M-a adoptat

  Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut […] ca să căpătăm înfierea. (Galateni 4:4,5)

  În ziua botezului meu, pe 28 martie 1992, predica din acea ocazie a fost ţinută de pastorul Robert S. Folkenberg, pe atunci preşedinte al Conferinţei Generale. În acea zi, pastorul Folkenberg a povestit o ilustraţie pe care încă mi-o aduc aminte foarte viu, chiar şi după mai bine de douăzeci de ani.

  Un grup de pompieri îşi dădeau toată silinţa pentru a stinge un incendiu ale cărui flăcări violente devorau o casă. Dintr-odată, de la o fereastră de la etajul al doilea a apărut un copil de cinci ani. Părinţii au murit în incendiu, iar scările care duceau la etaj erau distruse de foc. Copilul părea iremediabil condamnat la moarte. Totuşi, un trecător, văzând scena, a urcat la etajul al doilea de-a lungul unei ţevi metalice încălzită de flăcări, a intrat în cameră şi a salvat copilul.

  Un an mai târziu, oamenii se luptau într-un tribunal pentru adopţia băiatului. S-au prezentat diverşi candidaţi, expunând motivele pentru care meritau să fie părinţii adoptivi ai băiatului. Medici, profesori, avocaţi, infirmiere, toţi erau gata să-l primească, dar copilul refuza să meargă cu ei. În timpul dezbaterii, un bărbat a intrat în sală şi a spus:

  – Doamnă judecător, vreau să adopt acest copil. Nu sunt bogat, nu sunt de profesie, dar aş vrea să-l înfiez.

  Judecătoarea l-a privit şi i-a spus:

  – Dacă aţi venit până aici trebuie să aveţi şi un motiv bun să credeţi că meritaţi ca adopţia să vă fie acordată.

  Omul, cu lacrimi în ochi, s-a mulţumit doar să arate mâinile sale arse, apoi a adăugat:

  – Aici sunt dovezile iubirii mele pentru acest copil.

  Când l-a văzut, băiatul l-a recunoscut, l-a îmbrăţişat cu tandreţe şi a cerut să plece cu cel care şi-a sacrificat viaţa pentru a-l salva.

  Acum mai bine de două mii de ani, prin moartea Sa pe cruce, prin mâinile Sale străpunse pentru noi, Hristos a câştigat dreptul pentru a ne adopta ca şi copii ai Săi. Ne-a scăpat de focul veşnic.

  #suntcopilalluiDumnezeu #Dumnezeum-aînfiat

  M-a adoptat - 2017. Acum mai bine de două mii de ani, prin moartea Sa pe cruce, prin mâinile Sale străpunse pentru noi, Hristos a câştigat dreptul pentru a ne adopta ca şi copii ai Săi. Ne-a scăpat de focul veşnic.
#suntcopilalluiDumnezeu #Dumnezeum-aînfiat
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...