Articolul precedentTaci din gură
  Articolul următorDeblocând creierul

  Lista lui Hristos

  Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

  Cu siguranţă că majoritatea dintre noi au auzit vorbindu-se de Oskar Schindler, neamţul care a salvat viaţa a peste o mie de evrei de la cuptoarele crematoriului nazist. Totuşi puţini dintre noi îl cunoaştem pe Chiune Sugihara.

  El a fost consulul Japoniei în Lituania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când Hitler a invadat Polonia, pe 1 octombrie 1939, mulţi evrei au fugit în Lituania. Dar când naziştii au invadat şi Lituania, în 1940, situaţia evreilor din această ţară a devenit foarte critică. În acea perioadă de întuneric din viaţa descendenţilor lui Iacob, a intrat în acţiune Chiune Sugihara. Profitând de funcţia sa, Sugihara a ajutat mai multe mii de evrei să plece din Lituania, acordându-le viză de tranzit pentru a călători în Japonia. Bineînţeles că acest ajutor acordat evreilor i-a pus în pericol cariera lui Chiune şi siguranţa familiei sale, ţinând cont că ceea ce făcea era contrar ordinelor Guvernului japonez. În cele din urmă, după ce a acordat vize la mii de evrei, Ministerul de Relaţii Externe l-a retras din funcţie.

  Când a fost întrebat de ce a îndrăznit să sfideze guvernul său, ştiind că aceasta l-ar putea costa cariera diplomatică, Chiune Sugihara a răspuns: „Ei [evreii] erau fiinţe umane care aveau nevoie de ajutor. […] Sunt bucuros că am avut forţa necesară pentru a-i ajuta” (The Greatest Stories Never Told [Cele mai mari poveşti de viaţă care nu au fost niciodată spuse], p. 174).

  La fel ca pentru Chiune Sugihara, şi pentru noi va veni momentul când va trebui să alegem între ceea ce ne convine şi ceea ce e corect. Mai mult decât o dată, o faptă nobilă îl va costa mult pe cel care o face. Isus este exemplul viu. Domnul ar fi putut să aleagă să rămână în cer şi să se bucure acolo de avantajele comuniunii cu îngerii. Totuşi El nu a rămas cu braţele încrucişate privind cum domnia lui Satana era pentru rasa umană o condamnare la pieire veşnică. Fiul lui Dumnezeu a coborât pe pământ, S-a făcut om şi Și-a dat viaţa pentru ca numele fiecăruia dintre noi să fie scris în „cartea vieţii Mielului, care a fost junghiat” (Apocalipsa 13:8).

  Deşi nu facem parte din cei de pe lista lui Schindler sau a lui Sugihara, cu siguranţă noi putem fi pe lista lui Hristos: lista celor răscumpăraţi.

  #listaluiHristos #mântuireaînIsus

  Lista lui Hristos - 2017. Deşi nu facem parte din cei de pe lista lui Schindler sau a lui Sugihara, cu siguranţă noi putem fi pe lista lui Hristos: lista celor răscumpăraţi.
#listaluiHristos #mântuireaînIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...