Tânărul care dorea să fie predicator (I)

  Cum are să m-asculte Faraon pe mine, care n-am o vorbire uşoară? (Exodul 6:12)

  Citind în Review cu multă atenţie, sufletul i-a fost cuprins de o bucurie extraordinară când ochii i-au căzut pe scurtul, dar uimitorul anunţ: „Avem nevoie de un voluntar pentru a servi ca şef de cort la întâlnirea de tabără din Texas. Cei interesaţi sunt rugaţi să scrie pastorului R. M. Kilgore.” Încă citind anunţul, o mulţime de întrebări îi asaltau sufletul: Să fie asta cumva şansa mea de a-L sluji pe Domnul în lucrarea Sa? E oare potrivit să renunţ la lucrul meu şi să mă implic ca voluntar într-un loc nou? Se merită să-l contactez pe Kilgore? De fapt, acest tânăr nu a uitat ziua în care a cerut să lucreze ca pastor în Iowa, dar comitetul Federaţiei l-a respins din cauza dificultăţilor evidente de a se exprima corect. Problema sa era atât de evidentă, încât pentru prima dată când a ţinut o predică în public, nu a putut să vorbească nici măcar cincisprezece minute.

  Totuşi, asigurat că Dumnezeu Se va ocupa nu numai de îndoielile sale, dar şi de nevoile sale, s-a decis să ia legătura cu pastorul Kilgore. Şi mai surprinzător este că nu a făcut-o printr-o scrisoare. A făcut ceva care a demonstrat hotărârea şi fermitatea care l-au caracterizat pe tot parcursul misiunii sale: s-a ridicat, a cumpărat un bilet de avion şi a început călătoria pentru a-l întâlni personal pe fratele Kilgore.

  La întrevederea cu Kilgore, cu o mare sinceritate, i-a spus: „Pastore, după cum probabil aţi remarcat, eu am dificultăţi de vorbire. Totuşi eu sunt convins că Domnul vrea să mă angajez în lucrarea Sa şi sunt dispus să fac orice.” Răspunsul lui Kilgore i-a confirmat tânărului că de fapt avea chemare pentru a fi lucrător. „Nu este loc mai bun pentru a învăţa să lucrezi decât într-o adunare de tabără”, apoi a adăugat: „Vei avea acolo ocazii bune să predici.” Acest tânăr avea aceleaşi limitări ca şi Moise: era bâlbâit. În ciuda acestui lucru, de pe buzele lui Moise au ieşit mai multe discursuri care au avut o influenţă extraordinară asupra viitorul omenirii. Dumnezeu poate lua o slăbiciune şi o poate transforma într-un punct forte. Indiferent de limitele capacităţilor tale, cu siguranţă Dumnezeu îţi va da întotdeauna ocazia de a fi util în lucrarea Sa. Nu te lăsa descurajat.

  #Dumnezeulposibilităţilor

  Tânărul care dorea să fie predicator (I) - 2017. Dumnezeu poate lua o slăbiciune şi o poate transforma într-un punct forte. Indiferent de limitele capacităţilor tale, cu siguranţă Dumnezeu îţi va da întotdeauna ocazia de a fi util în lucrarea Sa. Nu te lăsa descurajat.
#Dumnezeulposibilităţilor
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...