absolvenţii, iar aceasta le-a adus o bună recompensă.
#trăieştepentruasluji
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...