Începuturile mici

Isus le-a pus înainte o altă pildă şi le-a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un grăunte de muştar, pe care l-a luat un om şi l-a semănat în ţarina sa.” (Matei 13:31)

Într-o meditaţie anterioară ţi-am vorbit despre Jeff Bezos. Dacă nu-ţi mai aduci aminte de acest nume, vreau să-ţi spun că este foarte posibil să fi folosit serviciile companiei sale, Amazon. La început, Amazon vindea doar cărţi, apoi CD-uri şi DVD-uri, produse electronice, jucării, haine, mobilă…

Aceasta îţi poate părea o creştere surprinzătoare, dar nu era decât începutul. În 2007, Amazon a lansat unitatea sa de citire pentru cărţi electronice, Kindle; în 2011, compania a creat propria sa tabletă, Kindle Fire; în 2014, un stick şi o miniconsolă, Amazon Fire TV; mai târziu, în 2014, primul telefon inteligent, Fire Phone. Dar la începutul anului 2014 am auzit ştirea care m-a motivat să‑ţi vorbesc din nou de Jeff. Astăzi, Amazon oferă în anumite locaţii, servicii de livrare într-o oră. Aceasta înseamnă că în timp ce eşti la lucru sau la masă, poţi să faci o comandă care să ajungă la tine în câteva minute; distribuitorul bate la uşă şi-ţi înmânează pachetul. Pur şi simplu incredibil.

Datorită creşterii Companiei Amazon, în 1999, Jeff Bezos a fost declarat personajul anului de către revista Times. În 2014, veniturile companiei atingeau aproape nouăzeci de miliarde de dolari. Ştii cum a înfiinţat Jeff această companie care acum este multimiliardară? Într-un garaj, împreună cu soţia lui, Mackenzie şi cu trei calculatoare.

Dacă cineva ştie ce înseamnă să lucrezi la cel mai de jos nivel, atunci acela este Jeff Bezos. Când mă gândesc la compania lui, la începuturile slabe şi la cum mi-a devenit ea indispensabilă, îmi aduc aminte de parabola seminţei de muştar, în care dintr-o mică sămânţă creşte un arbore care aduce multiple beneficii. Isus spune în Marcu 4:27 despre creşterea plantei care este aproape imperceptibilă, dar care la sfârşit aduce multe roade.

Care este proiectul tău de viaţă? Îl vezi departe şi imposibil? Adu-ţi aminte că Jeff a început cu trei calculatoare; Iosif a trecut de la statutul de sclav la cel de ministru al Egiptului, Isus a început cu doisprezece apostoli, iar astăzi sute de milioane de oameni Îl urmează. Nu te descuraja, nu abandona lupta, perseverează lucrând la afacerea ta, iar cu ajutorul lui Dumnezeu vei triumfa. Prin puterea Domnului vei avea propriul „Amazon”.

#începuturimici

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video