Depăşeşte-ţi temerile

  Fiţi tari şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru […] El Însuşi va veni şi vă va mântui. (Isaia 35:4)

  Nu am fost niciodată un fan al lui Larry Bird, dar aş fi stupid să nu recunosc că a ajuns să fie unul dintre cei mai buni jucători de baschet profesionist din istorie. Totuşi, acum că ştiu un pic mai mult din istoria sa personală, am ajuns să cred că este un personaj care merită admiraţia tuturor. Bird a crescut într-o stare de sărăcie extremă, într-o zonă rurală din Indiana. Tatăl său s-a sinucis când Larry era un adolescent. Mama sa a trebuit deci să-şi asume singură responsabilitatea îngrijirii familiei. Acestea au fost zilele în care nesiguranţa s-a instalat în cămin.

  Datorită staturii sale cu un pic peste doi metri şi a talentului sportiv, Larry a obţinut o bursă de studiu la prestigioasa Universitate din Indiana. Problema era că trăia într-un mic sat cu peste două mii de locuitori, iar la universitate trăiau peste treizeci de mii de persoane. Văzând atâţia oameni într-un loc, lui Larry i-a fost frică şi s-a întors acasă pentru a lucra ca gunoier. Fiind obişnuit doar cu viaţa sătească, el avea o teamă puternică de mulţime. Dar dacă Larry dorea să avanseze în viaţă, trebuia să-şi depăşească frica. Şi cu toţii ştim că a reuşit. Bird este singurul jucător din istoria baschetului care a câştigat premiul pentru cel mai bun începător, cel mai bun jucător, cel mai bun antrenor şi cel mai bun administrator.

  Poţi să crezi că o persoană cu atâta succes să fi avut frică? Un pic de teamă este normală şi naturală. A-ţi fi frică nu face din tine un laş, dar a decide să nu înfrunţi frica, da. Alonso de Ercilla y Zuñiga, autorul cărţii Araucana, a spus: „Teama este naturală la individul prudent, iar a şti să o învingi este un semn de curaj.” Exact asta a făcut Bird: şi-a înfruntat frica.

  Ţi-e frică? Simţi tu presiunea de a nu putea atinge visul vieţii tale? Psalmistul îi spune Domnului: „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine” (Psalmii 56:3). Frica îţi oferă minunata ocazie de a te încrede în Dumnezeu. El te poate ajuta să depăşeşti cele mai mari temeri ale tale. Încrede-te în El!

  #depăşeştetemerile

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...