Articolul precedentDemascând pericolele tutunului
  Articolul următorLumina trupului

  O călătorie inevitabilă

  Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.(1 Timotei 6:7)

  Una dintre cele mai interesante descoperiri făcute de excavările realizate în 1998 în cimitirul din epoca de bronz, situat în Pella, capitala Regatului Macedonean din timpul lui Alexandru cel Mare, este cea a unui războinic din secolul al VI-lea î.Hr. Acest personaj avea în mormântul său o comoară funerară care includea „o cască de bronz, o placă de aur, arme şi bijuterii” (Istorie şi viaţă [ianuarie 2011], p. 14).

  Totul părea să indice că acest războinic necunoscut avea de gând se continue să se lupte împotriva duşmanilor acolo „dedesubt”. Astfel de concepţii existau şi în Orient. De exemplu, dinastia imperială Han, care a guvernat timp de aproximativ patru sute de ani, îşi îngropa membrii familiei însoţiţi de ornamente decorate în piatră de jad şi cu o armată de figurine de lut întruchipând oameni, pentru a-i apăra de furioşii duşmani tereştri: domnia lui Nanyue. Potrivit lor, jadul era elementul care îi proteja de atacurile demonilor şi îi împiedica pe aceştiasă rămână lângă corpurile lor.

  Ceea ce este sigur este că aceşti războinici din afara mormântului nu se mai luptau împotriva acestor oameni după moartea lor, iar ornamentele nu le mai slujeau la nimic. De fapt, aceasta nu a servit la nimic altceva decât la alimentarea lacomilor hoţi de morminte şi la decorarea muzeelor noastre. Şi, bineînţeles, niciunul dintre ei nu ştie ce s-a întâmplat.

  Biblia spune că „cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic[…], fiindcă până şi pomenirea li se uită” (Eclesiastul 9:5). Când oamenii mor, „şi dragostea lor, şi ura lor, şi pizma lor de mult au şi pierit şi niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare” (Eclesiastul 9:6). Ceea ce luptătorii greci şi chinezi nu ştiau este că la moartea lor, chiar în acea zi, „le pier şi planurile” (Psalmii 146:4).

  Morţii nu mai ies, nu se mai luptă, nu ştiu nimic din ceea ce se întâmplă aici pe pământ. Pentru a ieşi victorios din moarte, nu trebuie să te înconjori de un arsenal funerar costisitor. Este de ajuns să-ţi dai viaţa ta Domnului vieţii, singurului personaj care are nemurirea, Isus Hristos.

  #siguranţăînIsus #Isusaînvinsmoartea

  O călătorie inevitabilă - 2017. Morţii nu mai ies, nu se mai luptă, nu ştiu nimic din ceea ce se întâmplă aici pe pământ. Pentru a ieşi victorios din moarte, nu trebuie să te înconjori de un arsenal funerar costisitor. Este de ajuns să-ţi dai viaţa ta Domnului vieţii, singurului personaj care are nemurirea, Isus Hristos.
#siguranţăînIsus #Isusaînvinsmoartea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...