Martirul secolului XXI

  Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)

  Eric Walsh este absolvent al Universităţii Adventiste Oakwook, al Universităţii Miami şi al Universităţii Loma Linda. El este director al Departamentului de Sănătate din Pasadena, California. Salariul său anual este de aproximativ două sute cincizeci de mii de dolari. Pe deasupra, el este profesor la Universitatea Loma Linda şi la Universitatea California, din Irvine. Este membru al Consiliului prezidenţial american pentru managementul HIV. A fost de asemenea preşedinte al Asociaţiei de Medicină Preventivă din California şi unul dintre principalii candidaţi la postul de director general al Departamentului de Sănătate din Carolina de Nord. Aceasta este o carieră profesională încununată de succes.

  Totuşi, în timpul verii din 2014, toate acestea s-au dărâmat precum un joc de domino. Ce s-a întâmplat? Dr. Walsh a fost invitat să prezinte discursul de absolvire al Colegiului de Educaţie superioară din oraşul Pasadena [PCC]. În realitate, vorbitorul invitat ar fi fost regizorul şi câştigătorul unui Oscar de cinema, Dustin Black, dar când au văzut circulând pe internet poze ale lui Black având relaţii sexuale cu partenerul său, autorităţile colegiului au anulat invitaţia.

  Pentru Dustin Black, acesta a fost un act de discriminare. Un activist al Mişcării studenţeşti a dreptăţii sociale s-a consacrat căutării de mijloace pentru a-l discredita pe Walsh. Şi ce au găsit? Predici ţinute de Walsh, în care spunea că homosexualitatea este un păcat. Acestea au fost suficiente pentru a-l acuza că încurajează ura împotriva homosexualilor. PCC a anulat participarea dr. Walsh la absolvire şi a decis în unanimitate să-şi ceară scuze lui Dustin Black, reînnoindu-i invitaţia pentru participare la absolvire. Oraşul Pasadena l-a retras pe Walsh din funcţie, iar statul Georgia a luat înapoi oferta pe care i-a făcut-o.

  Ce ai fi făcut dacă ai fi fost în locul lui Walsh? Pavel a pus întrebarea: „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia?” Apoi oferă răspunsul „Sunt încredinţat că nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu” (Romani 8:35,38). Pavel şi Walsh au fost convinşi că nimic nu poate să-i despartă de Dumnezeu. Împărtăşeşti şi tu aceeaşi convingere?

  #dragostedeDumnezeu

  Martirul secolului XXI - 2017. Pavel şi Walsh au fost convinşi că nimic nu poate să-i despartă de Dumnezeu. Împărtăşeşti şi tu aceeaşi convingere?
#dragostedeDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...