Articolul precedentEvitând extremele
  Articolul următorCanalul douăzeci şi trei

  Cele cinci mingi

  Căutaţi mai întâi Împărăţia lui […] și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.(Matei 6:33)

  Bryan Dyson, preşedintele argentinian al Coca Cola, a prezentat un discurs de mai puţin de un minut, dar de o valoare incalculabilă pentru toată viaţa. Subiectul central a fost că fiecare tânăr trebuie să se concentreze pe cinci elemente determinante atât din punct de vedere personal, cât şi profesional. Aici
  este o parte din discursul său:

  „Imaginează-ţi viaţa ca un joc în care tu jonglezi cu cinci mingi pe care trebuie să le menţii în aer. Este vorba de: munca ta, familia ta, sănătatea ta, prietenii tăi şi viaţa ta spirituală. Îţi vei da seama imediat că munca este precum o minge de cauciuc. Dacă o laşi să cadă, ea sare înapoi şi revine la tine. Dar celelalte patru mingi: familia, sănătatea, prietenii şi viaţa spirituală sunt fragile ca şi cristalul. Dacă laşi să cadă vreuna, va sfârşi inevitabil împărţită, sau deteriorată, sau cioplită, stricată sau chiar spartă. Această minge nu va mai fi niciodată la fel. Trebuie să înveţi să apreciezi, să cauţi şi să îngrijeşti mai întâi ceea ce este mai preţios şi de cea mai mare valoare. […]

  Nu-ţi fie frică să recunoşti că nu eşti perfect. Aşa este firul subţire şi delicat care ne uneşte pe toţi. Să nu-ţi fie frică să înfrunţi riscurile. A nu fugi de riscuri echivalează cu a învăţa să cultivi curajul. […]

  Fă exerciţii, mănâncă şi odihneşte-te într-o manieră adecvată. Mai presus de toate…, dezvoltă-te şi crezi în viaţa ta interioară, în domeniul spiritual, care este cel mai transcendent, pentru că este veşnic.”

  Munca, familia, prietenii, sănătatea sunt mingi vitale pentru succesul nostru, dar te-ai gândit care este, după Dyson, mingea cea mai importantă? Mai presus de toate, trebuie să crezi în domeniul spiritual, care este veşnic. De ce? Pentru că a crede în viaţa ta interioară înseamnă: „chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuşi omul nostru dinăuntru se înnoieşte din zi în zi” (2 Corinteni 4:16).

  Această reînnoire spirituală ne ajută să stăpânim bine celelalte mingi. Isus se referă în mod precis la acest punct când spune: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui […] şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Mingea vieţii tale spirituale este de fapt cea care va da sens şi direcţie celorlalte patru. Te rog să nu o laşi să cadă!

  #îngrijeşte-tedeviaţataspirituală #cautămaiîntâiîmpărăţiacerurilor

  Cele cinci mingi - 2017. Mingea vieţii tale spirituale este de fapt cea care va da sens şi direcţie celorlalte patru. Te rog să nu o laşi să cadă!
#îngrijeşte-tedeviaţataspirituală #cautămaiîntâiîmpărăţiacerurilor
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...