Articolul precedentEvitând efectul oscilant al dietei
  Articolul următorCura regală de apă

  Păzeşte-te de a alerga către lume

  Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filipeni 3:20)

  Imaginează-ţi un peşte care, într-o zi, obosit de atâta stat în apă, ar spune că viaţa în ocean i se pare plictisitoare şi monotonă. Aşa că într-o dimineaţă decide să iasă din apă şi se aruncă pe nisipul călduţ al plajei. Ce se va întâmpla cu acest peşte? Crezi că va fi fericit să trăiască în afara apei? Răspunsul este foarte evident: un peşte moare repede în afara apei, pentru că el nu a fost creat pentru a trăi pe nisip. Şi chiar pe când credea că fericirea lui se găseşte în afara apei, dacă iese, aceasta va fi doar pentru a avea parte imediat de o moarte urâtă.

  Sunt tineri care cred că fericirea lor stă în obţinerea unui loc de muncă mai bun, să aibă mai mulţi bani sau o maşină mai bună. Cu alte cuvinte, ei cred că fericirea lor constă în „a avea mai multe lucruri”. Interesant este că ţările cele mai bogate ale lumii sunt cele care au mai multe cazuri de sinucideri între tineri, cele mai ridicate rate de depresie. Psihologul israelian Daniel Kahneman care, fără să fie economist, a câştigat în 2002 Premiul Nobel pentru Economie a spus: „Banii nu cumpără experienţa fericirii.”

  Ştii de ce noi nu suntem cu adevărat fericiţi în această lume? În cartea sa When God whispers your name [Când Dumnezeu îţi şopteşte numele], Max Lucado ne dă răspunsul: „Noi nu suntem fericiţi aici, jos, pentru că noi nu suntem acasă. Noi nu suntem fericiţi aici jos pentru că nu ne putem imagina a fi fericiţi în acest loc. Noi suntem „străini şi călători în această lume” (1 Petru 2:11). Ai văzut de ce? Pentru că noi nu aparţinem acestei lumi, suntem doar trecători pe aici. A trăi aici jos este a fi precum peştele pe uscat. Această planetă nu este casa noastră definitivă. Fericirea noastră se găseşte în Isus.

  Augustin a declarat în ale sale Confesiuni o frază care ar putea să vină de la oricare dintre noi: „Oh, Doamne, tu ne-ai creat pentru tine, şi viaţa noastră nu va fi deloc fericită până nu ne vom odihni în tine.” Noi nu vom fi fericiţi legându-ne de lucruri din această lume, pentru că noi nu am fost creaţi să trăim într-o lume de păcat. Deci ce facem noi aici? Ei bine, aşa cum spune şi Pavel în versetul zilei, noi suntem aici aşteptând ca Isus Hristos să vină și să ne ia să locuim cu El şi cu Tatăl nostru ceresc.

  #olumetemporară #cerulestecasamea

  Păzeşte-te de a alerga către lume - 2017. Noi nu vom fi fericiţi legându-ne de lucruri din această lume, pentru că noi nu am fost creaţi să trăim într-o lume de păcat. Deci ce facem noi aici? Ei bine, aşa cum spune şi Pavel în versetul zilei, noi suntem aici aşteptând ca Isus Hristos să vină și să ne ia să locuim cu El şi cu Tatăl nostru ceresc.
#olumetemporară #cerulestecasamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...