Tânărul care dorea să fie predicator (I)

  Cum are să m-asculte Faraon pe mine, care n-am o vorbire uşoară? (Exodul 6:12)

  Citind în Review cu multă atenţie, sufletul i-a fost cuprins de o bucurie extraordinară când ochii i-au căzut pe scurtul, dar uimitorul anunţ: „Avem nevoie de un voluntar pentru a servi ca şef de cort la întâlnirea de tabără din Texas. Cei interesaţi sunt rugaţi să scrie pastorului R. M. Kilgore.” Încă citind anunţul, o mulţime de întrebări îi asaltau sufletul: Să fie asta cumva şansa mea de a-L sluji pe Domnul în lucrarea Sa? E oare potrivit să renunţ la lucrul meu şi să mă implic ca voluntar într-un loc nou? Se merită să-l contactez pe Kilgore? De fapt, acest tânăr nu a uitat ziua în care a cerut să lucreze ca pastor în Iowa, dar comitetul Federaţiei l-a respins din cauza dificultăţilor evidente de a se exprima corect. Problema sa era atât de evidentă, încât pentru prima dată când a ţinut o predică în public, nu a putut să vorbească nici măcar cincisprezece minute.

  Totuşi, asigurat că Dumnezeu Se va ocupa nu numai de îndoielile sale, dar şi de nevoile sale, s-a decis să ia legătura cu pastorul Kilgore. Şi mai surprinzător este că nu a făcut-o printr-o scrisoare. A făcut ceva care a demonstrat hotărârea şi fermitatea care l-au caracterizat pe tot parcursul misiunii sale: s-a ridicat, a cumpărat un bilet de avion şi a început călătoria pentru a-l întâlni personal pe fratele Kilgore.

  La întrevederea cu Kilgore, cu o mare sinceritate, i-a spus: „Pastore, după cum probabil aţi remarcat, eu am dificultăţi de vorbire. Totuşi eu sunt convins că Domnul vrea să mă angajez în lucrarea Sa şi sunt dispus să fac orice.” Răspunsul lui Kilgore i-a confirmat tânărului că de fapt avea chemare pentru a fi lucrător. „Nu este loc mai bun pentru a învăţa să lucrezi decât într-o adunare de tabără”, apoi a adăugat: „Vei avea acolo ocazii bune să predici.” Acest tânăr avea aceleaşi limitări ca şi Moise: era bâlbâit. În ciuda acestui lucru, de pe buzele lui Moise au ieşit mai multe discursuri care au avut o influenţă extraordinară asupra viitorul omenirii. Dumnezeu poate lua o slăbiciune şi o poate transforma într-un punct forte. Indiferent de limitele capacităţilor tale, cu siguranţă Dumnezeu îţi va da întotdeauna ocazia de a fi util în lucrarea Sa. Nu te lăsa descurajat.

  #Dumnezeulposibilităţilor

  Tânărul care dorea să fie predicator (I) - 2017. Dumnezeu poate lua o slăbiciune şi o poate transforma într-un punct forte. Indiferent de limitele capacităţilor tale, cu siguranţă Dumnezeu îţi va da întotdeauna ocazia de a fi util în lucrarea Sa. Nu te lăsa descurajat.
#Dumnezeulposibilităţilor
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...