Articolul precedentReducere naturala a durerii
  Articolul următorBătălie cu aglomerarea

  Redactorul nostru

  Toţi greşim în multe feluri. (Iacov 3:2)

  În calitate de critic de opere, am rămas fascinat de imaginea folosită de Thomas Gataker pentru a descrie condiţia în care ne găsim. Potrivit acestui teolog puritan, fiinţa umană este precum o „carte irosită din cauza erorilor şi greşelilor multiple”. Într-o ocazie, unul dintre colegii mei făcea un comentariu despre o carte al cărei conţinut i se părea interesant, dar, apoi a făcut o declaraţie destul de şocantă: „Am început să o citesc, totuşi, nu am putut să profit într-adevăr de lectura mea din cauza calităţii precare a editării textului.”

  Ce legătură să aibă asta cu noi? Din nefericire, textul vieţii noastre a fost murdărit de cerneala neagră a păcatelor şi ofenselor noastre, pentru că „noi toţi greşim în multe feluri”. Există vreun redactor cu experienţă care să fie capabil să corecteze „multitudinea de greşeli” care s-au strecurat în redactarea existenţei noastre?

  Biblia declară că, predându-ne viaţa Domnului, noi sfârşim prin a ne transforma în „epistola lui Hristos” (2 Corinteni 3:3). Da! Această viaţă împodobită cu greşeli, Hristos o poate transforma într-o minunată scrisoare care acum poate fi citită de toţi. Pentru că atunci când acceptăm mântuirea prin credinţa în Isus, viaţa noastră începe să fie editată, corectată, ghidată de Dumnezeu. El Se va ocupa să modifice toate erorile comise.

  Vedem aceasta luându-l ca exemplu pe Petru. Evangheliile înregistrează o greşeală mare în viaţa apostolului. Îţi aduci aminte atitudinea lui? De trei ori consecutiv a negat că ar fi prietenul lui Hristos. De trei ori în aceeaşi noapte. Atunci a fost marcat de o nereuşită pe pagina vieţii lui. Şi ce a făcut Isus? A corectat viaţa ucenicului preaiubit, i-a acordat iertarea şi i-a încredinţat o misiune. Vorbind de experienţa lui Pavel, care iniţial a fost pusă în evidenţă prin laşitate, cartea Faptelor apostolilor declară: „Când au văzut îndrăzneala lui Petru[…], s-au mirat” (4:13).

  Dumnezeu a şters cuvântul „laşitate” din viaţa lui Petru şi a pus în locul lui „îndrăzneală”. Aceasta înseamnă că acolo unde Petru era slab, el a devenit puternic prin acţiunea corectoare a lui Hristos. Ai tu nevoie să schimbi anumite lucruri din viaţa ta? Despre ce este vorba? Care sunt slăbiciunile tale? Ce greşeli trebuie să corectezi? Hristos poate corecta tot ceea ce e defectuos în tine.

  #Hristosesteredactorulmeu

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...