Depăşeşte-ţi temerile

  Fiţi tari şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru […] El Însuşi va veni şi vă va mântui. (Isaia 35:4)

  Nu am fost niciodată un fan al lui Larry Bird, dar aş fi stupid să nu recunosc că a ajuns să fie unul dintre cei mai buni jucători de baschet profesionist din istorie. Totuşi, acum că ştiu un pic mai mult din istoria sa personală, am ajuns să cred că este un personaj care merită admiraţia tuturor. Bird a crescut într-o stare de sărăcie extremă, într-o zonă rurală din Indiana. Tatăl său s-a sinucis când Larry era un adolescent. Mama sa a trebuit deci să-şi asume singură responsabilitatea îngrijirii familiei. Acestea au fost zilele în care nesiguranţa s-a instalat în cămin.

  Datorită staturii sale cu un pic peste doi metri şi a talentului sportiv, Larry a obţinut o bursă de studiu la prestigioasa Universitate din Indiana. Problema era că trăia într-un mic sat cu peste două mii de locuitori, iar la universitate trăiau peste treizeci de mii de persoane. Văzând atâţia oameni într-un loc, lui Larry i-a fost frică şi s-a întors acasă pentru a lucra ca gunoier. Fiind obişnuit doar cu viaţa sătească, el avea o teamă puternică de mulţime. Dar dacă Larry dorea să avanseze în viaţă, trebuia să-şi depăşească frica. Şi cu toţii ştim că a reuşit. Bird este singurul jucător din istoria baschetului care a câştigat premiul pentru cel mai bun începător, cel mai bun jucător, cel mai bun antrenor şi cel mai bun administrator.

  Poţi să crezi că o persoană cu atâta succes să fi avut frică? Un pic de teamă este normală şi naturală. A-ţi fi frică nu face din tine un laş, dar a decide să nu înfrunţi frica, da. Alonso de Ercilla y Zuñiga, autorul cărţii Araucana, a spus: „Teama este naturală la individul prudent, iar a şti să o învingi este un semn de curaj.” Exact asta a făcut Bird: şi-a înfruntat frica.

  Ţi-e frică? Simţi tu presiunea de a nu putea atinge visul vieţii tale? Psalmistul îi spune Domnului: „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine” (Psalmii 56:3). Frica îţi oferă minunata ocazie de a te încrede în Dumnezeu. El te poate ajuta să depăşeşti cele mai mari temeri ale tale. Încrede-te în El!

  #depăşeştetemerile

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...