Tânărul care dorea să fie predicator (II)

  Ah, Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil. (Ieremia 1:6)

  Poate te întrebi cine a fost tânărul despre care am vorbit ieri, nu-i aşa? Să mai vorbim un pic despre el şi vei vedea. Pe 11 iulie 1878, Kilgore a publicat următorul raport în revista oficială a bisericii: „Fratele A. W. Jenson a fost mult timp şeful nostru de corturi. El este acum înlocuit de fratele A. G. Daniells din Iowa, care s-a angajat voluntar să lucreze cu noi.”

  Şef de corturi în ciuda recunoscutei sale incapacităţi de a vorbi în public. Aşa a debutat cariera unuia dintre cei mai mari şi mai talentaţi lideri pe care Biserica Adventistă i-a cunoscut şi care a avut responsabilitatea de a conduce biserica în mijlocul celor mai mari provocări teologice şi administrative din toată istoria sa, preşedintele bisericii mondiale, care a exercitat o influenţă majoră în dezvoltarea adventismului: Arthur G. Daniells.

  Daniells era un lucrător înzestrat cu o mare perseverenţă. Ca şi alte personaje influente din epoca sa, Lincoln, Miller sau Twain, el nu a avut o educaţie academică formală, dar acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă un cititor avid, gata să „devoreze toate cărţile ce-i cădeau în mână”. Datorită unei atenţii remarcabile şi a exerciţiilor, a ajuns să depăşească în mare parte problemele de vorbire.

  Iată un exemplu: în 13 noiembrie 1886 a ajuns în Noua Zeelandă. Pe parcursul primei sale campanii misionare, peste optzeci de persoane au acceptat Evanghelia. În trei ani a organizat un grup de două sute cincizeci de membri. În octombrie 1888, Daniells a mers să trăiască în Napier, unde pentru trei luni a ţinut o evanghelizare, predicând în fiecare seară. În urma acestui efort misionar, Duhul Sfânt a adăugat bisericii douăzeci şi opt de suflete preţioase. Către sfârşitul anului 1889, erau în acest grup şaptezeci şi cinci de păzitori ai Sabatului. Cel care cândva a fost un bâlbâit a realizat, cu ajutorul Duhului Sfânt care a acţionat asupra lui şi prin intermediul lui, o mare lucrare de evanghelizare.

  Experienţa lui Daniells îmi aduce aminte de cuvintele pe care Domnul i le-a spus lui Ieremia când l-a chemat să fie profet: „Nu zice: «Sunt un copil», căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap” (Ieremia 1:7-8).

  #Dumnezeumăînsoţeşte #perseverenţă

  Tânărul care dorea să fie predicator (II) - 2017. Domnul i-a spus lui Ieremia când l-a chemat să fie profet: „Nu zice: «Sunt un copil», căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap” (Ieremia 1:7-8).
#Dumnezeumăînsoţeşte #perseverenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...