Articolul precedentUn dar din inima
  Articolul următorCare este senzaţionalul despre sare?

  Priveşte această vacă

  Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre.(1 Corinteni 10:13)

  Într-o zi, John Wesley călătorea în compania unuia dintre prietenii săi. Acesta din urmă i-a mărturisit faimosului predicator fricile sale, numeroasele probleme şi deznădejdea care-i lua tot cheful de viaţă. Atunci, John Wesley s-a oprit şi i-a spus însoţitorului său:

  – Priveşte această vacă. Ştii de ce priveşte acest animal peste acest gard de piatră?

  – Nu, a răspuns prietenul.

  – Ea face aşa pentru că nu poate vedea prin zid. Şi exact asta trebuie să faci şi tu în ceea ce priveşte zidul tău de probleme: priveşte pe deasupra acestor bariere.

  Crezi probabil că problemele tale sunt uriaşe. Nu mai poţi rezista presiunii studiilor tale, eşti îngrijorat pentru că nu reuşeşti să găseşti perechea de încălţăminte de care ai nevoie sau poate plângi pierderea unei fiinţe dragi… În fine, aceste situaţii multiple te asaltează în acelaşi timp. Dar nu-ţi fixa privirea asupra problemelor, ridică-ţi ochii deasupra acestora, peste zid. Orice ai vedea în acest moment, adevărul este că acest moment dificil va trece, iar Dumnezeu ţi-a dat deja puterea necesară pentru a merge înainte.

  Nu uita că apostolul Pavel a spus într-una din cuvântările sale: „Măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări” (1 Petru 1:6). Să fie necesar să trecem prin anumite încercări? Da! Pentru că în această lume a păcatului, este inevitabil a face faţă unor situaţii adverse. Mai mult, încercările, atunci când le înfruntăm cu atitudinea corectă, fac parte din procesul prin care Dumnezeu ne rafinează pentru a scoate din noi cea mai bună versiune a fiecăruia din noi, pentru ca, precum vaca, să învăţăm să privim deasupra şi peste propria situaţie. Când Petru spune că noi trebuie să trecem prin „felurite încercări”, cuvântul tradus prin „felurite” este poikilos, un termen grecesc care înseamnă „în mai multe culori”. Cu alte cuvinte, dificultăţile dau nuanţe multiple vieţii noastre. Acelaşi cuvânt apare în 1 Petru 4:10 pentru a se referi la „harul felurit [poikilos] al lui Dumnezeu”. Dacă problemele tale au culori diferite, pentru fiecare dintre ele este o nuanţă diferită a harului divin. Nu te tulbura, priveşte mai departe, fixează-ţi privirea pe harul Domnului.

  #fiibiruitor #harulluiDumnezeu

  Priveşte această vacă - 2017. Dificultăţile dau nuanţe multiple vieţii noastre. Dacă problemele tale au culori diferite, pentru fiecare dintre ele este o nuanţă diferită a harului divin. Nu te tulbura, priveşte mai departe, fixează-ţi privirea pe harul Domnului.
#fiibiruitor #harulluiDumnezeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...