M-a adoptat

  Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut […] ca să căpătăm înfierea. (Galateni 4:4,5)

  În ziua botezului meu, pe 28 martie 1992, predica din acea ocazie a fost ţinută de pastorul Robert S. Folkenberg, pe atunci preşedinte al Conferinţei Generale. În acea zi, pastorul Folkenberg a povestit o ilustraţie pe care încă mi-o aduc aminte foarte viu, chiar şi după mai bine de douăzeci de ani.

  Un grup de pompieri îşi dădeau toată silinţa pentru a stinge un incendiu ale cărui flăcări violente devorau o casă. Dintr-odată, de la o fereastră de la etajul al doilea a apărut un copil de cinci ani. Părinţii au murit în incendiu, iar scările care duceau la etaj erau distruse de foc. Copilul părea iremediabil condamnat la moarte. Totuşi, un trecător, văzând scena, a urcat la etajul al doilea de-a lungul unei ţevi metalice încălzită de flăcări, a intrat în cameră şi a salvat copilul.

  Un an mai târziu, oamenii se luptau într-un tribunal pentru adopţia băiatului. S-au prezentat diverşi candidaţi, expunând motivele pentru care meritau să fie părinţii adoptivi ai băiatului. Medici, profesori, avocaţi, infirmiere, toţi erau gata să-l primească, dar copilul refuza să meargă cu ei. În timpul dezbaterii, un bărbat a intrat în sală şi a spus:

  – Doamnă judecător, vreau să adopt acest copil. Nu sunt bogat, nu sunt de profesie, dar aş vrea să-l înfiez.

  Judecătoarea l-a privit şi i-a spus:

  – Dacă aţi venit până aici trebuie să aveţi şi un motiv bun să credeţi că meritaţi ca adopţia să vă fie acordată.

  Omul, cu lacrimi în ochi, s-a mulţumit doar să arate mâinile sale arse, apoi a adăugat:

  – Aici sunt dovezile iubirii mele pentru acest copil.

  Când l-a văzut, băiatul l-a recunoscut, l-a îmbrăţişat cu tandreţe şi a cerut să plece cu cel care şi-a sacrificat viaţa pentru a-l salva.

  Acum mai bine de două mii de ani, prin moartea Sa pe cruce, prin mâinile Sale străpunse pentru noi, Hristos a câştigat dreptul pentru a ne adopta ca şi copii ai Săi. Ne-a scăpat de focul veşnic.

  #suntcopilalluiDumnezeu #Dumnezeum-aînfiat

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...