Dumnezeu a prezis viitorul

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

Prezicerea viitorului poate fi o activitate riscantă. Dă-mi voie să-ţi împărtăşesc câteva declaraţii „profetice” ale unor personaje strălucite, care s-au dovedit complet greşite. O scrisoare internă a companiei Western Union din 1876 spunea: „Acest aparat numit telefon prezintă prea multe lipsuri pentru a fi considerat ca mijloc de comunicare. Nu are pentru noi nicio valoare.”

Lord Kelvin, preşedintele Royal Society, a spus în 1895: „Aparatele de zbor mai grele ca aerul sunt imposibil de fabricat.”

Parlamentul englez a declarat următoarele despre becul electric: „Acesta nu merită atenţia oamenilor de ştiinţă.” Astăzi nu ne-am mai imagina viaţa fără el. Thomas Watson, preşedintele IBM, a declarat în 1943: „Cred că piaţa mondială pentru calculatoare este de cel mult cinci calculatoare.” Eu scriu astăzi acest mesaj de pe unul dintre miliardele de calculatoare care sunt astăzi în circulaţie.

În 1949, revista Mecanique populaire: „În viitor, calculatoarele vor cântări o tonă şi jumătate.” Al meu cântăreşte mai puţin decât cinci cărţi. Ken Olson, fondatorul şi preşedintele de la Digital Equipment, a spus în 1977: „Nu este niciun motiv pentru ca cineva să-şi dorească un calculator acasă.” Eu am unul la îndemână toată ziua.

Charles H. Duell, director al Biroului de Invenţii din Statele Unite, a spus în 1899: „Tot ceea ce putea fi inventat a fost deja inventat.” Nici nu vreau să comentez spusele acestui om.

Nu există decât o singură persoană capabilă să prezică viitorul cu exactitate: Dumnezeu. Şi a făcut-o. Dacă îţi pui viaţa sub călăuzirea Sa, El va face să fii primul, şi nu ultimul (Deuteronomul 28:13), orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere (Isaia 54:17), vei alerga şi nu vei obosi (Isaia 40:31), lucrul tău va prospera (Deuteronomul 28:13). Iar, la sfârşit, vei avea „de o sută de ori mai mult” (Marcu 10:30).

Şi în veşnicie? Ei bine, Dumnezeu a spus că tu vei trăi cu El într-un loc unde nu va mai fi moarte, nici ţipăt, nici durere. Îl vei vedea pe Dumnezeu faţă în faţă şi numele Său va fi scris pe fruntea ta (Apocalipsa 21:3,4, 22:4). Şi ce e mai bun dintre toate e că prezicerile lui Dumnezeu se împlinesc întotdeauna.

#viitorgloriosînIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor