Lovitură la ţintă

  Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului, şi îţi vor izbuti planurile. (Proverbele 16:3)

  Într-o zi, Charlie Brown, celebrul personaj de benzi desenate, era în spatele curţii sale, exersând tragerea la ţintă cu arcul şi cu săgeţile. El întindea arcul şi arunca la întâmplare. Apoi mergea acolo unde era căzută săgeata şi desena o ţintă în jurul acestui punct. A făcut astfel de o mulţime de ori. Văzând ceea ce face, Lucy, fetiţa de opt ani cinică şi întotdeauna cu un umor răutăcios, a cărei preocupare principală era aceea de a-i intimida pe ceilalţi copii, a spus:

  – Charlie, nu se poate să exersezi tragerea la ţintă în felul acesta. Trebuie ca prima dată să desenezi ţinta şi apoi să tragi cu săgeata.

  Cu rapiditatea unei săgeţi, Charlie a spus:

  – Ştiu, dar în felul acesta eu nu ratez niciodată!

  Lamentabil, multe persoane îşi conduc viaţa la modul în care Charlie o făcea cu săgeţile sale. Ei nu vizualizează niciodată o ţintă, astfel nu ratează niciodată ţinta, pentru că nu au niciuna.

  Care este obiectivul pe care îl ai în viaţa ta? De fapt, potrivit psihiatrului Viktor Frankl, a avea o ţintă concretă şi personală dă sens vieţii noastre. Frankl ne dezvăluie ce l-a ajutat să rămână în viaţă pe timpul şederii lui în oribilul lagăr de concentrare Auschwitz: „Mă vedeam pe scena unei mari săli de conferinţe, foarte bine luminată, plăcută şi caldă. În faţa mea era un auditoriu atent, aşezat pe scaune confortabile tapiţate. Ţineam o conferinţă despre psihologia lagărului de concentrare.” Incredibil, nu-i aşa? Omul era afundat în noroi, riscând să-şi piardă viaţa în orice moment, dar el nu privea la această tristă condiţie, el a ales să nu moară într-un lagăr de concentrare pentru că avea o ţintă, un scop în viaţa sa: să devină conferenţiar internaţional. Şi a şi devenit.

  Unde te vezi în viitor? Cum te vezi pe tine personal? Către ce punct se îndreaptă săgeţile tale?

  Cum spune Martin Luther King: „Dacă nu poţi să zbori, atunci aleargă. Dacă nu poţi alerga, atunci umblă. Dacă nu poţi umbla, atunci târăşte-te. Orice ai face, continuă să mergi înainte.” Înaintează spre scopul propus. Şi nu uita că „planurile omului harnic nu duc decât la belşug” (Proverbele 21:5).

  #atinge-ţiţintele #ţinteştesus

  Lovitură la ţintă - 2017. Cum spune Martin Luther King: „Dacă nu poţi să zbori, atunci aleargă. Dacă nu poţi alerga, atunci umblă. Dacă nu poţi umbla, atunci târăşte-te. Orice ai face, continuă să mergi înainte.” Înaintează spre scopul propus. Şi nu uita că „planurile omului harnic nu duc decât la belşug” (Proverbele 21:5).
#atinge-ţiţintele #ţinteştesus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...