Articolul precedentŢanţari şi cămile
  Articolul următorSângele unui învingător

  Sunt fericit să fiu adventist de ziua a şaptea

  Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici; dar, dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. (Faptele 5:38,39)

  Când nu şi-a mai văzut tatăl acasă, micuţul o întreba pe mama sa: „Mama, când o să-l văd pe tata?” Doamna Fitch, cu un zâmbet pe buze, îi răspundea: „Peste puţine zile, când Isus Se va întoarce, tata se va trezi din somnul lui şi va fi pentru totdeauna cu noi.” Domnul Fitch a murit pe 14 octombrie 1844 şi aştepta ca Isus să se întoarcă pe 22 octombrie, în acelaşi an. Încă o săptămână şi copiii urmau să-şi îmbrăţişeze tatăl.

  Marţi, pe 22, familia Fitch s-a întâlnit cu alţi milleriţi. De la răsărit cântau, se rugau, lăudau pe Domnul. Dimineaţa a trecut, şi Isus nu a venit. După-amiaza a trecut, şi Isus tot nu a venit. „Umbrele nopţii se instalau pretutindeni, răcoarea cădea pe pământ. Orele nocturne treceau încet. În mijlocul durerii, ceasul a sunat ora douăsprezece noaptea în casele milleriţilor. 22 octombrie a trecut. Isus
  nu a venit” (C. Mervyn Maxwell, Mesaje către lume, p. 31).

  Bătaia de joc nu s-a lăsat aşteptată. Aşteptările a mii de persoane s-au făcut praf. 22 octombrie 1844 este astăzi cunoscută ca ziua Marii Dezamăgiri. Ce învăţăm noi de la acest eveniment fatidic? Unii au încetat complet să mai creadă în Dumnezeu, alţii continuau să stabilească alte date pentru revenirea lui Isus.

  Totuşi un mic grup care a continuat să studieze Biblia a înţeles că Daniel 8:14 nu se referea la revenirea lui Hristos pe pământ, ci la curăţirea sanctuarului ceresc. Acest grup a format, în 1863, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.

  Astăzi, adventiştii sunt în număr de peste douăzeci de milioane de credincioşi în întreaga lume. Organizaţia noastră are peste optzeci de mii de biserici stabilite în 216 ţări. Administrăm o reţea educativă care cuprinde peste şapte mii de ansambluri educative primare şi secundare şi 113 universităţi. În fiecare an, clinicile şi spitalele din sistemul nostru de sănătate primesc peste optsprezece milioane de pacienţi. Cine ar fi crezut pe 22 octombrie 1844 că de acolo va apărea o biserică ce va inunda lumea de lumina Evangheliei? Sunt încântat să fiu adventist, deoarece noi suntem oamenii care transformă eşecul în victorii durabile.

  #suntbucurossăfiuadventist #suntadventist

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...