Lovitură la ţintă

  Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului, şi îţi vor izbuti planurile. (Proverbele 16:3)

  Într-o zi, Charlie Brown, celebrul personaj de benzi desenate, era în spatele curţii sale, exersând tragerea la ţintă cu arcul şi cu săgeţile. El întindea arcul şi arunca la întâmplare. Apoi mergea acolo unde era căzută săgeata şi desena o ţintă în jurul acestui punct. A făcut astfel de o mulţime de ori. Văzând ceea ce face, Lucy, fetiţa de opt ani cinică şi întotdeauna cu un umor răutăcios, a cărei preocupare principală era aceea de a-i intimida pe ceilalţi copii, a spus:

  – Charlie, nu se poate să exersezi tragerea la ţintă în felul acesta. Trebuie ca prima dată să desenezi ţinta şi apoi să tragi cu săgeata.

  Cu rapiditatea unei săgeţi, Charlie a spus:

  – Ştiu, dar în felul acesta eu nu ratez niciodată!

  Lamentabil, multe persoane îşi conduc viaţa la modul în care Charlie o făcea cu săgeţile sale. Ei nu vizualizează niciodată o ţintă, astfel nu ratează niciodată ţinta, pentru că nu au niciuna.

  Care este obiectivul pe care îl ai în viaţa ta? De fapt, potrivit psihiatrului Viktor Frankl, a avea o ţintă concretă şi personală dă sens vieţii noastre. Frankl ne dezvăluie ce l-a ajutat să rămână în viaţă pe timpul şederii lui în oribilul lagăr de concentrare Auschwitz: „Mă vedeam pe scena unei mari săli de conferinţe, foarte bine luminată, plăcută şi caldă. În faţa mea era un auditoriu atent, aşezat pe scaune confortabile tapiţate. Ţineam o conferinţă despre psihologia lagărului de concentrare.” Incredibil, nu-i aşa? Omul era afundat în noroi, riscând să-şi piardă viaţa în orice moment, dar el nu privea la această tristă condiţie, el a ales să nu moară într-un lagăr de concentrare pentru că avea o ţintă, un scop în viaţa sa: să devină conferenţiar internaţional. Şi a şi devenit.

  Unde te vezi în viitor? Cum te vezi pe tine personal? Către ce punct se îndreaptă săgeţile tale?

  Cum spune Martin Luther King: „Dacă nu poţi să zbori, atunci aleargă. Dacă nu poţi alerga, atunci umblă. Dacă nu poţi umbla, atunci târăşte-te. Orice ai face, continuă să mergi înainte.” Înaintează spre scopul propus. Şi nu uita că „planurile omului harnic nu duc decât la belşug” (Proverbele 21:5).

  #atinge-ţiţintele #ţinteştesus

  Lovitură la ţintă - 2017. Cum spune Martin Luther King: „Dacă nu poţi să zbori, atunci aleargă. Dacă nu poţi alerga, atunci umblă. Dacă nu poţi umbla, atunci târăşte-te. Orice ai face, continuă să mergi înainte.” Înaintează spre scopul propus. Şi nu uita că „planurile omului harnic nu duc decât la belşug” (Proverbele 21:5).
#atinge-ţiţintele #ţinteştesus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...