Sunt fericit să fiu adventist de ziua a şaptea

Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici; dar, dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. (Faptele 5:38,39)

Când nu şi-a mai văzut tatăl acasă, micuţul o întreba pe mama sa: „Mama, când o să-l văd pe tata?” Doamna Fitch, cu un zâmbet pe buze, îi răspundea: „Peste puţine zile, când Isus Se va întoarce, tata se va trezi din somnul lui şi va fi pentru totdeauna cu noi.” Domnul Fitch a murit pe 14 octombrie 1844 şi aştepta ca Isus să se întoarcă pe 22 octombrie, în acelaşi an. Încă o săptămână şi copiii urmau să-şi îmbrăţişeze tatăl.

Marţi, pe 22, familia Fitch s-a întâlnit cu alţi milleriţi. De la răsărit cântau, se rugau, lăudau pe Domnul. Dimineaţa a trecut, şi Isus nu a venit. După-amiaza a trecut, şi Isus tot nu a venit. „Umbrele nopţii se instalau pretutindeni, răcoarea cădea pe pământ. Orele nocturne treceau încet. În mijlocul durerii, ceasul a sunat ora douăsprezece noaptea în casele milleriţilor. 22 octombrie a trecut. Isus
nu a venit” (C. Mervyn Maxwell, Mesaje către lume, p. 31).

Bătaia de joc nu s-a lăsat aşteptată. Aşteptările a mii de persoane s-au făcut praf. 22 octombrie 1844 este astăzi cunoscută ca ziua Marii Dezamăgiri. Ce învăţăm noi de la acest eveniment fatidic? Unii au încetat complet să mai creadă în Dumnezeu, alţii continuau să stabilească alte date pentru revenirea lui Isus.

Totuşi un mic grup care a continuat să studieze Biblia a înţeles că Daniel 8:14 nu se referea la revenirea lui Hristos pe pământ, ci la curăţirea sanctuarului ceresc. Acest grup a format, în 1863, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.

Astăzi, adventiştii sunt în număr de peste douăzeci de milioane de credincioşi în întreaga lume. Organizaţia noastră are peste optzeci de mii de biserici stabilite în 216 ţări. Administrăm o reţea educativă care cuprinde peste şapte mii de ansambluri educative primare şi secundare şi 113 universităţi. În fiecare an, clinicile şi spitalele din sistemul nostru de sănătate primesc peste optsprezece milioane de pacienţi. Cine ar fi crezut pe 22 octombrie 1844 că de acolo va apărea o biserică ce va inunda lumea de lumina Evangheliei? Sunt încântat să fiu adventist, deoarece noi suntem oamenii care transformă eşecul în victorii durabile.

#suntbucurossăfiuadventist #suntadventist

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor