Articolul precedentReducere naturala a durerii
  Articolul următorBătălie cu aglomerarea

  Redactorul nostru

  Toţi greşim în multe feluri. (Iacov 3:2)

  În calitate de critic de opere, am rămas fascinat de imaginea folosită de Thomas Gataker pentru a descrie condiţia în care ne găsim. Potrivit acestui teolog puritan, fiinţa umană este precum o „carte irosită din cauza erorilor şi greşelilor multiple”. Într-o ocazie, unul dintre colegii mei făcea un comentariu despre o carte al cărei conţinut i se părea interesant, dar, apoi a făcut o declaraţie destul de şocantă: „Am început să o citesc, totuşi, nu am putut să profit într-adevăr de lectura mea din cauza calităţii precare a editării textului.”

  Ce legătură să aibă asta cu noi? Din nefericire, textul vieţii noastre a fost murdărit de cerneala neagră a păcatelor şi ofenselor noastre, pentru că „noi toţi greşim în multe feluri”. Există vreun redactor cu experienţă care să fie capabil să corecteze „multitudinea de greşeli” care s-au strecurat în redactarea existenţei noastre?

  Biblia declară că, predându-ne viaţa Domnului, noi sfârşim prin a ne transforma în „epistola lui Hristos” (2 Corinteni 3:3). Da! Această viaţă împodobită cu greşeli, Hristos o poate transforma într-o minunată scrisoare care acum poate fi citită de toţi. Pentru că atunci când acceptăm mântuirea prin credinţa în Isus, viaţa noastră începe să fie editată, corectată, ghidată de Dumnezeu. El Se va ocupa să modifice toate erorile comise.

  Vedem aceasta luându-l ca exemplu pe Petru. Evangheliile înregistrează o greşeală mare în viaţa apostolului. Îţi aduci aminte atitudinea lui? De trei ori consecutiv a negat că ar fi prietenul lui Hristos. De trei ori în aceeaşi noapte. Atunci a fost marcat de o nereuşită pe pagina vieţii lui. Şi ce a făcut Isus? A corectat viaţa ucenicului preaiubit, i-a acordat iertarea şi i-a încredinţat o misiune. Vorbind de experienţa lui Pavel, care iniţial a fost pusă în evidenţă prin laşitate, cartea Faptelor apostolilor declară: „Când au văzut îndrăzneala lui Petru[…], s-au mirat” (4:13).

  Dumnezeu a şters cuvântul „laşitate” din viaţa lui Petru şi a pus în locul lui „îndrăzneală”. Aceasta înseamnă că acolo unde Petru era slab, el a devenit puternic prin acţiunea corectoare a lui Hristos. Ai tu nevoie să schimbi anumite lucruri din viaţa ta? Despre ce este vorba? Care sunt slăbiciunile tale? Ce greşeli trebuie să corectezi? Hristos poate corecta tot ceea ce e defectuos în tine.

  #Hristosesteredactorulmeu

  Redactorul nostru - 2017. Ai tu nevoie să schimbi anumite lucruri din viaţa ta? Despre ce este vorba? Care sunt slăbiciunile tale? Ce greşeli trebuie să corectezi? Hristos poate corecta tot ceea ce e defectuos în tine.
#Hristosesteredactorulmeu
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...