Priveşte această vacă

Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre.(1 Corinteni 10:13)

Într-o zi, John Wesley călătorea în compania unuia dintre prietenii săi. Acesta din urmă i-a mărturisit faimosului predicator fricile sale, numeroasele probleme şi deznădejdea care-i lua tot cheful de viaţă. Atunci, John Wesley s-a oprit şi i-a spus însoţitorului său:

– Priveşte această vacă. Ştii de ce priveşte acest animal peste acest gard de piatră?

– Nu, a răspuns prietenul.

– Ea face aşa pentru că nu poate vedea prin zid. Şi exact asta trebuie să faci şi tu în ceea ce priveşte zidul tău de probleme: priveşte pe deasupra acestor bariere.

Crezi probabil că problemele tale sunt uriaşe. Nu mai poţi rezista presiunii studiilor tale, eşti îngrijorat pentru că nu reuşeşti să găseşti perechea de încălţăminte de care ai nevoie sau poate plângi pierderea unei fiinţe dragi… În fine, aceste situaţii multiple te asaltează în acelaşi timp. Dar nu-ţi fixa privirea asupra problemelor, ridică-ţi ochii deasupra acestora, peste zid. Orice ai vedea în acest moment, adevărul este că acest moment dificil va trece, iar Dumnezeu ţi-a dat deja puterea necesară pentru a merge înainte.

Nu uita că apostolul Pavel a spus într-una din cuvântările sale: „Măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări” (1 Petru 1:6). Să fie necesar să trecem prin anumite încercări? Da! Pentru că în această lume a păcatului, este inevitabil a face faţă unor situaţii adverse. Mai mult, încercările, atunci când le înfruntăm cu atitudinea corectă, fac parte din procesul prin care Dumnezeu ne rafinează pentru a scoate din noi cea mai bună versiune a fiecăruia din noi, pentru ca, precum vaca, să învăţăm să privim deasupra şi peste propria situaţie. Când Petru spune că noi trebuie să trecem prin „felurite încercări”, cuvântul tradus prin „felurite” este poikilos, un termen grecesc care înseamnă „în mai multe culori”. Cu alte cuvinte, dificultăţile dau nuanţe multiple vieţii noastre. Acelaşi cuvânt apare în 1 Petru 4:10 pentru a se referi la „harul felurit [poikilos] al lui Dumnezeu”. Dacă problemele tale au culori diferite, pentru fiecare dintre ele este o nuanţă diferită a harului divin. Nu te tulbura, priveşte mai departe, fixează-ţi privirea pe harul Domnului.

#fiibiruitor #harulluiDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor