Articolul precedentCura regală de apă
  Articolul următorDorind să trăiești

  Nu trebuie să…

  Fără mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

  Ai auzit deja vorbindu-se de Decalogul „Tu nu poţi”? Este vorba de o listă făcută publică în 1916 de către reverendul William J. H. Boetcker şi care a devenit foarte populară când Ronald Regan a menţionat-o într-un discurs ţinut în 1992.

  Lista cuprinde zece lucruri care, după părerea lui Boetcker, nu trebuie făcute:

  1. Nu putem crea prosperitatea descurajând economia.
  2. Nu-l putem întări pe cel slab slăbindu-l pe cel puternic.
  3. Nu-i putem ajuta pe cei mici zdrobindu-i pe cei mari.
  4. Nu putem ajuta săracii distrugând bogaţii.
  5. Nu putem ridica salariatul făcând presiune asupra celui care plăteşte salariul.
  6. Nu putem ieşi din problemele financiare dacă cheltuim mai mult decât câştigăm.
  7. Nu putem promova fraternitatea în sânul umanităţii recunoscând şi favorizând ura între clasele sociale.
  8. Nu putem garanta siguranţa adecvată cu bani împrumutaţi.
  9. Nu putem forma caracterul şi valoarea unei fiinţe umane luându-i independenţa, libertatea şi iniţiativa.
  10. Nu-i putem ajuta tot timpul pe oameni, făcând pentru ei ceea ce pot şi trebuie să facă ei singuri.

  Nu ţi se pare că Boetcker a fost rezonabil? Dacă vei fi atent la fiecare dintre aceşti „nu putem”, aceasta te va ajuta mult în dezvoltarea ta personală.

  Totuşi, cel mai important „nu putem” şi care a dat cea mai mare satisfacţie vieţii tale a fost spus acum peste două mii de ani, ieşind de pe buzele lui Isus: „Fără Mine nu puteţi face nimic” (Ioan 15:5). Chiar dacă trăim într-un secol în care independenţa şi individualismul sunt la modă, Domnul doreşte cu ardoare ca tu să fii un tânăr în totalitate dependent de el. În cele din urmă, singurul lucru cu adevărat durabil, atât în viaţa aceasta, cât şi în cea care urmează, îl poţi obţine având o relaţie bună cu Dumnezeul tău. Nu presupune că împreună cu Isus viaţa este fără niciun rezultat, pentru că oricine va rămâne ataşat constant de Dumnezeu va aduce multe roade. Vrei şi tu din aceste roade?

  #pottotulînHristos

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...