Redactorul nostru

Toţi greşim în multe feluri. (Iacov 3:2)

În calitate de critic de opere, am rămas fascinat de imaginea folosită de Thomas Gataker pentru a descrie condiţia în care ne găsim. Potrivit acestui teolog puritan, fiinţa umană este precum o „carte irosită din cauza erorilor şi greşelilor multiple”. Într-o ocazie, unul dintre colegii mei făcea un comentariu despre o carte al cărei conţinut i se părea interesant, dar, apoi a făcut o declaraţie destul de şocantă: „Am început să o citesc, totuşi, nu am putut să profit într-adevăr de lectura mea din cauza calităţii precare a editării textului.”

Ce legătură să aibă asta cu noi? Din nefericire, textul vieţii noastre a fost murdărit de cerneala neagră a păcatelor şi ofenselor noastre, pentru că „noi toţi greşim în multe feluri”. Există vreun redactor cu experienţă care să fie capabil să corecteze „multitudinea de greşeli” care s-au strecurat în redactarea existenţei noastre?

Biblia declară că, predându-ne viaţa Domnului, noi sfârşim prin a ne transforma în „epistola lui Hristos” (2 Corinteni 3:3). Da! Această viaţă împodobită cu greşeli, Hristos o poate transforma într-o minunată scrisoare care acum poate fi citită de toţi. Pentru că atunci când acceptăm mântuirea prin credinţa în Isus, viaţa noastră începe să fie editată, corectată, ghidată de Dumnezeu. El Se va ocupa să modifice toate erorile comise.

Vedem aceasta luându-l ca exemplu pe Petru. Evangheliile înregistrează o greşeală mare în viaţa apostolului. Îţi aduci aminte atitudinea lui? De trei ori consecutiv a negat că ar fi prietenul lui Hristos. De trei ori în aceeaşi noapte. Atunci a fost marcat de o nereuşită pe pagina vieţii lui. Şi ce a făcut Isus? A corectat viaţa ucenicului preaiubit, i-a acordat iertarea şi i-a încredinţat o misiune. Vorbind de experienţa lui Pavel, care iniţial a fost pusă în evidenţă prin laşitate, cartea Faptelor apostolilor declară: „Când au văzut îndrăzneala lui Petru[…], s-au mirat” (4:13).

Dumnezeu a şters cuvântul „laşitate” din viaţa lui Petru şi a pus în locul lui „îndrăzneală”. Aceasta înseamnă că acolo unde Petru era slab, el a devenit puternic prin acţiunea corectoare a lui Hristos. Ai tu nevoie să schimbi anumite lucruri din viaţa ta? Despre ce este vorba? Care sunt slăbiciunile tale? Ce greşeli trebuie să corectezi? Hristos poate corecta tot ceea ce e defectuos în tine.

#Hristosesteredactorulmeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor