Articolul precedentLepra caracterului
  Articolul următorReducere naturala a durerii

  Grupul lui Aron

  Să nu te iei după mulţime ca să faci rău. (Exodul 23:2)

  Ai făcut şi tu vreodată ceva rău doar pentru a fi pe placul grupului? Dacă răspunzi afirmativ la întrebarea mea, fii binevenit în grupul lui Aaron. Aaron este exemplul perfect de persoană care ştie ce este bine, dar care sfârşeşte prin a face ceva rău, doar pentru a obţine aprobarea mulţimii. În Exodul 32 ni se povesteşte o astfel de experienţă. Îţi recomand să citeşti acest capitol din Biblie, pentru a vedea tabloul complet al acestei situaţii.

  „Poporul, văzând că Moise zăboveşte să coboare de pe munte, s-a strâns în jurul lui Aaron şi i-a zis: „Haide, fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră, căci Moise, omul acela care ne-a scos din ţara Egiptului, nu ştim ce s-a făcut!” (v. 1). În loc să respingă această propunere, Aaron le cere să-i aducă podoabele lor de aur. Când şi-au adus bijuteriile de aur, Aaron a primit aurul din mâinile lor, a bătut aurul cu dalta şi a făcut un viţel turnat. Apoi au spus: „Israele, iată dumnezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului!” (v. 4).

  Când Moise a coborât şi a văzut ce a făcut poporul, s-a aprins de mânie. I-a reproşat sever lui Aaron că a condus poporul să comită un aşa mare păcat, dar priviţi răspunsul lui Aaron: „Ei mi-au zis: «Fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră, căci Moise, omul acela care ne-a scos din ţara Egiptului, nu ştim ce s-a făcut!» Eu le-am zis: Cine are aur să-l scoată! Şi mi l-au dat; l-am aruncat în foc şi din el a ieşit viţelul acesta.”(v. 23, 24) Cât de cinic şi patetic a fost Aaron! El însuşi a făurit viţelul, iar acum declară că idolul a ieşit spontan din foc. Păcatul exercită o fascinaţie atât de mare în viaţa păcătosului, încât ne împinge să credem şi să justificăm lipsa noastră de credincioşie faţă de instrucţiunile divine.

  Ştii câte persoane au murit în acea zi din cauza acestei greşeli a lui Aaron? Trei mii. Dacă ar fi ştiut cum să rămână ferm, dacă nu ar fi cedat presiunii grupului, ar fi evitat acest măcel. Îi aduc aminte tot timpul fiului meu Hasel de acest text : „Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei!” (Proverbele 1 :10). Memorează acest verset. Îţi va fi foarte folositor pentru a distruge presiunea de grup.

  #fiatentlapresiuneadegrup #voinţăfermă

  Grupul lui Aron - 2017. Ştii câte persoane au murit în acea zi din cauza acestei greşeli a lui Aaron? Trei mii. Dacă ar fi ştiut cum să rămână ferm, dacă nu ar fi cedat presiunii grupului, ar fi evitat acest măcel. „Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei!” (Proverbele 1 :10). 
#fiatentlapresiuneadegrup #voinţăfermă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...