Vorbind faţă în faţă cu Dumnezeu

  Domnul vorbea cu Moise faţă în faţă, cum vorbeşte un om cu prietenul lui. (Exodul 33:11)

  Cum se schimbă lumea! Acum doar două sute de ani, cel mai bun mod de comunicare cu cineva era prin scrisori, care uneori ajungeau la destinaţie în trei luni, într-o ţară sau alta. Apoi a fost inventat telefonul, care a făcut posibilă comunicarea imediată. Astăzi, apelul telefonic a evoluat şi include şi apelul video.

  Primul serviciu de videoconferinţă vândut a provenit de la PictureTel Corp, în 1984, dar în anii ’90 a fost posibil să se facă apeluri video doar de pe calculatoare de birou sau personale. Astăzi, în plin secol XXI, mulţumită aplicaţiilor Skype sau Facetime, noi putem vedea persoana cu care comunicăm doar cu o conexiune la internet. Aceasta facilitează comunicarea şi o face mai personală, pentru că până la urmă, nu e acelaşi lucru doar să auzi pe cineva când poţi să-l vezi şi să-l auzi în acelaşi timp.

  În orice caz, oricare ar fi progresele tehnologiei şi indiferent de următoarea etapă a conversaţiei prin hologramă, pe care mi-aş dori să o experimentez, nimic nu valorează mai mult ca o conversaţie faţă în faţă.

  Chiar înainte de inventarea Facetime-ului sau a Skype-ului, cineva a participat deja la o video conferinţă, şi nu cu oricine. Când mă gândesc la conversaţia faţă în faţă, nu pot să nu mă gândesc la experienţa lui Moise. El a vorbit cu Dumnezeu ca şi „cu un prieten”. Ce privilegiu extraordinar! Înainte să te grăbeşti să concluzionezi că acesta a fost un privilegiu exclusiv al lui Moise, permite-mi să-ţi spun că Iacov L-a văzut pe Dumnezeu faţă în faţă (Geneza 32:30) şi tot poporul lui Israel a avut acest privilegiu (Deuteronomul 5:4), dar asta nu e tot.

  Dumnezeu a promis că în veşnicie, când marele conflict va fi încheiat, noi Îl vom vedea faţă în faţă, numele Său va fi pe frunţile noastre, El va fi Dumnezeul nostru şi noi vom fi poporul Lui (Apocalipsa 22:4).

  O altă veste bună este că noi nu trebuie să aşteptăm veşnicia pentru a vorbi cu Dumnezeu într-un mod intim şi apropiat. Chiar astăzi poţi să o faci prin intermediul rugăciunii şi chiar dacă nu poţi să-L vezi faţă în faţă, tu poţi deja să ai asigurarea că El este cu tine, pentru că rugăciunea ne ridică până la Dumnezeu.

  Te-ai rugat deja pentru a începe această călătorie?

  #aconversacuDumnezeu #rugăciunea

  Vorbind faţă în faţă cu Dumnezeu - 2017. Nu trebuie să aşteptăm veşnicia pentru a vorbi cu Dumnezeu într-un mod intim şi apropiat. Chiar astăzi poţi să o faci prin intermediul rugăciunii şi chiar dacă nu poţi să-L vezi faţă în faţă, tu poţi deja să ai asigurarea că El este cu tine, pentru că rugăciunea ne ridică până la Dumnezeu.
#aconversacuDumnezeu #rugăciunea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...