Articolul precedentTaci din gură
  Articolul următorDeblocând creierul

  Lista lui Hristos

  Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

  Cu siguranţă că majoritatea dintre noi au auzit vorbindu-se de Oskar Schindler, neamţul care a salvat viaţa a peste o mie de evrei de la cuptoarele crematoriului nazist. Totuşi puţini dintre noi îl cunoaştem pe Chiune Sugihara.

  El a fost consulul Japoniei în Lituania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când Hitler a invadat Polonia, pe 1 octombrie 1939, mulţi evrei au fugit în Lituania. Dar când naziştii au invadat şi Lituania, în 1940, situaţia evreilor din această ţară a devenit foarte critică. În acea perioadă de întuneric din viaţa descendenţilor lui Iacob, a intrat în acţiune Chiune Sugihara. Profitând de funcţia sa, Sugihara a ajutat mai multe mii de evrei să plece din Lituania, acordându-le viză de tranzit pentru a călători în Japonia. Bineînţeles că acest ajutor acordat evreilor i-a pus în pericol cariera lui Chiune şi siguranţa familiei sale, ţinând cont că ceea ce făcea era contrar ordinelor Guvernului japonez. În cele din urmă, după ce a acordat vize la mii de evrei, Ministerul de Relaţii Externe l-a retras din funcţie.

  Când a fost întrebat de ce a îndrăznit să sfideze guvernul său, ştiind că aceasta l-ar putea costa cariera diplomatică, Chiune Sugihara a răspuns: „Ei [evreii] erau fiinţe umane care aveau nevoie de ajutor. […] Sunt bucuros că am avut forţa necesară pentru a-i ajuta” (The Greatest Stories Never Told [Cele mai mari poveşti de viaţă care nu au fost niciodată spuse], p. 174).

  La fel ca pentru Chiune Sugihara, şi pentru noi va veni momentul când va trebui să alegem între ceea ce ne convine şi ceea ce e corect. Mai mult decât o dată, o faptă nobilă îl va costa mult pe cel care o face. Isus este exemplul viu. Domnul ar fi putut să aleagă să rămână în cer şi să se bucure acolo de avantajele comuniunii cu îngerii. Totuşi El nu a rămas cu braţele încrucişate privind cum domnia lui Satana era pentru rasa umană o condamnare la pieire veşnică. Fiul lui Dumnezeu a coborât pe pământ, S-a făcut om şi Și-a dat viaţa pentru ca numele fiecăruia dintre noi să fie scris în „cartea vieţii Mielului, care a fost junghiat” (Apocalipsa 13:8).

  Deşi nu facem parte din cei de pe lista lui Schindler sau a lui Sugihara, cu siguranţă noi putem fi pe lista lui Hristos: lista celor răscumpăraţi.

  #listaluiHristos #mântuireaînIsus

  Vladimir Polanco
  Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...