Articolul precedentCura regală de apă
  Articolul următorDorind să trăiești

  Nu trebuie să…

  Fără mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

  Ai auzit deja vorbindu-se de Decalogul „Tu nu poţi”? Este vorba de o listă făcută publică în 1916 de către reverendul William J. H. Boetcker şi care a devenit foarte populară când Ronald Regan a menţionat-o într-un discurs ţinut în 1992.

  Lista cuprinde zece lucruri care, după părerea lui Boetcker, nu trebuie făcute:

  1. Nu putem crea prosperitatea descurajând economia.
  2. Nu-l putem întări pe cel slab slăbindu-l pe cel puternic.
  3. Nu-i putem ajuta pe cei mici zdrobindu-i pe cei mari.
  4. Nu putem ajuta săracii distrugând bogaţii.
  5. Nu putem ridica salariatul făcând presiune asupra celui care plăteşte salariul.
  6. Nu putem ieşi din problemele financiare dacă cheltuim mai mult decât câştigăm.
  7. Nu putem promova fraternitatea în sânul umanităţii recunoscând şi favorizând ura între clasele sociale.
  8. Nu putem garanta siguranţa adecvată cu bani împrumutaţi.
  9. Nu putem forma caracterul şi valoarea unei fiinţe umane luându-i independenţa, libertatea şi iniţiativa.
  10. Nu-i putem ajuta tot timpul pe oameni, făcând pentru ei ceea ce pot şi trebuie să facă ei singuri.

  Nu ţi se pare că Boetcker a fost rezonabil? Dacă vei fi atent la fiecare dintre aceşti „nu putem”, aceasta te va ajuta mult în dezvoltarea ta personală.

  Totuşi, cel mai important „nu putem” şi care a dat cea mai mare satisfacţie vieţii tale a fost spus acum peste două mii de ani, ieşind de pe buzele lui Isus: „Fără Mine nu puteţi face nimic” (Ioan 15:5). Chiar dacă trăim într-un secol în care independenţa şi individualismul sunt la modă, Domnul doreşte cu ardoare ca tu să fii un tânăr în totalitate dependent de el. În cele din urmă, singurul lucru cu adevărat durabil, atât în viaţa aceasta, cât şi în cea care urmează, îl poţi obţine având o relaţie bună cu Dumnezeul tău. Nu presupune că împreună cu Isus viaţa este fără niciun rezultat, pentru că oricine va rămâne ataşat constant de Dumnezeu va aduce multe roade. Vrei şi tu din aceste roade?

  #pottotulînHristos

  Nu trebuie să... - 2017. Singurul lucru cu adevărat durabil, atât în viaţa aceasta, cât şi în cea care urmează, îl poţi obţine având o relaţie bună cu Dumnezeul tău. Nu presupune că împreună cu Isus viaţa este fără niciun rezultat, pentru că oricine va rămâne ataşat constant de Dumnezeu va aduce multe roade.
#pottotulînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...