Articolul precedentŢanţari şi cămile
  Articolul următorSângele unui învingător

  Sunt fericit să fiu adventist de ziua a şaptea

  Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici; dar, dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. (Faptele 5:38,39)

  Când nu şi-a mai văzut tatăl acasă, micuţul o întreba pe mama sa: „Mama, când o să-l văd pe tata?” Doamna Fitch, cu un zâmbet pe buze, îi răspundea: „Peste puţine zile, când Isus Se va întoarce, tata se va trezi din somnul lui şi va fi pentru totdeauna cu noi.” Domnul Fitch a murit pe 14 octombrie 1844 şi aştepta ca Isus să se întoarcă pe 22 octombrie, în acelaşi an. Încă o săptămână şi copiii urmau să-şi îmbrăţişeze tatăl.

  Marţi, pe 22, familia Fitch s-a întâlnit cu alţi milleriţi. De la răsărit cântau, se rugau, lăudau pe Domnul. Dimineaţa a trecut, şi Isus nu a venit. După-amiaza a trecut, şi Isus tot nu a venit. „Umbrele nopţii se instalau pretutindeni, răcoarea cădea pe pământ. Orele nocturne treceau încet. În mijlocul durerii, ceasul a sunat ora douăsprezece noaptea în casele milleriţilor. 22 octombrie a trecut. Isus
  nu a venit” (C. Mervyn Maxwell, Mesaje către lume, p. 31).

  Bătaia de joc nu s-a lăsat aşteptată. Aşteptările a mii de persoane s-au făcut praf. 22 octombrie 1844 este astăzi cunoscută ca ziua Marii Dezamăgiri. Ce învăţăm noi de la acest eveniment fatidic? Unii au încetat complet să mai creadă în Dumnezeu, alţii continuau să stabilească alte date pentru revenirea lui Isus.

  Totuşi un mic grup care a continuat să studieze Biblia a înţeles că Daniel 8:14 nu se referea la revenirea lui Hristos pe pământ, ci la curăţirea sanctuarului ceresc. Acest grup a format, în 1863, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.

  Astăzi, adventiştii sunt în număr de peste douăzeci de milioane de credincioşi în întreaga lume. Organizaţia noastră are peste optzeci de mii de biserici stabilite în 216 ţări. Administrăm o reţea educativă care cuprinde peste şapte mii de ansambluri educative primare şi secundare şi 113 universităţi. În fiecare an, clinicile şi spitalele din sistemul nostru de sănătate primesc peste optsprezece milioane de pacienţi. Cine ar fi crezut pe 22 octombrie 1844 că de acolo va apărea o biserică ce va inunda lumea de lumina Evangheliei? Sunt încântat să fiu adventist, deoarece noi suntem oamenii care transformă eşecul în victorii durabile.

  #suntbucurossăfiuadventist #suntadventist

  Sunt fericit să fiu adventist de ziua a şaptea - 2017. Sunt încântat să fiu adventist, deoarece noi suntem oamenii care transformă eşecul în victorii durabile.
#suntbucurossăfiuadventist #suntadventist
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...