Articolul precedentUn dar din inima
  Articolul următorCare este senzaţionalul despre sare?

  Priveşte această vacă

  Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre.(1 Corinteni 10:13)

  Într-o zi, John Wesley călătorea în compania unuia dintre prietenii săi. Acesta din urmă i-a mărturisit faimosului predicator fricile sale, numeroasele probleme şi deznădejdea care-i lua tot cheful de viaţă. Atunci, John Wesley s-a oprit şi i-a spus însoţitorului său:

  – Priveşte această vacă. Ştii de ce priveşte acest animal peste acest gard de piatră?

  – Nu, a răspuns prietenul.

  – Ea face aşa pentru că nu poate vedea prin zid. Şi exact asta trebuie să faci şi tu în ceea ce priveşte zidul tău de probleme: priveşte pe deasupra acestor bariere.

  Crezi probabil că problemele tale sunt uriaşe. Nu mai poţi rezista presiunii studiilor tale, eşti îngrijorat pentru că nu reuşeşti să găseşti perechea de încălţăminte de care ai nevoie sau poate plângi pierderea unei fiinţe dragi… În fine, aceste situaţii multiple te asaltează în acelaşi timp. Dar nu-ţi fixa privirea asupra problemelor, ridică-ţi ochii deasupra acestora, peste zid. Orice ai vedea în acest moment, adevărul este că acest moment dificil va trece, iar Dumnezeu ţi-a dat deja puterea necesară pentru a merge înainte.

  Nu uita că apostolul Pavel a spus într-una din cuvântările sale: „Măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări” (1 Petru 1:6). Să fie necesar să trecem prin anumite încercări? Da! Pentru că în această lume a păcatului, este inevitabil a face faţă unor situaţii adverse. Mai mult, încercările, atunci când le înfruntăm cu atitudinea corectă, fac parte din procesul prin care Dumnezeu ne rafinează pentru a scoate din noi cea mai bună versiune a fiecăruia din noi, pentru ca, precum vaca, să învăţăm să privim deasupra şi peste propria situaţie. Când Petru spune că noi trebuie să trecem prin „felurite încercări”, cuvântul tradus prin „felurite” este poikilos, un termen grecesc care înseamnă „în mai multe culori”. Cu alte cuvinte, dificultăţile dau nuanţe multiple vieţii noastre. Acelaşi cuvânt apare în 1 Petru 4:10 pentru a se referi la „harul felurit [poikilos] al lui Dumnezeu”. Dacă problemele tale au culori diferite, pentru fiecare dintre ele este o nuanţă diferită a harului divin. Nu te tulbura, priveşte mai departe, fixează-ţi privirea pe harul Domnului.

  #fiibiruitor #harulluiDumnezeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...