Articolul precedentTaci din gură
  Articolul următorDeblocând creierul

  Lista lui Hristos

  Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

  Cu siguranţă că majoritatea dintre noi au auzit vorbindu-se de Oskar Schindler, neamţul care a salvat viaţa a peste o mie de evrei de la cuptoarele crematoriului nazist. Totuşi puţini dintre noi îl cunoaştem pe Chiune Sugihara.

  El a fost consulul Japoniei în Lituania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când Hitler a invadat Polonia, pe 1 octombrie 1939, mulţi evrei au fugit în Lituania. Dar când naziştii au invadat şi Lituania, în 1940, situaţia evreilor din această ţară a devenit foarte critică. În acea perioadă de întuneric din viaţa descendenţilor lui Iacob, a intrat în acţiune Chiune Sugihara. Profitând de funcţia sa, Sugihara a ajutat mai multe mii de evrei să plece din Lituania, acordându-le viză de tranzit pentru a călători în Japonia. Bineînţeles că acest ajutor acordat evreilor i-a pus în pericol cariera lui Chiune şi siguranţa familiei sale, ţinând cont că ceea ce făcea era contrar ordinelor Guvernului japonez. În cele din urmă, după ce a acordat vize la mii de evrei, Ministerul de Relaţii Externe l-a retras din funcţie.

  Când a fost întrebat de ce a îndrăznit să sfideze guvernul său, ştiind că aceasta l-ar putea costa cariera diplomatică, Chiune Sugihara a răspuns: „Ei [evreii] erau fiinţe umane care aveau nevoie de ajutor. […] Sunt bucuros că am avut forţa necesară pentru a-i ajuta” (The Greatest Stories Never Told [Cele mai mari poveşti de viaţă care nu au fost niciodată spuse], p. 174).

  La fel ca pentru Chiune Sugihara, şi pentru noi va veni momentul când va trebui să alegem între ceea ce ne convine şi ceea ce e corect. Mai mult decât o dată, o faptă nobilă îl va costa mult pe cel care o face. Isus este exemplul viu. Domnul ar fi putut să aleagă să rămână în cer şi să se bucure acolo de avantajele comuniunii cu îngerii. Totuşi El nu a rămas cu braţele încrucişate privind cum domnia lui Satana era pentru rasa umană o condamnare la pieire veşnică. Fiul lui Dumnezeu a coborât pe pământ, S-a făcut om şi Și-a dat viaţa pentru ca numele fiecăruia dintre noi să fie scris în „cartea vieţii Mielului, care a fost junghiat” (Apocalipsa 13:8).

  Deşi nu facem parte din cei de pe lista lui Schindler sau a lui Sugihara, cu siguranţă noi putem fi pe lista lui Hristos: lista celor răscumpăraţi.

  #listaluiHristos #mântuireaînIsus

  Lista lui Hristos - 2017. Deşi nu facem parte din cei de pe lista lui Schindler sau a lui Sugihara, cu siguranţă noi putem fi pe lista lui Hristos: lista celor răscumpăraţi.
#listaluiHristos #mântuireaînIsus
  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...