Începuturile mici

  Isus le-a pus înainte o altă pildă şi le-a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un grăunte de muştar, pe care l-a luat un om şi l-a semănat în ţarina sa.” (Matei 13:31)

  Într-o meditaţie anterioară ţi-am vorbit despre Jeff Bezos. Dacă nu-ţi mai aduci aminte de acest nume, vreau să-ţi spun că este foarte posibil să fi folosit serviciile companiei sale, Amazon. La început, Amazon vindea doar cărţi, apoi CD-uri şi DVD-uri, produse electronice, jucării, haine, mobilă…

  Aceasta îţi poate părea o creştere surprinzătoare, dar nu era decât începutul. În 2007, Amazon a lansat unitatea sa de citire pentru cărţi electronice, Kindle; în 2011, compania a creat propria sa tabletă, Kindle Fire; în 2014, un stick şi o miniconsolă, Amazon Fire TV; mai târziu, în 2014, primul telefon inteligent, Fire Phone. Dar la începutul anului 2014 am auzit ştirea care m-a motivat să‑ţi vorbesc din nou de Jeff. Astăzi, Amazon oferă în anumite locaţii, servicii de livrare într-o oră. Aceasta înseamnă că în timp ce eşti la lucru sau la masă, poţi să faci o comandă care să ajungă la tine în câteva minute; distribuitorul bate la uşă şi-ţi înmânează pachetul. Pur şi simplu incredibil.

  Datorită creşterii Companiei Amazon, în 1999, Jeff Bezos a fost declarat personajul anului de către revista Times. În 2014, veniturile companiei atingeau aproape nouăzeci de miliarde de dolari. Ştii cum a înfiinţat Jeff această companie care acum este multimiliardară? Într-un garaj, împreună cu soţia lui, Mackenzie şi cu trei calculatoare.

  Dacă cineva ştie ce înseamnă să lucrezi la cel mai de jos nivel, atunci acela este Jeff Bezos. Când mă gândesc la compania lui, la începuturile slabe şi la cum mi-a devenit ea indispensabilă, îmi aduc aminte de parabola seminţei de muştar, în care dintr-o mică sămânţă creşte un arbore care aduce multiple beneficii. Isus spune în Marcu 4:27 despre creşterea plantei care este aproape imperceptibilă, dar care la sfârşit aduce multe roade.

  Care este proiectul tău de viaţă? Îl vezi departe şi imposibil? Adu-ţi aminte că Jeff a început cu trei calculatoare; Iosif a trecut de la statutul de sclav la cel de ministru al Egiptului, Isus a început cu doisprezece apostoli, iar astăzi sute de milioane de oameni Îl urmează. Nu te descuraja, nu abandona lupta, perseverează lucrând la afacerea ta, iar cu ajutorul lui Dumnezeu vei triumfa. Prin puterea Domnului vei avea propriul „Amazon”.

  #începuturimici

  Începuturile mici - 2017. Adu-ţi aminte că Jeff a început cu trei calculatoare; Iosif a trecut de la statutul de sclav la cel de ministru al Egiptului, Isus a început cu doisprezece apostoli, iar astăzi sute de milioane de oameni Îl urmează. Nu te descuraja, nu abandona lupta!
#începuturimici
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...