Articolul precedentEvitând efectul oscilant al dietei
  Articolul următorCura regală de apă

  Păzeşte-te de a alerga către lume

  Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filipeni 3:20)

  Imaginează-ţi un peşte care, într-o zi, obosit de atâta stat în apă, ar spune că viaţa în ocean i se pare plictisitoare şi monotonă. Aşa că într-o dimineaţă decide să iasă din apă şi se aruncă pe nisipul călduţ al plajei. Ce se va întâmpla cu acest peşte? Crezi că va fi fericit să trăiască în afara apei? Răspunsul este foarte evident: un peşte moare repede în afara apei, pentru că el nu a fost creat pentru a trăi pe nisip. Şi chiar pe când credea că fericirea lui se găseşte în afara apei, dacă iese, aceasta va fi doar pentru a avea parte imediat de o moarte urâtă.

  Sunt tineri care cred că fericirea lor stă în obţinerea unui loc de muncă mai bun, să aibă mai mulţi bani sau o maşină mai bună. Cu alte cuvinte, ei cred că fericirea lor constă în „a avea mai multe lucruri”. Interesant este că ţările cele mai bogate ale lumii sunt cele care au mai multe cazuri de sinucideri între tineri, cele mai ridicate rate de depresie. Psihologul israelian Daniel Kahneman care, fără să fie economist, a câştigat în 2002 Premiul Nobel pentru Economie a spus: „Banii nu cumpără experienţa fericirii.”

  Ştii de ce noi nu suntem cu adevărat fericiţi în această lume? În cartea sa When God whispers your name [Când Dumnezeu îţi şopteşte numele], Max Lucado ne dă răspunsul: „Noi nu suntem fericiţi aici, jos, pentru că noi nu suntem acasă. Noi nu suntem fericiţi aici jos pentru că nu ne putem imagina a fi fericiţi în acest loc. Noi suntem „străini şi călători în această lume” (1 Petru 2:11). Ai văzut de ce? Pentru că noi nu aparţinem acestei lumi, suntem doar trecători pe aici. A trăi aici jos este a fi precum peştele pe uscat. Această planetă nu este casa noastră definitivă. Fericirea noastră se găseşte în Isus.

  Augustin a declarat în ale sale Confesiuni o frază care ar putea să vină de la oricare dintre noi: „Oh, Doamne, tu ne-ai creat pentru tine, şi viaţa noastră nu va fi deloc fericită până nu ne vom odihni în tine.” Noi nu vom fi fericiţi legându-ne de lucruri din această lume, pentru că noi nu am fost creaţi să trăim într-o lume de păcat. Deci ce facem noi aici? Ei bine, aşa cum spune şi Pavel în versetul zilei, noi suntem aici aşteptând ca Isus Hristos să vină și să ne ia să locuim cu El şi cu Tatăl nostru ceresc.

  #olumetemporară #cerulestecasamea

  Păzeşte-te de a alerga către lume - 2017. Noi nu vom fi fericiţi legându-ne de lucruri din această lume, pentru că noi nu am fost creaţi să trăim într-o lume de păcat. Deci ce facem noi aici? Ei bine, aşa cum spune şi Pavel în versetul zilei, noi suntem aici aşteptând ca Isus Hristos să vină și să ne ia să locuim cu El şi cu Tatăl nostru ceresc.
#olumetemporară #cerulestecasamea
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...