Problema lui Pilat

  Vegheaţi, fiţi tari în credinţă, fiţi oameni, întăriţi-vă! (1 Corinteni 16:13)

  În 1962, un grup de arheologi italieni au participat la o importantă expediţie arheologică în Cezareea, un oraş construit de Irod cel Mare în cinstea lui Cezar August. Ei au descoperit o inscripţie pe care stă scris numele Pilat din Pont. Pe lângă faptul că este un text care confirmă existenţa istorică a acestui personaj, inscripţia pare a descrie consacrarea edificiului de către Pilat în onoarea împăratului Tiberiu. Toate acestea sunt în perfectă armonie cu declaraţia din Luca 3:1, care spune că Pilat a fost guvernator pe timpul domniei lui Tiberiu Cezar.

  Prietenul Pilat nu avea o reputaţie prea bună. Irod Antipa spune că Pilat era un om „violent, dornic de câştig, escroc şi un tiran.” Tacit, bine cunoscutul istoric roman, a înregistrat în Anale că Hristos a fost crucificat prin ordinul lui Pilat din Pont, numit şi Pilat „cel arbitrar şi vrednic de dispreţ”, o părere similară este exprimată de scriitorul evreu Flavius Josephus şi de Philon din Alexandria.

  Mai mult, Pilat avea un mare defect, avea un caracter slab. El ştia că procesul împotriva lui Isus era motivat de invidie (Marcu 15:10), el ştia că Mântuitorul nu a făcut nimic rău (Luca 23:14), el a primit mesajul de avertizare din partea soţiei ca să nu aibă nimic de-a face cu sângele lui Isus, pentru că Fiul lui Dumnezeu este „neprihănit” (Matei 27:19) şi totuşi, chiar ştiind toate acestea, Pilat L-a condamnat pe Hristos la moarte pe cruce. De ce a făcut el aceasta? Meditează la această declaraţie biblică: „Pilat a vrut să facă pe placul norodului şi le-a slobozit pe Baraba, iar pe Isus, după ce a pus să-L bată cu nuiele, L-a dat să fie răstignit” (Marcu 15:15).

  Pilat nu a acordat nicio atenţie sentinţei lui Isus. El a vrut doar să-şi protejeze interesele şi să „placă norodului”. Cred că deja ai fost pus în situaţia în care trebuia să alegi să-ţi păstrezi credinţa şi „să placi mulţimii”. Care a fost alegerea ta? Să nu-L dăm pe Isus la o parte pentru a plăcea oamenilor. Când avem de ales între dreptate şi nedreptate, între adevăr şi minciună, între bine şi rău, să-I cerem Domnului să ne ajute: „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre” (Evrei 10:23).

  #tinereţehotărâtă #fermîncredinţă

  Problema lui Pilat - 2017. Să nu-L dăm pe Isus la o parte pentru a plăcea oamenilor. Când avem de ales între dreptate şi nedreptate, între adevăr şi minciună, între bine şi rău, să-I cerem Domnului să ne ajute: „Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre” (Evrei 10:23).
#tinereţehotărâtă #fermîncredinţă
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...