Articolul precedentDemascând pericolele tutunului
  Articolul următorLumina trupului

  O călătorie inevitabilă

  Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.(1 Timotei 6:7)

  Una dintre cele mai interesante descoperiri făcute de excavările realizate în 1998 în cimitirul din epoca de bronz, situat în Pella, capitala Regatului Macedonean din timpul lui Alexandru cel Mare, este cea a unui războinic din secolul al VI-lea î.Hr. Acest personaj avea în mormântul său o comoară funerară care includea „o cască de bronz, o placă de aur, arme şi bijuterii” (Istorie şi viaţă [ianuarie 2011], p. 14).

  Totul părea să indice că acest războinic necunoscut avea de gând se continue să se lupte împotriva duşmanilor acolo „dedesubt”. Astfel de concepţii existau şi în Orient. De exemplu, dinastia imperială Han, care a guvernat timp de aproximativ patru sute de ani, îşi îngropa membrii familiei însoţiţi de ornamente decorate în piatră de jad şi cu o armată de figurine de lut întruchipând oameni, pentru a-i apăra de furioşii duşmani tereştri: domnia lui Nanyue. Potrivit lor, jadul era elementul care îi proteja de atacurile demonilor şi îi împiedica pe aceştiasă rămână lângă corpurile lor.

  Ceea ce este sigur este că aceşti războinici din afara mormântului nu se mai luptau împotriva acestor oameni după moartea lor, iar ornamentele nu le mai slujeau la nimic. De fapt, aceasta nu a servit la nimic altceva decât la alimentarea lacomilor hoţi de morminte şi la decorarea muzeelor noastre. Şi, bineînţeles, niciunul dintre ei nu ştie ce s-a întâmplat.

  Biblia spune că „cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic[…], fiindcă până şi pomenirea li se uită” (Eclesiastul 9:5). Când oamenii mor, „şi dragostea lor, şi ura lor, şi pizma lor de mult au şi pierit şi niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare” (Eclesiastul 9:6). Ceea ce luptătorii greci şi chinezi nu ştiau este că la moartea lor, chiar în acea zi, „le pier şi planurile” (Psalmii 146:4).

  Morţii nu mai ies, nu se mai luptă, nu ştiu nimic din ceea ce se întâmplă aici pe pământ. Pentru a ieşi victorios din moarte, nu trebuie să te înconjori de un arsenal funerar costisitor. Este de ajuns să-ţi dai viaţa ta Domnului vieţii, singurului personaj care are nemurirea, Isus Hristos.

  #siguranţăînIsus #Isusaînvinsmoartea

  O călătorie inevitabilă - 2017. Morţii nu mai ies, nu se mai luptă, nu ştiu nimic din ceea ce se întâmplă aici pe pământ. Pentru a ieşi victorios din moarte, nu trebuie să te înconjori de un arsenal funerar costisitor. Este de ajuns să-ţi dai viaţa ta Domnului vieţii, singurului personaj care are nemurirea, Isus Hristos.
#siguranţăînIsus #Isusaînvinsmoartea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...