Articolul precedentEvitând extremele
  Articolul următorCanalul douăzeci şi trei

  Cele cinci mingi

  Căutaţi mai întâi Împărăţia lui […] și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.(Matei 6:33)

  Bryan Dyson, preşedintele argentinian al Coca Cola, a prezentat un discurs de mai puţin de un minut, dar de o valoare incalculabilă pentru toată viaţa. Subiectul central a fost că fiecare tânăr trebuie să se concentreze pe cinci elemente determinante atât din punct de vedere personal, cât şi profesional. Aici
  este o parte din discursul său:

  „Imaginează-ţi viaţa ca un joc în care tu jonglezi cu cinci mingi pe care trebuie să le menţii în aer. Este vorba de: munca ta, familia ta, sănătatea ta, prietenii tăi şi viaţa ta spirituală. Îţi vei da seama imediat că munca este precum o minge de cauciuc. Dacă o laşi să cadă, ea sare înapoi şi revine la tine. Dar celelalte patru mingi: familia, sănătatea, prietenii şi viaţa spirituală sunt fragile ca şi cristalul. Dacă laşi să cadă vreuna, va sfârşi inevitabil împărţită, sau deteriorată, sau cioplită, stricată sau chiar spartă. Această minge nu va mai fi niciodată la fel. Trebuie să înveţi să apreciezi, să cauţi şi să îngrijeşti mai întâi ceea ce este mai preţios şi de cea mai mare valoare. […]

  Nu-ţi fie frică să recunoşti că nu eşti perfect. Aşa este firul subţire şi delicat care ne uneşte pe toţi. Să nu-ţi fie frică să înfrunţi riscurile. A nu fugi de riscuri echivalează cu a învăţa să cultivi curajul. […]

  Fă exerciţii, mănâncă şi odihneşte-te într-o manieră adecvată. Mai presus de toate…, dezvoltă-te şi crezi în viaţa ta interioară, în domeniul spiritual, care este cel mai transcendent, pentru că este veşnic.”

  Munca, familia, prietenii, sănătatea sunt mingi vitale pentru succesul nostru, dar te-ai gândit care este, după Dyson, mingea cea mai importantă? Mai presus de toate, trebuie să crezi în domeniul spiritual, care este veşnic. De ce? Pentru că a crede în viaţa ta interioară înseamnă: „chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuşi omul nostru dinăuntru se înnoieşte din zi în zi” (2 Corinteni 4:16).

  Această reînnoire spirituală ne ajută să stăpânim bine celelalte mingi. Isus se referă în mod precis la acest punct când spune: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui […] şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Mingea vieţii tale spirituale este de fapt cea care va da sens şi direcţie celorlalte patru. Te rog să nu o laşi să cadă!

  #îngrijeşte-tedeviaţataspirituală #cautămaiîntâiîmpărăţiacerurilor

  Cele cinci mingi - 2017. Mingea vieţii tale spirituale este de fapt cea care va da sens şi direcţie celorlalte patru. Te rog să nu o laşi să cadă!
#îngrijeşte-tedeviaţataspirituală #cautămaiîntâiîmpărăţiacerurilor
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...