Articolul precedentFă un legământ cu ochii tăi
  Articolul următorPentru ce te lupți

  Dumnezeu a prezis viitorul

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Prezicerea viitorului poate fi o activitate riscantă. Dă-mi voie să-ţi împărtăşesc câteva declaraţii „profetice” ale unor personaje strălucite, care s-au dovedit complet greşite. O scrisoare internă a companiei Western Union din 1876 spunea: „Acest aparat numit telefon prezintă prea multe lipsuri pentru a fi considerat ca mijloc de comunicare. Nu are pentru noi nicio valoare.”

  Lord Kelvin, preşedintele Royal Society, a spus în 1895: „Aparatele de zbor mai grele ca aerul sunt imposibil de fabricat.”

  Parlamentul englez a declarat următoarele despre becul electric: „Acesta nu merită atenţia oamenilor de ştiinţă.” Astăzi nu ne-am mai imagina viaţa fără el. Thomas Watson, preşedintele IBM, a declarat în 1943: „Cred că piaţa mondială pentru calculatoare este de cel mult cinci calculatoare.” Eu scriu astăzi acest mesaj de pe unul dintre miliardele de calculatoare care sunt astăzi în circulaţie.

  În 1949, revista Mecanique populaire: „În viitor, calculatoarele vor cântări o tonă şi jumătate.” Al meu cântăreşte mai puţin decât cinci cărţi. Ken Olson, fondatorul şi preşedintele de la Digital Equipment, a spus în 1977: „Nu este niciun motiv pentru ca cineva să-şi dorească un calculator acasă.” Eu am unul la îndemână toată ziua.

  Charles H. Duell, director al Biroului de Invenţii din Statele Unite, a spus în 1899: „Tot ceea ce putea fi inventat a fost deja inventat.” Nici nu vreau să comentez spusele acestui om.

  Nu există decât o singură persoană capabilă să prezică viitorul cu exactitate: Dumnezeu. Şi a făcut-o. Dacă îţi pui viaţa sub călăuzirea Sa, El va face să fii primul, şi nu ultimul (Deuteronomul 28:13), orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere (Isaia 54:17), vei alerga şi nu vei obosi (Isaia 40:31), lucrul tău va prospera (Deuteronomul 28:13). Iar, la sfârşit, vei avea „de o sută de ori mai mult” (Marcu 10:30).

  Şi în veşnicie? Ei bine, Dumnezeu a spus că tu vei trăi cu El într-un loc unde nu va mai fi moarte, nici ţipăt, nici durere. Îl vei vedea pe Dumnezeu faţă în faţă şi numele Său va fi scris pe fruntea ta (Apocalipsa 21:3,4, 22:4). Şi ce e mai bun dintre toate e că prezicerile lui Dumnezeu se împlinesc întotdeauna.

  #viitorgloriosînIsus

  Dumnezeu a prezis viitorul - 2017. Dumnezeu a spus că tu vei trăi cu El într-un loc unde nu va mai fi moarte, nici ţipăt, nici durere. Îl vei vedea pe Dumnezeu faţă în faţă şi numele Său va fi scris pe fruntea ta. Şi ce e mai bun dintre toate e că prezicerile lui Dumnezeu se împlinesc întotdeauna.
#viitorgloriosînIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...