Houdini şi supercuşca

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8,9)

Cine nu a auzit vorbindu-se de Houdini, faimosul lăcătuş şi magician care se fălea că poate să iasă din orice închisoare? Ei bine, un mic sat din Anglia se mândrea spunând că are o supercuşcă din care nimeni nu putea scăpa. Locuitorii din acest loc l-au invitat pe Houdini să vină şi să încerce să iasă din cuşcă, iar el a acceptat.

Magicianul a fost condus la cuşcă şi a fost închis aici pentru ca apoi să încerce să iasă. Prima sa acţiune a fost aceea de a scoate o curea în care el ascundea o tijă flexibilă pe care o folosea pentru a deschide lacătul, şi a început de îndată operaţiunea de scăpare. După ore de încercări nereuşite, marele Houdini s-a sprijinit de grilajul porţii, care s-a deschis şi aşa-zisul magician a căzut cât era de lung pe drumul de piatră îngheţat. Marele maestru al evadărilor nu şi-a dat seama că uşa nu a fost deloc încuiată; ea a fost tot timpul deschisă.

Probabil te amuzi citind această aventură neplăcută a lui Houdini. Dar astăzi aş vrea ca tu să te gândeşti la experienţa acestui magician, pentru că eu şi cu tine s-ar putea să fim pe punctul de a face exact acelaşi lucru. De câte ori ai încercat să „câştigi” mântuirea? Poate că tu, drag tânăr sau dragă tânără, ai „încercat” prin toate mijloacele să deschizi poarta coliviei care te împresoară şi precis acolo este rădăcina problemei tale. Tu faci exact ca Houdini, încercând să deschizi o uşă deja deschisă, o uşă pe care Hristos a deschis-o pentru tine prin intermediul harului Său. Este inutil să-ţi spun că nu putem niciodată deschide o poartă deja deschisă.

Astăzi vreau să te rog să încetezi cu tentativele de a scăpa din închisoarea păcatului prin propriile mijloace. Da, ai auzit bine. Nu mai încerca să scapi încrezându-te în propriile trucuri şi strategii. Supune-te! Eforturile tale sunt inutile pentru că grilajul din faţa ta a fost deja deschis de Isus. Tu nu poţi să-ţi câştigi „evadarea”. Isus a câştigat-o deja pentru tine. Ieşi, trăieşte o viaţă plină, bucură-te de libertatea oferită de Domnul.

#liberînIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video