Articolul precedentCura regală de apă
  Articolul următorDorind să trăiești

  Nu trebuie să…

  Fără mine nu puteţi face nimic. (Ioan 15:5)

  Ai auzit deja vorbindu-se de Decalogul „Tu nu poţi”? Este vorba de o listă făcută publică în 1916 de către reverendul William J. H. Boetcker şi care a devenit foarte populară când Ronald Regan a menţionat-o într-un discurs ţinut în 1992.

  Lista cuprinde zece lucruri care, după părerea lui Boetcker, nu trebuie făcute:

  1. Nu putem crea prosperitatea descurajând economia.
  2. Nu-l putem întări pe cel slab slăbindu-l pe cel puternic.
  3. Nu-i putem ajuta pe cei mici zdrobindu-i pe cei mari.
  4. Nu putem ajuta săracii distrugând bogaţii.
  5. Nu putem ridica salariatul făcând presiune asupra celui care plăteşte salariul.
  6. Nu putem ieşi din problemele financiare dacă cheltuim mai mult decât câştigăm.
  7. Nu putem promova fraternitatea în sânul umanităţii recunoscând şi favorizând ura între clasele sociale.
  8. Nu putem garanta siguranţa adecvată cu bani împrumutaţi.
  9. Nu putem forma caracterul şi valoarea unei fiinţe umane luându-i independenţa, libertatea şi iniţiativa.
  10. Nu-i putem ajuta tot timpul pe oameni, făcând pentru ei ceea ce pot şi trebuie să facă ei singuri.

  Nu ţi se pare că Boetcker a fost rezonabil? Dacă vei fi atent la fiecare dintre aceşti „nu putem”, aceasta te va ajuta mult în dezvoltarea ta personală.

  Totuşi, cel mai important „nu putem” şi care a dat cea mai mare satisfacţie vieţii tale a fost spus acum peste două mii de ani, ieşind de pe buzele lui Isus: „Fără Mine nu puteţi face nimic” (Ioan 15:5). Chiar dacă trăim într-un secol în care independenţa şi individualismul sunt la modă, Domnul doreşte cu ardoare ca tu să fii un tânăr în totalitate dependent de el. În cele din urmă, singurul lucru cu adevărat durabil, atât în viaţa aceasta, cât şi în cea care urmează, îl poţi obţine având o relaţie bună cu Dumnezeul tău. Nu presupune că împreună cu Isus viaţa este fără niciun rezultat, pentru că oricine va rămâne ataşat constant de Dumnezeu va aduce multe roade. Vrei şi tu din aceste roade?

  #pottotulînHristos

  Nu trebuie să... - 2017. Singurul lucru cu adevărat durabil, atât în viaţa aceasta, cât şi în cea care urmează, îl poţi obţine având o relaţie bună cu Dumnezeul tău. Nu presupune că împreună cu Isus viaţa este fără niciun rezultat, pentru că oricine va rămâne ataşat constant de Dumnezeu va aduce multe roade.
#pottotulînHristos
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...