Articolul precedentUn dar din inima
  Articolul următorCare este senzaţionalul despre sare?

  Priveşte această vacă

  Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre.(1 Corinteni 10:13)

  Într-o zi, John Wesley călătorea în compania unuia dintre prietenii săi. Acesta din urmă i-a mărturisit faimosului predicator fricile sale, numeroasele probleme şi deznădejdea care-i lua tot cheful de viaţă. Atunci, John Wesley s-a oprit şi i-a spus însoţitorului său:

  – Priveşte această vacă. Ştii de ce priveşte acest animal peste acest gard de piatră?

  – Nu, a răspuns prietenul.

  – Ea face aşa pentru că nu poate vedea prin zid. Şi exact asta trebuie să faci şi tu în ceea ce priveşte zidul tău de probleme: priveşte pe deasupra acestor bariere.

  Crezi probabil că problemele tale sunt uriaşe. Nu mai poţi rezista presiunii studiilor tale, eşti îngrijorat pentru că nu reuşeşti să găseşti perechea de încălţăminte de care ai nevoie sau poate plângi pierderea unei fiinţe dragi… În fine, aceste situaţii multiple te asaltează în acelaşi timp. Dar nu-ţi fixa privirea asupra problemelor, ridică-ţi ochii deasupra acestora, peste zid. Orice ai vedea în acest moment, adevărul este că acest moment dificil va trece, iar Dumnezeu ţi-a dat deja puterea necesară pentru a merge înainte.

  Nu uita că apostolul Pavel a spus într-una din cuvântările sale: „Măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări” (1 Petru 1:6). Să fie necesar să trecem prin anumite încercări? Da! Pentru că în această lume a păcatului, este inevitabil a face faţă unor situaţii adverse. Mai mult, încercările, atunci când le înfruntăm cu atitudinea corectă, fac parte din procesul prin care Dumnezeu ne rafinează pentru a scoate din noi cea mai bună versiune a fiecăruia din noi, pentru ca, precum vaca, să învăţăm să privim deasupra şi peste propria situaţie. Când Petru spune că noi trebuie să trecem prin „felurite încercări”, cuvântul tradus prin „felurite” este poikilos, un termen grecesc care înseamnă „în mai multe culori”. Cu alte cuvinte, dificultăţile dau nuanţe multiple vieţii noastre. Acelaşi cuvânt apare în 1 Petru 4:10 pentru a se referi la „harul felurit [poikilos] al lui Dumnezeu”. Dacă problemele tale au culori diferite, pentru fiecare dintre ele este o nuanţă diferită a harului divin. Nu te tulbura, priveşte mai departe, fixează-ţi privirea pe harul Domnului.

  #fiibiruitor #harulluiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...