Tânărul care dorea să fie predicator (I)

  Cum are să m-asculte Faraon pe mine, care n-am o vorbire uşoară? (Exodul 6:12)

  Citind în Review cu multă atenţie, sufletul i-a fost cuprins de o bucurie extraordinară când ochii i-au căzut pe scurtul, dar uimitorul anunţ: „Avem nevoie de un voluntar pentru a servi ca şef de cort la întâlnirea de tabără din Texas. Cei interesaţi sunt rugaţi să scrie pastorului R. M. Kilgore.” Încă citind anunţul, o mulţime de întrebări îi asaltau sufletul: Să fie asta cumva şansa mea de a-L sluji pe Domnul în lucrarea Sa? E oare potrivit să renunţ la lucrul meu şi să mă implic ca voluntar într-un loc nou? Se merită să-l contactez pe Kilgore? De fapt, acest tânăr nu a uitat ziua în care a cerut să lucreze ca pastor în Iowa, dar comitetul Federaţiei l-a respins din cauza dificultăţilor evidente de a se exprima corect. Problema sa era atât de evidentă, încât pentru prima dată când a ţinut o predică în public, nu a putut să vorbească nici măcar cincisprezece minute.

  Totuşi, asigurat că Dumnezeu Se va ocupa nu numai de îndoielile sale, dar şi de nevoile sale, s-a decis să ia legătura cu pastorul Kilgore. Şi mai surprinzător este că nu a făcut-o printr-o scrisoare. A făcut ceva care a demonstrat hotărârea şi fermitatea care l-au caracterizat pe tot parcursul misiunii sale: s-a ridicat, a cumpărat un bilet de avion şi a început călătoria pentru a-l întâlni personal pe fratele Kilgore.

  La întrevederea cu Kilgore, cu o mare sinceritate, i-a spus: „Pastore, după cum probabil aţi remarcat, eu am dificultăţi de vorbire. Totuşi eu sunt convins că Domnul vrea să mă angajez în lucrarea Sa şi sunt dispus să fac orice.” Răspunsul lui Kilgore i-a confirmat tânărului că de fapt avea chemare pentru a fi lucrător. „Nu este loc mai bun pentru a învăţa să lucrezi decât într-o adunare de tabără”, apoi a adăugat: „Vei avea acolo ocazii bune să predici.” Acest tânăr avea aceleaşi limitări ca şi Moise: era bâlbâit. În ciuda acestui lucru, de pe buzele lui Moise au ieşit mai multe discursuri care au avut o influenţă extraordinară asupra viitorul omenirii. Dumnezeu poate lua o slăbiciune şi o poate transforma într-un punct forte. Indiferent de limitele capacităţilor tale, cu siguranţă Dumnezeu îţi va da întotdeauna ocazia de a fi util în lucrarea Sa. Nu te lăsa descurajat.

  #Dumnezeulposibilităţilor

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...