Articolul precedentFă un legământ cu ochii tăi
  Articolul următorPentru ce te lupți

  Dumnezeu a prezis viitorul

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Prezicerea viitorului poate fi o activitate riscantă. Dă-mi voie să-ţi împărtăşesc câteva declaraţii „profetice” ale unor personaje strălucite, care s-au dovedit complet greşite. O scrisoare internă a companiei Western Union din 1876 spunea: „Acest aparat numit telefon prezintă prea multe lipsuri pentru a fi considerat ca mijloc de comunicare. Nu are pentru noi nicio valoare.”

  Lord Kelvin, preşedintele Royal Society, a spus în 1895: „Aparatele de zbor mai grele ca aerul sunt imposibil de fabricat.”

  Parlamentul englez a declarat următoarele despre becul electric: „Acesta nu merită atenţia oamenilor de ştiinţă.” Astăzi nu ne-am mai imagina viaţa fără el. Thomas Watson, preşedintele IBM, a declarat în 1943: „Cred că piaţa mondială pentru calculatoare este de cel mult cinci calculatoare.” Eu scriu astăzi acest mesaj de pe unul dintre miliardele de calculatoare care sunt astăzi în circulaţie.

  În 1949, revista Mecanique populaire: „În viitor, calculatoarele vor cântări o tonă şi jumătate.” Al meu cântăreşte mai puţin decât cinci cărţi. Ken Olson, fondatorul şi preşedintele de la Digital Equipment, a spus în 1977: „Nu este niciun motiv pentru ca cineva să-şi dorească un calculator acasă.” Eu am unul la îndemână toată ziua.

  Charles H. Duell, director al Biroului de Invenţii din Statele Unite, a spus în 1899: „Tot ceea ce putea fi inventat a fost deja inventat.” Nici nu vreau să comentez spusele acestui om.

  Nu există decât o singură persoană capabilă să prezică viitorul cu exactitate: Dumnezeu. Şi a făcut-o. Dacă îţi pui viaţa sub călăuzirea Sa, El va face să fii primul, şi nu ultimul (Deuteronomul 28:13), orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere (Isaia 54:17), vei alerga şi nu vei obosi (Isaia 40:31), lucrul tău va prospera (Deuteronomul 28:13). Iar, la sfârşit, vei avea „de o sută de ori mai mult” (Marcu 10:30).

  Şi în veşnicie? Ei bine, Dumnezeu a spus că tu vei trăi cu El într-un loc unde nu va mai fi moarte, nici ţipăt, nici durere. Îl vei vedea pe Dumnezeu faţă în faţă şi numele Său va fi scris pe fruntea ta (Apocalipsa 21:3,4, 22:4). Şi ce e mai bun dintre toate e că prezicerile lui Dumnezeu se împlinesc întotdeauna.

  #viitorgloriosînIsus

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...