Începuturile mici

  Isus le-a pus înainte o altă pildă şi le-a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un grăunte de muştar, pe care l-a luat un om şi l-a semănat în ţarina sa.” (Matei 13:31)

  Într-o meditaţie anterioară ţi-am vorbit despre Jeff Bezos. Dacă nu-ţi mai aduci aminte de acest nume, vreau să-ţi spun că este foarte posibil să fi folosit serviciile companiei sale, Amazon. La început, Amazon vindea doar cărţi, apoi CD-uri şi DVD-uri, produse electronice, jucării, haine, mobilă…

  Aceasta îţi poate părea o creştere surprinzătoare, dar nu era decât începutul. În 2007, Amazon a lansat unitatea sa de citire pentru cărţi electronice, Kindle; în 2011, compania a creat propria sa tabletă, Kindle Fire; în 2014, un stick şi o miniconsolă, Amazon Fire TV; mai târziu, în 2014, primul telefon inteligent, Fire Phone. Dar la începutul anului 2014 am auzit ştirea care m-a motivat să‑ţi vorbesc din nou de Jeff. Astăzi, Amazon oferă în anumite locaţii, servicii de livrare într-o oră. Aceasta înseamnă că în timp ce eşti la lucru sau la masă, poţi să faci o comandă care să ajungă la tine în câteva minute; distribuitorul bate la uşă şi-ţi înmânează pachetul. Pur şi simplu incredibil.

  Datorită creşterii Companiei Amazon, în 1999, Jeff Bezos a fost declarat personajul anului de către revista Times. În 2014, veniturile companiei atingeau aproape nouăzeci de miliarde de dolari. Ştii cum a înfiinţat Jeff această companie care acum este multimiliardară? Într-un garaj, împreună cu soţia lui, Mackenzie şi cu trei calculatoare.

  Dacă cineva ştie ce înseamnă să lucrezi la cel mai de jos nivel, atunci acela este Jeff Bezos. Când mă gândesc la compania lui, la începuturile slabe şi la cum mi-a devenit ea indispensabilă, îmi aduc aminte de parabola seminţei de muştar, în care dintr-o mică sămânţă creşte un arbore care aduce multiple beneficii. Isus spune în Marcu 4:27 despre creşterea plantei care este aproape imperceptibilă, dar care la sfârşit aduce multe roade.

  Care este proiectul tău de viaţă? Îl vezi departe şi imposibil? Adu-ţi aminte că Jeff a început cu trei calculatoare; Iosif a trecut de la statutul de sclav la cel de ministru al Egiptului, Isus a început cu doisprezece apostoli, iar astăzi sute de milioane de oameni Îl urmează. Nu te descuraja, nu abandona lupta, perseverează lucrând la afacerea ta, iar cu ajutorul lui Dumnezeu vei triumfa. Prin puterea Domnului vei avea propriul „Amazon”.

  #începuturimici

  Începuturile mici - 2017. Adu-ţi aminte că Jeff a început cu trei calculatoare; Iosif a trecut de la statutul de sclav la cel de ministru al Egiptului, Isus a început cu doisprezece apostoli, iar astăzi sute de milioane de oameni Îl urmează. Nu te descuraja, nu abandona lupta!
#începuturimici
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...