Depăşeşte-ţi temerile

  Fiţi tari şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru […] El Însuşi va veni şi vă va mântui. (Isaia 35:4)

  Nu am fost niciodată un fan al lui Larry Bird, dar aş fi stupid să nu recunosc că a ajuns să fie unul dintre cei mai buni jucători de baschet profesionist din istorie. Totuşi, acum că ştiu un pic mai mult din istoria sa personală, am ajuns să cred că este un personaj care merită admiraţia tuturor. Bird a crescut într-o stare de sărăcie extremă, într-o zonă rurală din Indiana. Tatăl său s-a sinucis când Larry era un adolescent. Mama sa a trebuit deci să-şi asume singură responsabilitatea îngrijirii familiei. Acestea au fost zilele în care nesiguranţa s-a instalat în cămin.

  Datorită staturii sale cu un pic peste doi metri şi a talentului sportiv, Larry a obţinut o bursă de studiu la prestigioasa Universitate din Indiana. Problema era că trăia într-un mic sat cu peste două mii de locuitori, iar la universitate trăiau peste treizeci de mii de persoane. Văzând atâţia oameni într-un loc, lui Larry i-a fost frică şi s-a întors acasă pentru a lucra ca gunoier. Fiind obişnuit doar cu viaţa sătească, el avea o teamă puternică de mulţime. Dar dacă Larry dorea să avanseze în viaţă, trebuia să-şi depăşească frica. Şi cu toţii ştim că a reuşit. Bird este singurul jucător din istoria baschetului care a câştigat premiul pentru cel mai bun începător, cel mai bun jucător, cel mai bun antrenor şi cel mai bun administrator.

  Poţi să crezi că o persoană cu atâta succes să fi avut frică? Un pic de teamă este normală şi naturală. A-ţi fi frică nu face din tine un laş, dar a decide să nu înfrunţi frica, da. Alonso de Ercilla y Zuñiga, autorul cărţii Araucana, a spus: „Teama este naturală la individul prudent, iar a şti să o învingi este un semn de curaj.” Exact asta a făcut Bird: şi-a înfruntat frica.

  Ţi-e frică? Simţi tu presiunea de a nu putea atinge visul vieţii tale? Psalmistul îi spune Domnului: „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine” (Psalmii 56:3). Frica îţi oferă minunata ocazie de a te încrede în Dumnezeu. El te poate ajuta să depăşeşti cele mai mari temeri ale tale. Încrede-te în El!

  #depăşeştetemerile

  Depăşeşte-ţi temerile - 2017. Ţi-e frică? Simţi tu presiunea de a nu putea atinge visul vieţii tale? Psalmistul îi spune Domnului: „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine” (Psalmii 56:3). Frica îţi oferă minunata ocazie de a te încrede în Dumnezeu. El te poate ajuta să depăşeşti cele mai mari temeri ale tale. Încrede-te în El!
#depăşeştetemerile
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...