Tânărul care dorea să fie predicator (II)

  Ah, Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil. (Ieremia 1:6)

  Poate te întrebi cine a fost tânărul despre care am vorbit ieri, nu-i aşa? Să mai vorbim un pic despre el şi vei vedea. Pe 11 iulie 1878, Kilgore a publicat următorul raport în revista oficială a bisericii: „Fratele A. W. Jenson a fost mult timp şeful nostru de corturi. El este acum înlocuit de fratele A. G. Daniells din Iowa, care s-a angajat voluntar să lucreze cu noi.”

  Şef de corturi în ciuda recunoscutei sale incapacităţi de a vorbi în public. Aşa a debutat cariera unuia dintre cei mai mari şi mai talentaţi lideri pe care Biserica Adventistă i-a cunoscut şi care a avut responsabilitatea de a conduce biserica în mijlocul celor mai mari provocări teologice şi administrative din toată istoria sa, preşedintele bisericii mondiale, care a exercitat o influenţă majoră în dezvoltarea adventismului: Arthur G. Daniells.

  Daniells era un lucrător înzestrat cu o mare perseverenţă. Ca şi alte personaje influente din epoca sa, Lincoln, Miller sau Twain, el nu a avut o educaţie academică formală, dar acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă un cititor avid, gata să „devoreze toate cărţile ce-i cădeau în mână”. Datorită unei atenţii remarcabile şi a exerciţiilor, a ajuns să depăşească în mare parte problemele de vorbire.

  Iată un exemplu: în 13 noiembrie 1886 a ajuns în Noua Zeelandă. Pe parcursul primei sale campanii misionare, peste optzeci de persoane au acceptat Evanghelia. În trei ani a organizat un grup de două sute cincizeci de membri. În octombrie 1888, Daniells a mers să trăiască în Napier, unde pentru trei luni a ţinut o evanghelizare, predicând în fiecare seară. În urma acestui efort misionar, Duhul Sfânt a adăugat bisericii douăzeci şi opt de suflete preţioase. Către sfârşitul anului 1889, erau în acest grup şaptezeci şi cinci de păzitori ai Sabatului. Cel care cândva a fost un bâlbâit a realizat, cu ajutorul Duhului Sfânt care a acţionat asupra lui şi prin intermediul lui, o mare lucrare de evanghelizare.

  Experienţa lui Daniells îmi aduce aminte de cuvintele pe care Domnul i le-a spus lui Ieremia când l-a chemat să fie profet: „Nu zice: «Sunt un copil», căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap” (Ieremia 1:7-8).

  #Dumnezeumăînsoţeşte #perseverenţă

  Tânărul care dorea să fie predicator (II) - 2017. Domnul i-a spus lui Ieremia când l-a chemat să fie profet: „Nu zice: «Sunt un copil», căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap” (Ieremia 1:7-8).
#Dumnezeumăînsoţeşte #perseverenţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...