Vorbind faţă în faţă cu Dumnezeu

  Domnul vorbea cu Moise faţă în faţă, cum vorbeşte un om cu prietenul lui. (Exodul 33:11)

  Cum se schimbă lumea! Acum doar două sute de ani, cel mai bun mod de comunicare cu cineva era prin scrisori, care uneori ajungeau la destinaţie în trei luni, într-o ţară sau alta. Apoi a fost inventat telefonul, care a făcut posibilă comunicarea imediată. Astăzi, apelul telefonic a evoluat şi include şi apelul video.

  Primul serviciu de videoconferinţă vândut a provenit de la PictureTel Corp, în 1984, dar în anii ’90 a fost posibil să se facă apeluri video doar de pe calculatoare de birou sau personale. Astăzi, în plin secol XXI, mulţumită aplicaţiilor Skype sau Facetime, noi putem vedea persoana cu care comunicăm doar cu o conexiune la internet. Aceasta facilitează comunicarea şi o face mai personală, pentru că până la urmă, nu e acelaşi lucru doar să auzi pe cineva când poţi să-l vezi şi să-l auzi în acelaşi timp.

  În orice caz, oricare ar fi progresele tehnologiei şi indiferent de următoarea etapă a conversaţiei prin hologramă, pe care mi-aş dori să o experimentez, nimic nu valorează mai mult ca o conversaţie faţă în faţă.

  Chiar înainte de inventarea Facetime-ului sau a Skype-ului, cineva a participat deja la o video conferinţă, şi nu cu oricine. Când mă gândesc la conversaţia faţă în faţă, nu pot să nu mă gândesc la experienţa lui Moise. El a vorbit cu Dumnezeu ca şi „cu un prieten”. Ce privilegiu extraordinar! Înainte să te grăbeşti să concluzionezi că acesta a fost un privilegiu exclusiv al lui Moise, permite-mi să-ţi spun că Iacov L-a văzut pe Dumnezeu faţă în faţă (Geneza 32:30) şi tot poporul lui Israel a avut acest privilegiu (Deuteronomul 5:4), dar asta nu e tot.

  Dumnezeu a promis că în veşnicie, când marele conflict va fi încheiat, noi Îl vom vedea faţă în faţă, numele Său va fi pe frunţile noastre, El va fi Dumnezeul nostru şi noi vom fi poporul Lui (Apocalipsa 22:4).

  O altă veste bună este că noi nu trebuie să aşteptăm veşnicia pentru a vorbi cu Dumnezeu într-un mod intim şi apropiat. Chiar astăzi poţi să o faci prin intermediul rugăciunii şi chiar dacă nu poţi să-L vezi faţă în faţă, tu poţi deja să ai asigurarea că El este cu tine, pentru că rugăciunea ne ridică până la Dumnezeu.

  Te-ai rugat deja pentru a începe această călătorie?

  #aconversacuDumnezeu #rugăciunea

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...