Vorbind faţă în faţă cu Dumnezeu

  Domnul vorbea cu Moise faţă în faţă, cum vorbeşte un om cu prietenul lui. (Exodul 33:11)

  Cum se schimbă lumea! Acum doar două sute de ani, cel mai bun mod de comunicare cu cineva era prin scrisori, care uneori ajungeau la destinaţie în trei luni, într-o ţară sau alta. Apoi a fost inventat telefonul, care a făcut posibilă comunicarea imediată. Astăzi, apelul telefonic a evoluat şi include şi apelul video.

  Primul serviciu de videoconferinţă vândut a provenit de la PictureTel Corp, în 1984, dar în anii ’90 a fost posibil să se facă apeluri video doar de pe calculatoare de birou sau personale. Astăzi, în plin secol XXI, mulţumită aplicaţiilor Skype sau Facetime, noi putem vedea persoana cu care comunicăm doar cu o conexiune la internet. Aceasta facilitează comunicarea şi o face mai personală, pentru că până la urmă, nu e acelaşi lucru doar să auzi pe cineva când poţi să-l vezi şi să-l auzi în acelaşi timp.

  În orice caz, oricare ar fi progresele tehnologiei şi indiferent de următoarea etapă a conversaţiei prin hologramă, pe care mi-aş dori să o experimentez, nimic nu valorează mai mult ca o conversaţie faţă în faţă.

  Chiar înainte de inventarea Facetime-ului sau a Skype-ului, cineva a participat deja la o video conferinţă, şi nu cu oricine. Când mă gândesc la conversaţia faţă în faţă, nu pot să nu mă gândesc la experienţa lui Moise. El a vorbit cu Dumnezeu ca şi „cu un prieten”. Ce privilegiu extraordinar! Înainte să te grăbeşti să concluzionezi că acesta a fost un privilegiu exclusiv al lui Moise, permite-mi să-ţi spun că Iacov L-a văzut pe Dumnezeu faţă în faţă (Geneza 32:30) şi tot poporul lui Israel a avut acest privilegiu (Deuteronomul 5:4), dar asta nu e tot.

  Dumnezeu a promis că în veşnicie, când marele conflict va fi încheiat, noi Îl vom vedea faţă în faţă, numele Său va fi pe frunţile noastre, El va fi Dumnezeul nostru şi noi vom fi poporul Lui (Apocalipsa 22:4).

  O altă veste bună este că noi nu trebuie să aşteptăm veşnicia pentru a vorbi cu Dumnezeu într-un mod intim şi apropiat. Chiar astăzi poţi să o faci prin intermediul rugăciunii şi chiar dacă nu poţi să-L vezi faţă în faţă, tu poţi deja să ai asigurarea că El este cu tine, pentru că rugăciunea ne ridică până la Dumnezeu.

  Te-ai rugat deja pentru a începe această călătorie?

  #aconversacuDumnezeu #rugăciunea

  Vorbind faţă în faţă cu Dumnezeu - 2017. Nu trebuie să aşteptăm veşnicia pentru a vorbi cu Dumnezeu într-un mod intim şi apropiat. Chiar astăzi poţi să o faci prin intermediul rugăciunii şi chiar dacă nu poţi să-L vezi faţă în faţă, tu poţi deja să ai asigurarea că El este cu tine, pentru că rugăciunea ne ridică până la Dumnezeu.
#aconversacuDumnezeu #rugăciunea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...